Hisse yorumu isteyebilir miyiz yoksa kendi uygun gördüðünüz hisseleri mi paylaþýyorsunuz eðer uygunsa Marshall düþünceniz
Hisse yorumu isteyebilir miyiz yoksa kendi uygun gördüðünüz hisseleri mi paylaþýyorsunuz eðer uygunsa Marshall düþünceniz
Son düzenleme : Cok; 21-04-2017 saat: 22:48.
Hayýrlý olsun
C6833 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Metroya bakabilirmisiniz
Hayýrlý olsun
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir..
Sayýn Cok,
Daha çok, dikkatimi çeken hisselerde paylaþýmda bulunacaðým. Fakat, istediðiniz hisseler olursa da yazabilirsiniz. Belki benim de ilgilendiðim kaðýtlar arasýnda olursa yardýmcý olmaya çalýþýrým. Bununla birlikte, forumda teknik analiz ile ilgilenen birçok arkadaþ var. Benim kendi iþ yoðunluðum nedeniyle isteklere cevap vermem mümkün olmayabilir. Ama eminim yardýmcý olmak isteyen baþka arkadaþlarda olacaktýr/olmasýný umarým.![]()
METRO: (Takip listemde olduðu için hemen cevap verebiliyorum)
Önce çok uzun grafiðine bakalým: 2010 yýlýndaki tepeden sonra 2012 yýlýnýn aralýk ayýnda 0.44 seviyelerinde dip oluþturmuþ. Sonra yavaþ yavaþ çýkýþ baþlamýþ. 2016 sonunda baþlayan hacim artýþýna dikkat.
Þimdi daha yakýndan bakalým:
Yeni yýlýn hemen baþýnda yükselen kanal oluþmaya baþlamýþ ve hatýrý sayýlýr bir süre bu kanal içinde (çoðunlukla sarý renkli kanal) seyretme eðilimi göstermiþ. Çoklukla, grubun diðer kaðýtlarý ile ayný yönde hareket etme eðiliminde olsada mor renkli kanala girip pozitif ayrýþtýðý zamanlarda oldu. Referandum tarihi yaklaþtýkça, belirsizlik etkisiyle 1,21 deki desteðine çekildi ve halen bu seviyelerde güç toplamaya çalýþýyor. Güç toplamaya çalýþmakla kastettiðim þu: Williams R -80 in altýndaki aþýrý satým bölgesini terketti -50/-55 seviyelerine geldi. Çýkýþýn baþlamasý için indikatörün aþýrý alým bölgesine doðru (-20 üstü) hareket etmesi gerekiyor. MACD e baktýðýmýzda uzun ve kýsa vadeli ortalamalarýn birbirine çok yaklaþtýðýný görüyoruz. Mavinin kýrmýzýyý yukarý kesmesi, fiyatý yukarýya taþýyacak ve beraberinde williams R de -20 li seviyelere doðru çýkýþa baþlayacaktýr. MACD i takip etmek gerekir.
![]()
Yasal Uyarý: Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda olmadýðý gibi yatýrým tavsiyesi de deðildir. Bu görüþler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir. Bu çalýþma ve grafiklerin amacý sadece beyin fýrtýnasý yapmaktýr.
Hayýrlý olsun.
Vakit bulursanýz;
Karel ve uluse.
Saygýlarýmla.
Çok teþekkür ederim saðol
Yer Ýmleri