Ben 1330 a kadar düþüþ beklemiyorum..
1430 civarlarýnda takýlabilir bir müddet..
Borsadan ziyade hangi hissede olduðumuz önemli..
Olmasý gerekenden fazla düþen hisseler toparlarken daha hýzlý toparlayacaktýr..
Ben 1330 a kadar düþüþ beklemiyorum..
1430 civarlarýnda takýlabilir bir müddet..
Borsadan ziyade hangi hissede olduðumuz önemli..
Olmasý gerekenden fazla düþen hisseler toparlarken daha hýzlý toparlayacaktýr..
En önemli destek 1435.Bu destek korunduðu müddetçe düzeltmeyi normal görmek ve yükseliþ trendi devam eder. Aþýnýn üretiminde yaþanan gecikmeler ve mutasyona uðrayan virüsün ciddi bir dehtit oluþturma ihtimalini karþý dünya endekslerinde ciddi satýþlar oluþtu. Stop yapmanýn nekadar önemli olduðunu bir kez daha anladýk. Kendi adýma 1560 ler üzerinde kalýcý olamayýnca %50 nakite geçmiþtim. 1506 da benim için her þeyi sat stopuydu. Sabýrlý olanlar biraz zaman kaybý olabilir ama bu endeks tekrar yükseliþe geçecek. Þirketler batmadiya... YTD.
Süre olarak o kadar süreceðini sanmýyorum.Bizde düþüþ çok sert olur ve kýsa sürer.Bugün 70 puan indik yarýnda bir o kadar ineceðiz bence.Dediðiniz sürede dediðiniz rakama inersek yan tahtalarýn yüzde 80 i en az yüzde 60 yer hacimsiz paraþüt gibi iniyorlar çünkü.3 hafta sürecekten kastýnýz ölü kedi sýçramalarý ile git-geller olacaksa mümkündür.1380 altýnda kalýcý olursak 1330 larda dururmuyuz bu abd ye baðlý dow 30 bin altý kalýcýlýk bizi 1215 lere kadar götürebilir en kötü senaryo olarak.YTD...
Düzeltme sertleþirse ve arkadaþýn yazdýðý gibi 3 hafta sürecek bir düzeltme olursa hiç bir hisse dayanamaz bu düþüþe.BÝST düþtüðü zaman çok sert düþüyor çünkü.Umarým olmaz.Ama dediðiniz gibi hýzlý düþen hýzlý çýkar hacimsiz düþen de öyle.Sadece zaman ve satamayan için maliyeti düþürememe kaybý olur.YTD...
Fazlada panik havasý yaratmamak gerekli þahsi düþüncem malda olan arkadaþlarý panikletmenin anlamý yok.Düzeltme 1420 deki gap alýnýp 1430 larla da sýnýrlý kalabilir.Pandemi düþüþünü yaþayana bu tarz düzeltmeler sinek výzýltýsý.BISTE gelecek bir 15 milyar konuþuluyor.Düzeltmeler olacak ki sýcak para girsin ve saðlýklý yükselelim.Genel trend yön yukarý 1680-1800-2400-3000 sýralý hedeflerim bistte.2021 yýlý sonu yada 2022 baþlarýnda 2000 puanlarýn geleceðini düþünüyorum.Son takaslara bakarsanýz da yabancý satýyor gibi görünse de yabancý oranýnda artýþ var piyasada.Sakin kalmakta panik yapmamakta ve stop seviyelerine riayet etmekte fayda var tabiki alttan yerine koyabilmek kaydýyla.Para kolay kazanýlmýyor.YTD...
Beni ve yazdýklarýmý ciddiye almayýn arkadaþlar yazdýðým mesajlarin süresi dolmayanlari sildim diðerlerinin süresi dolmuþ silinmiyor topigin sahibide deðilim bundan sonra yazmamda herkes kendi aklýný kullansýn foruma giriþte altýn öðüt var zaten
Yer Ýmleri