Kabine deðiþikliði veya diðer bazý deðiþiklikler umarým piyasalara olumlu yansýr.. çok güzel hisse hareketleri de yaþanmaya devam ediyor.. bunlarý tutturabilirsek çok daha karlý çýkarýz bu süreçten..
Kabine deðiþikliði veya diðer bazý deðiþiklikler umarým piyasalara olumlu yansýr.. çok güzel hisse hareketleri de yaþanmaya devam ediyor.. bunlarý tutturabilirsek çok daha karlý çýkarýz bu süreçten..
Dostum sorun kabinedeki bakanlar deðil maalesef. Sorun çok daha derin.
Bizi bu durumdan kurtarabilecek bir "iyi haber" de aklýma gelmiyor.
Þirketler düþük kar açýkladýðý için fiyatlar düþse, iyi haber kar marjý artýrýcý geliþmelerdir.
Sýnýr ötesi bir harekat olduðu için düþseler, harekatýn sonlanmasýdýr iyi haber.
Amerika Çinle ticaret savaþlarýný körüklediði için düþmüþ olsalar, iyi haber Biden'dan geri adým açýklamasýdýr belki.
Dolar çok yükseldiði için hisseler düþmüþ olsa misal, Katar'la yapýlan 10 milyar dolarlýk swap iyi haberdir.
Peki, uzun süre mücadele verildikten sonra göreve getirilen Naci Aðbal'ýn makul politikalarýyla dizginlenebilmiþ dolara raðmen bir gece yarýsý khkyla yerine faiz karþýtý Yeni Þafak yazarýnýn atanmasýyla çýkan krizle taban olan hisseler için iyi haber nedir?
Karar alýcýlarýn yabancýya "arkadaþ valla bu sondu, bi daha piyasanýn dengesiyle oynarsam ne olayým" vari sözler vermesi midir iyi haber?
Daha önce de verilen benzer sözlerin tutulmadýðýný gören yabancý bunu yer mi?
Yemez.
Yoksa cumhurbaþkanýnýn "bu kadar yetkinin bende toplanmasý ülkeye 1 günde 50 milyar dolar kaybettirdi. Bu para tüy bitmemiþ yetimin de hakkýdýr. Ülkemin iyiliði için bu yetkileri parlementoya devrediyorum" demesi midir iyi haber?
Nasýl bir haber ülkenin yabancý sermayenin kaybolan güvenini tekrar kazanmasýna yol açabilir?
Yalnýzca ve yalnýzca iktidarýn deðiþerek, ekonomi yönetiminin, iþini bilen politikacýlara geçmesi uzun vadede gerçekten "iyi" olarak nitelendirilebilecek bir haberdir. Ondan gayrý her geliþme kanýmca gelip geçicidir.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Misal Bernanke bir operasyonla tcmb nin baþýna getirilse[emoji4]
Sorunlar biter, yabancý güveni geri gelir mi?
Hayýr.
Çünkü Bernanke'nin de bir gece yarýsý saat 02'de kovulup yerine faiz karþýtý bir Yeni Akit yazarý getirilmeyeceðinin garantisi yok.
Bu sistem bir saatli bomba gibi.
Her an ülkemize tahmin edilemez boyutta zararlar vermeye hazýr.
Bu nedenle sistem deðiþene kadar maalesef bizim de, yabancýnýn da bir eli hep "sat" tuþunda olacak. Yükseliþler birilerince satýþ fýrsatý olarak görülecek. Kalýcý bir yükseliþe pyasa oyuncularýnýn çoðu inanmayacak.
yaþý kýrk üzerinde olanlar mahalle kültürünü, maddi açýdan daha yoksul ancak maneviyat/iliþkiler açýsýndan daha zengin zamanlarý büyük bir özlemle yad ederler.
þu ifade ne güzel açýklýyor durumu; "toplumlar layýk olduðu þekilde yönetilirler."
yani; kapitalizmin, bireyselliðin, tüketimin, materyalizmin/pragmatizmin (güce/maddiyata ulaþmak için her yolu mubah gören anlayýþýn) büyüsüne kapýlan bir toplum olarak, bu þekilde devam ettikçe, toplum maneviyatý ve bilinç/sorgulama seviyesi zayýflamaya devam ettikçe benzer iktidarlar yönetmeye devam eder, bu yönetim gitse de, yerine gelecek yönetim buna benzer bir sistemle devam edecektir, çünkü toplumda karþýlýðý bulan yönetim þekli bu: tüketim, bireysellik, güç savaþý, þatafat, imaj (dizilerde bile bunlar olursa izleniyor.). siyasi partiler de toplumda karþýlýk görebileceði þekilde yapýlanýyorlar, kadrolarýný ve sistemlerini bunlara göre dizayn ediyorlar nihayetinde.
peki toplumun bilinç ve maneviyatýný yükseltmek için ne yapacaðýz? her birey kendi çevresini býkmadan usanmadan, kendisi de bozulmadan düzeltmeye gayret ederse, günün birinde toplum da düzelir, ama bu uzun bir süreç alabilir, çünkü düzgün maneviyatlý insanlar yalandan, adaletsizlikten, bir canlýya karþýlýksýz zarar vermekten çekinir, ancak kötüler her türlü kötülüðü yapabileceði için eþit þartlarda iyi-kötü mücadelesi olmaz maalesef.
Son düzenleme : mühendis ankara; 26-03-2021 saat: 00:19.
Sözüm ona sözü her defasýnda seçime getirenlere!
Hadi diyelim üç ay sonra seçim olacak, muhalefet partileri bu güne kadar hangi güveni verdi de bu millet oy'unu verip iktidar yapmadý?
Proje açýkladýlar da millet körü körüne mi 19 yýl þu an ki iktidarý seçti?
Ülkesini batýya þikayet edip bu ülkeye yatýrým yapmayýn diyen muhalefet deðil mi?
Ve gizli kapýlar ardýnda IMF ile toplantý yapan yine muhalefet deðil mi?
Yani ortada gerçekten halký ikna edecek projeler yok güven desen o da yok.
Bu durumda seçim olmasý belirsizliði ve ülkeye olan güveni daha fazla zedelemez mi?
Þunu diyorsanýz, bunlar gitsin de ne olursa olsun o zaman durum bambaþka demektir.
Ülkesini düþünen hiç kimse ne olursa olsun diyemez!
Diyen ülkesini düþünen deðil, sadece meseleye ideolojik yaklaþýyor demektir.
Not: Bu sayfayý uzun süredir ziyaretçi olarak takip ediyordum sonrasýnda üye oldum.Özellikle baþta Çelik hoca ve Esma haným'ýn faydalý yorumlarýný takip ediyorum.Fakat, son zamanlarda borsa dýþý yorum yapanlarýn yatýrým yapan insanlarýn psikolojisini etkilemeye çalýþtýklarýný düþünüyorum.Sürekli borsa dýþý sayfa dolusu siyasi ve ideolojik fikir paylaþmalarý rahatsýz edici.Tabi ki herkes fikirlerini paylaþmakta özgür.Bunu yaparken þunu da unutmamak lazým.Bura da her düþünceden insan olabilir ve bunu düþünerek fikir paylaþýlmalý.Siyasi ideolojik fikirler deðil.
Ýyi geceler dostlar. Teknik analiz her zaman için pusulanýz olsun. Direnç ve destekleri yazdýk. Direnç 1430,1443 ve 1468
Destek 1390 ve 1350 diye
Ýlk dirençe deðdi kýramayýnca geri gelip ilk desteðe takýldý. Olumlu veya olumsuz haber akýþý yönü tayin eder. Haber akýþý olan hisselerede bakmada fayda var. Takib listenizde en azýnda bir tane bedelsiz potansiyeli olan bir hisse olmasýnda da fayda var. Kesinlikle Y.T.D.
Muazzam.
Fevkalade.
Ýþin kötü yaný ne biliyor musunuz? (bildiðinizi biliyorum) Ýþin kötü yaný, birkaç cümleye sýðdýrdýðýnýz bu son derece doðru toplum analizi, insanlarýn çok büyük bölümünün algý duvarlarýný aþýp onlara ulaþamýyor.
Bir doktor gibisiniz. Ýnsanlarýn sahip olduðu ölümcül hastalýðý teþhis etmekle kalmayýp, onlarý tedavi edecek ilacý da avuçlarýna býrakýyorsunuz. Ancak sizi þeytan sanýp taþlýyorlar. Ýlacý da içmiyorlar haliyle. Ve ölüyorlar. Bedenen deðil, ruhen.
Yýllarca yaþýyorlar ruhsuz bedenlerinde.
Öldüklerinin farkýna varmadan.
Gerçekten yaþayanlara eziyet ederek.
Bu dediðiniz çelik gibi sinirlere sahip olmayý gerektirse de elimden geldiðince yapýyorum.
Doðru nedir?
Neden "doðru" olaný yapmak için bir nedene ihtiyaç duyulmaz?
Bir neden uðruna yapýlan "doðru" doðruluk özelliðini neden yitirir?
Bunlarý elimden geldiðince insanlara anlatmaya çabalýyorum.
Kötülerin iyilerle olan mücadelesinde yararlandýklarý bu "sýnýrsýz kötülük yapabilme" avantajý, iyilerin doðal seçilim yoluyla giderek azalmasýna neden oluyor.
"Bugün neden bütün bu pisliðin ortasýndayýz?" sorusunun en tatmin edici cevabý.
Yer Ýmleri