Hocam tam olarak öyle bir okul yok ama aklımdaki en iyi okul TAKEV gibi geldi. TAKEV'den mezun olup, Almanya'da mühendislik okuyan birisiyle de konuştum. Sistem gayet mantıklı geldi bana. Ayrıca St Joseph de mantıklı. (Mezun olup Fransada okuyan birisiyle de konuştum). Ama ben biraz Alman ekolünü seviyorum. Bu tamamen göreceli bir durum. Mesela Işıkkent, Amerikan Koleji ve Çakabey de gayet güzel. Okullarının sitelerini inceledim, klasik kolejler hala üniversitede şuraya şuraya öğrenci yerleştirdik derdinde...
Bu arada, ülkemizde sanat tarihine zaten önem verilmiyor. Tam istediğimiz eğitim %100 zaten yok.
Sen benim anlatmaya çalıştığım modelin ideal örneği durumundasın. Biz finansal özgürlük derken, illa ki işi bırakacaksın demiyoruz. Kalma ya da bırakma konusunda özgür olmaktan bahsediyoruz. İnan bu özgürlüğün, işini severek ve kaliteli yapmanda büyük katkısı var. Keşke tüm beyaz yakalar bu şansa sahip olsa, ülke olarak çok faydalı çıktılar elde ederiz.
Dahası, üst yöneticin, ya da patron her kimse bu özgürlüğe sahip olduğunu bildiği için saygıda ve maddi olarak seni tatmin etme de cimri olmaz...işte burada kendini besleyen bir döngü var, finansal açıdan daha özgür olmak demek, iş yerinde daha mutlu olmak demek, bu durum işinde daha başarılı olman demek..böylece döngü sürüp gidiyor.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Koyu işaretlediğim kısım bana da uyuyor. Birkaç yıldır yıllık harcamalarımdan fazlası pasif olarak gelebilecek durumda ama çalışmaya devam ediyorum. Çalışırken de elimin güçlü olduğunu hissediyorum, genel müdürüm de bu konuyu bildiği için işe ihtiyacı olan birine davrandığı gibi bana davranamıyor. Bende bu rahatlıkla işimi daha az stresle yürütüyorum. Bu da başarıya katkı sağlıyor. Şimdiki hedefim cash flowu büyütmek, bes hesaplarımı yüksek rakamlara ulaştırmak vs. Birikimlerimi ev vb varlıklara daha fazla aktarmak istemiyorum. Zaten halihazırda site içerisinde, bireysel garajı olan 200 m2 evimiz var, 1 SUV bir de şehiriçinde kullandığımız küçük aracımız var. Bende şirketin aracı da var. Bundan daha fazla nasıl bir eve ihtiyacım olabilir ki? Bundan sonra hedefim biraz daha büyüyünce bu cash flow yaratma konusunu oğlana öğretmek.
Hep dediğim gibi özgürlük her istediğini yapabilmek değil yapmak istemediklerini yapmamaktır.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
ben de net maaş alanlardanım. bu sene şirket zam yaparken kaybolan agiyi dikkate alacağını söylesede adım gibi eminim önümüzdeki yıllarda maaşın içinde eriyip gidecek bu tutar.
agi maaşın içinde en tatlı gelen para idi, ne güzel maaşı hep net konuşuruz üzerine bedavadan agi gelirdi. bu sene bir de 500tl olacaktı. gitti![]()
@Cautionary hocam, şu an ülkede nispeten fena kazanmayan beyaz yakanın birikim ve erken emeklilik önündeki en büyük engel özel okul meselesi.
ileride belki devlet okulları iyileşir ikinciyi veririz, ya da ortaokulda devlete geçer v.s. dedikçe devlette her şey daha da kötüleştiğini gözlemliyorum. ilk başlarda özel okul olursa iyi olur derken şimdi alternatifini düşünemiyorum bile. hatta ona bir de kalbur üstü iyi okul olsun, franchise veren tabela okulları olmasın dedikçe bütçe sarsılıyor.
özel okul yüzünden resmen erken emeklilik hayallerini bitirmiş durumdayım artık nereye kadar giderse saldık cayira mevla kayıra moduna girdik. bi gün sizin arkadaşlar gibi şirket işten çıkarınca aklımız başımıza gelecek ama şimdilik müzik devam ediyor.
Yer İmleri