Asgari ücretliler çok da sevinmesinler. Aralýk enflasyonu %10 dan aþaðý gelmez ve daha zam ellerine geçmeden %10 larý gitti.
Bu enflasyon öyle bela birþeydir ki her þey elinizden alýr götürür...
Asgari ücretliler çok da sevinmesinler. Aralýk enflasyonu %10 dan aþaðý gelmez ve daha zam ellerine geçmeden %10 larý gitti.
Bu enflasyon öyle bela birþeydir ki her þey elinizden alýr götürür...
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Paranýn adý var, deðeri yok... 1 ay önce 50 TL'ye aldýðým ürünü 2 hafta önce 60 TL'ye, bugün de 80 TL'ye aldým.
Kamera þakasý gibi. Ýnsanýn bazen inanasý gelmiyor. Döviz artýyor, fiyatlar artýyor. Gelirler artsa bile -ki asla gerçek enflasyon veya döviz artýþý oranýnda artacaðýna inanmýyorum- bu iþin sonu nereye varacak? Deste deste banknotla mý alýþ veriþ yapacaðýz... Paradan 6 sýfýr atýlýrken TL'nin itibarý deniyordu....
sn Cautionary bugün twitterda çok sinirliydi, özellikle krediyle borsaya dalanlara.
Yok yahu..daha iki gün önce Rize'de mandalina dalýndan foto paylaþmýþtým...iyi ki gitmiþim, gerçi 3 günlüðüne gitmiþtim, 1 gün önce dönmek zorunda kaldým. psikolojik olarak çok iyi durumdaydým dün-bugün.
Bugün gündüz, bir kaç uyarý mesajý attým. Çünkü çok saçma þeyler duydum, eski iþ yerimde çalýþan arkadaþlar, milletin maaþ hesabýndan kredi çeken çekene..onay vs de yok, hýzlýca kullanýlabiliyor krediler...millet kredi çekip hisse alma yarýþýna girmiþ (daha çok fonlar üzerinden).
Ayrýca vadeli tarafta, kaldýraç kullanýp hýzlýca zengin olmaya çalýþanlar da vardý. Yani böyle bir hareket er geç yaþanacaktý.
Ben gerek bu baþlýkta, gerekse twitter da tek bir þeyi anlatmaya çalýþýyorum...aç gözlü olmamak lazým...daldan dala konmamak lazým...çekirge 1-2 kez güzelce sýçrar, illa ki bacaðýný kýrarlar sonra.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Sayýn Cautionary, iþ hayatýna atýldýðýmda kendimce bir hedef koymuþtum, 10 yýl sonra bir evim, 20 yýl sonra bir arabam olsun diye. Konut kredilerinin baþlatýldiði yýllarda 1990 yýlýnda iþ hayatýmýn 13. yýlýnda bir evim oldu, 19. yýlýnda da bir þahin modeli 2. el bir araç alabildim. Þimdiki gençler hemen evim olsun, arabam olsun, bunlar olurken de iyi yaþayayým, tatilimi yapayým istiyor. Bu arada birçok yanlýþ adýmlar atýlýyor. Böyle bir dünya dün yoktu, bugün de yok. Dünyanýn baþka bir yerinde de yok... Tasarruf etmesini uzun vadeli plan yapmasýný bilmeli insanlar... Eleþtirmeye bayýlýyoruz ama eleþtiriye özeleþtiri ile baþlamak. lazým sanýrým...
Yer Ýmleri