Ben size esas bombayý söyleyeyim. dünyanýn hiç bir yerinde, babadan kýz çocuðuna emekli maaþý kalmýyor sanýrým.
Ýlk bu kaldýrýlacaktýr..az buz bir þey de deðil...hatta bu maaþa hak kazanmak için anlaþmalý boþanan çiftler bile var...kaldýrmasý da kolay..derler ki zaten muhtaç olanlara yaþlýlýk aylýðý veriyoruz...buna gerek yok.
kaldý ki, erkeklerin böyle bir hakký bile yok..bence kadýn erkek eþitliðine de aykýrýgüzel bir ambalajla fazla tepki çekmeden çok rahat kaldýrýlýr...hatta mevcutta bu hakký kazanmýþ olanlar hak kaybý yaþamayacak, mesela 2 yýl sonra artýk bu hak olmayacak denebilir.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Bu sistem burada biraz fakli. Emeklilik kurumu sadece ama sadece emeklilikten sorumlu. Hastaliktan dolayi erken emeklilik olmasi halinde ayri bir kurum (saglik ile ilgili) emeklilik yasiniza kadar size maas oduyor. Ama bunun icin calistiginiz kurum sizi sigortaliyor. Axa, Allianz gibi kurumlar bunun icin police yapiyor.
Benim de var bu tarz bir policem. Olasi bir is goremezlik durumumda emeklilik yasima kadar sigorta sirketi bana maas odeyecek.
Sigortalý veya emekli olan vatandaþlara bazý durumlarda ikinci maaþ alabiliyor. Fakat pek çok insan iki maaþýn ayný alýndýðýný bilmeden baþvuruda bulunmuyor. SGK, baþvuru yapmak isteyenler ise þartlarý tek tek açýkladý. Ýþte detaylar...
https://www.yenisafak.com/foto-galer...2055708?page=1
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Hatalý gönderi
Son düzenleme : Westwind; 26-01-2022 saat: 18:49. Sebep: Hatalý gönderi
Bunun için de on yýl prim ödemiþ olmak yeterli, emekli olmaya bile gerek yok.
Eþim iki yaþýndayken annesi vefat etmiþ, 10.5 yýllýk memurmuþ, maaþ baðlanmýþ, benimle evlenmese ve çalýþmasa ölene kadar, varsayalým 100 yaþýna kadar yaþadý, 100 sene maaþ alacaktý. 10 sene prim öde, 100 sene maaþ ödesin. Yazdýðým düþük bir ihtimal tabii ama anlamsýz bir durum. Kýz erkek farketmeden 18 yaþýna, eðitim devam ediyorsa 25 yaþýna kadar maaþ ödenmeli, sonra kesilmeli. Ömür boyu maaþ ne demek. Çok duydum anne/babasýndan yüksek emekli maaþý kalanlarýn kýzlarý (hakim, profesör, subay vb) özellikle iþe girmiyor, iþe girse alacaðý maaþ hazýrda yatan emekli maaþýndan düþük olacak, deli mi girsin iþe?
Anne/babanýzdan on bin lira emekli maaþý kaldý ölene kadar almaya hakkýnýz var. Daha yüksek ücrete iþe girebilecek misiniz? Girseniz deðer mi? ben de olsam çalýþmam havadan hayatýn tadýný çýkarýrým. Sevdiðim kiþiyle de evlenmem maaþ kesilmesin diye, dini nikah yapýp beraber yaþarým öyle hallederiz.
Örnek diye yazdým ama yapan çok var.
Yer Ýmleri