Tarihi o zamanýn þartlarý ile deðerlendirmek gerekiyor. Bunun yazýldýðý zamanda kölelik vardý.
Bildiride þu sözler yer almaktadýr:"Bütün insanlarýn eþit yaratýldýklarýna; yaratýcýlarý tarafýndan onlara hayat, özgürlük ve mutluluðu arama hakký gibi geri alýnamaz bazý haklar verildiðine inanýyoruz".
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Amer...zlýk_Bildirisi
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
yüksek seyreden enflasyon dönemlerinde büyüme hisselerinin negatif etkilenmesi beklenir. Mal ve hizmetlerde artan maliyetler, paranýn satýn alma gücünün düþmesi ile beraber tüketimi azalabilir. Fakat hiperenflasyon döneminin içine girildiyse kiþiler güncel fiyatlarý geçmiþ fiyatlar ile karþýlaþtýrarak ve enflasyonun daha da artacaðý beklentisi ile tüketime dönebilir. Hükümetlerin uygulayacaðý bir takým maliye politikalarý sayesinde(ötv,kdv indirimleri vs.) ( beyaz eþya,otomotiv,elektronik vs) tüketim arttýrýlabilir.
Saçma sapan fiyatlamalar var. Bunlardan iyi para kazanan ky illaki olmuþtur öte yandan sert bir düþüþte o saçma fiyatlar belki bir daha hiç görülmeyecek.milletin elinde kalabilir bazý kaðýtlar.
Bense alkim ve deva'larý satýp. Alka ve vesbe'ye döndüm.
Kârý arttýkça temettüleri artmýþ kaðýtlar.
Deva'yi hiç satmak istemiyordum ama kârdan yüzde 15 imtiyazlý pay canýmý çok sýkýnca sat gitsin dedim. Yoksa karlýlýk müthiþ.
"politikada hiçbir þey kazayla olmaz. olmuþsa, öyle planlanmýþtýr."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer Ýmleri