TL bir iluzyondur.. Finansal piyasalarda huzur olmaz.. Huzur paraya olan bagimliligimizi mumkun oldugu kadar azaltmaktan gecer. Acgozluluk ebedi bir koleliktir... Dudu MS 2021
TL bir iluzyondur.. Finansal piyasalarda huzur olmaz.. Huzur paraya olan bagimliligimizi mumkun oldugu kadar azaltmaktan gecer. Acgozluluk ebedi bir koleliktir... Dudu MS 2021
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Piyasamýz tamamen sürü mantýðý ile hareket ediyor. Nerede bir halka arz var, nerede bir aþýrý deðerleme var piyasada kim var kim yok oralarda. Borsamýzda tüpraþ, petkim, ereðli, froto, toaso vb alanýnda dev firmalar var ve bir daha böyle firmalarýn halka arzý mümkün olmayan bir piyasa var. Ama ilginç bir þekilde o küçük ve sürekliliði olup olmayacaðý bile belli olmayan firmalar 50/60 fk, milyar TL lik PD lerle iþlem görüyor. Þaþkýnlýk ile izlemeye devam ediyorum.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Evet..deneyimli bir abiden, güzel bir hayat öðüdü.
Adam, para kazanarak, çok para kazanarak, sonra mutlu olacaðýný, rahata ereceðini düþünüyor...sanki çok para sahipleri çok mutlu, çok huzurlu, çok rahat.
Bu baþlýðýn temel felsefesi de buna dayanýyor...önce iyi tasarruf et, yani fazla para harcama, çok para harcayýp, çok kazanmaya çalýþacaðýna, az para harcayýp, paraya olan ihtiyacýný azalt.
Tabii ki, bu iþin de bir sýnýrý var..illa ki, temel bir hayat kalitesi için gerekli miktarlar var, benim dediðim bu ihiyaç listesini abartmamak lazým.
Yatýrýmý da böyle düþünmek lazým, uyku kaçýrmayan, bir gün %10 kazandýrýp, ertesi gün %5 kaybettirmeyen, nispeten dengei bir portföy.
Hedef, resmi enflasyonun %10-15, gayri resm enflasyonun %20-25 olduðu yerde...yýllýk ortalama %35-45 arasý bir kazanç olmalý..bunu saðlamaya yönelik bir yatýrým planý yapmak lazým...sonrasýnda hayat çok daha rahat, çok daha stressiz olacaktýr...mümkünse, toprakla, bitkilerle, hayvanlarla..doðayla daha çok vakit geçirmek lazým.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
"2020 takvim yýlýna ait yýllýk gelir vergisi beyannamesi 1 - 31 Mart 2021 tarihleri arasýnda verilecektir."
borsa yatýrýmcýlarýnýn dikkat etmesi gereken bir konu. gelir idaresi baþkanlýðý konuyla ilgili bir rehber hazýrlamýþ durumda.
https://www.gib.gov.tr/sites/default...radirehber.pdf
Sn.yukselc nin topiðinden kopyaladým.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
"Bu baþlýðýn temel felsefesi de buna dayanýyor...önce iyi tasarruf et, yani fazla para harcama, çok para harcayýp, çok kazanmaya çalýþacaðýna, az para harcayýp, paraya olan ihtiyacýný azalt."
Cok guzel ozetlemissiniz Sn Hocam. Su meshur, mutevazi devlet baskaninin da benzer bir sozu vardi; "Satin aldiginiz sey icin odediginiz, aslinda para degil, o parayi kazanmak icin harcadiginiz zamandir."
Ama birikim yada tasarruf yapacam diye de hayati iskalamamak lazim sanirim. Burada bazen ekstrem yazilar goruyorum. Cocuklar ve aile ile zaman gecirmenin maddi bir karsiligi yok. Ama bazen biz, cocuklar icin yatirim yapacaz diye, onlarla oyun oynamamiz gereken zamani calismakla gecirebiliyoruz. Unutmayin, o cocuk bir daha o yasinda olmayacak. Ben sahsen, bir baba olarak cocuklarim icin yatirim yapmam gerektigini dusunmuyorum. Onlari yaratan, riziklarini da verecektir. Bana dusen, onlara guzel bir egitim ve aile terbiyesi vermektir. Zaten saglam bir karakteri ve iyi bir egitimi olan insanlar da hayatlarinda basariya daha kolay ulasabiliyorlar. Basariyi sadece maddi acidan degerlendirmeyin lutfen..
Yani, ileride mutlu olacaz diye bugunku mutlulugunuzu ertelemeyin genc forumdaslarim. Kasagi'yi hatirlayin, yarina kim ole kim kala...
Vesselam...
Hemen konuþmayý tekrar koyalým.
https://m.youtube.com/watch?v=BGFpeHhJxHw
Minimalizmle devam edelim. Temel soru þu bir seneden fazla süreyle kullanmadýðýnýz bir eþyaya gerçekten ihtiyacýnýz var mý ? (Ýkinci çocuðu düþünmüyorsanýz)
https://www.google.com.tr/amp/s/amp....m/haber/538830
Hayattaki gereksiz detaylardan kurtulun.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Optimizasyon konusunda çok kafa yorunca, her konuya bu gözle bakýyorsun. Mesela Çocuk sayýsý ne olmalý, bence optimum sayý 2....hem çocuk bir kardeþle büyüyor, hem aile tek çocuða baðlanýp fazla sýkmýyor çocuðu. Ayrýca nüfusta azalmamýþ oluyor, uzun vade sürdürülebilir bir sayý, öte yandan aldýðýn bir arabayý, mobilyayý,kýyafeti vs ikinci çocuk da kullanabiliyor. Ama üçüncü çocuk muhtemelen önceki eþyalarý yýprandýðýndan-hem de çok demode olup eskidiðinden kullanamýyor.
Bu nedenle ideal çocuk sayýsý 2 diyorum ben🙂
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri