Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 43/147 ÝlkÝlk ... 3341424344455393143 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 337 - 344 arasý.

Konu: Beyaz Yaka Ýçin Tasarruf ve Yatýrým Koçluðu-3

1.  Alýntý Originally Posted by emekli2 Yazýyý Oku
    Sayýn fresky, aslýnda dogal düþünülürse çocuklara gelecek býrakmak kavramý saçma. bizi buna mecbur eden, dünyanýn parsellenmiþ oldugu ve dünyada parsele sahip olanlarýn gelecek kaygýsýnýn olmadýgý, ancak dünyada herhangi bir parsele sahip olmayanlarýn çocuklarýnýn gelecegi endiþesi taþýdýðýdýr. Aslýnda þehirleþme, insanlarýn kimseye muhtaç olmadan yaþamýný idame ettirebilme yetenegine sahip parsellerini terkedip, þehirlerdeki parsel sahiplerinin kucagýna düþmesi olarak özetlenebilir. özellikle kucagýna düþmek diyiyorum, çünkü þehirlerde parselere sahip olanlar yeni gelenlerin ömürleri boyunca ya kiracý ya da borç ödeyerek kendilerini beslemelerini saglamýþlardýr. bu gün aylýk ortama maaþlarla bir kiþi þehirde bir parsel sahibine bir ömür boyu çalýþarak ancak ancak barýnacak bir yer sahibi olabilmektedir. oysa þimdi hemen tersine göç tetiklense þehirlerdeki toprak fiyatlarý bir anda satýn alýnabilir fiyatlara düþer. tabi bu arada kýrsalda para etmeyen arazi fiyatlarý da yukarýya roketler. Nitekim pandemi etkisi ile kýrsala dönüþte kýpýrdama olunca, tarým arazisinin dönümü 2-5bintl aralýðýndan 15-50bin tl aralýðýna yükseldi. O zaman soru þu? her ne olursa olsun uyanýklar bir þekilde diðer insanlarýn sýrtýndan hiç inmeyecektir ta ki, insan nüfüsunun düþüp toprak degersizleþinceye kadar.

Sayin Emekli2 Hocam,

Sanirim hepimiz asagi yukari ayni seyleri dusunuyoruz, belli bir yas grubunda olan dostlarimizi kasdettim. Yeni nesil dostlarimiz belki bizim muhabbetlerimize biraz uzak kalabilir.

Ben cok dargelirli bir ailede, kisitli imkanlarla buyudum. Daha iyi imkanlari olan cocukluk arkadaslarimin hicbirisi, bildigim kadariyla, kendilerine aileden bir iki daire kalanlar da dahil, bizim hayatimizdan daha iyi bir yasam surmuyorlar su anda. Buna binaen, rizk Cenab-i Hak'kin garantisi altindadir diyorum. Cocuk hazir bulunca muhtemelen kiymetini bilemiyor.

Bizim iki buyuk cocuk okurken calisiyorlardi da. Onlara kefil oldugumuz ve odeme imkanlari oluncaya kadar aylik taksitlerini odedigimiz arabalara bakisi ve sorumluluklari cok farkliydi. Ama en kucuk, resmen arabayi hor kullandi, sagina soluna dikkat etmedi. Bedava geldi, keyfini sureyim dedi. Cunku pandemide is bulamadi, biz de cok zorlamadik ve imkanimiz olcusunde odemelere devam ettik. (Bu arada, cogunuz bilir, araba almak buyuk bir servet gerektirmiyor burada. Kredi history niz iyiyse, pesinat bile vermeden istediginiz arabayi alip cikiyorsunuz. Yani bir zenginlik olcusu olarak degerlendirilmesin araba sahibi olmak...)

Tabii ki her cocuk ayni degildir. Ama bazen dusunuyorum da, belki o kadar caresiz olmasaydim o donemde, okullarima ve egitimime bu kadar simsiki sarilmayacaktim. Zengin akrabalarimda da benzer bir durumu gordum. Cocuklarina daire ve isyeri verdiler, ama o cocuk hic kendisini zorlamadi, kardesi de oyle oldu. Ikisi de gitti, memur oldu. Koskoca dukkan, isyeri vs yi kiracilara verdiler teyzemler. Halbuki biz kurus hesabi yaparken, kuzenim cebinde cuzdan dolusu kagit parayla dolasirdi. Kaliteli bir akrabadir, iyidir, o farkli bir mesele. Ama kendisini gelistirmek zorunda hissetmedi, cunku aileden epeyce bir serveti kalacakti nasil olsa...

Ozetle, cocuklarimizla kaliteli zaman gecirmek ve onlara iyi bir egitim saglamak en buyuk onceligimiz olmali. Bu en kalin kirmizi cizgimiz olduktan sonra, gerisi herkesin keyfine gore bilecegi bir is sanirim. Ama ille de egitim, ille de kulturel birikim diyorum.

Vesselam...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,752
     Alýntý Originally Posted by emekli2 Yazýyý Oku
    Sayýn fresky, aslýnda dogal düþünülürse çocuklara gelecek býrakmak kavramý saçma. bizi buna mecbur eden, dünyanýn parsellenmiþ oldugu ve dünyada parsele sahip olanlarýn gelecek kaygýsýnýn olmadýgý, ancak dünyada herhangi bir parsele sahip olmayanlarýn çocuklarýnýn gelecegi endiþesi taþýdýðýdýr. Aslýnda þehirleþme, insanlarýn kimseye muhtaç olmadan yaþamýný idame ettirebilme yetenegine sahip parsellerini terkedip, þehirlerdeki parsel sahiplerinin kucagýna düþmesi olarak özetlenebilir. özellikle kucagýna düþmek diyiyorum, çünkü þehirlerde parselere sahip olanlar yeni gelenlerin ömürleri boyunca ya kiracý ya da borç ödeyerek kendilerini beslemelerini saglamýþlardýr. bu gün aylýk ortama maaþlarla bir kiþi þehirde bir parsel sahibine bir ömür boyu çalýþarak ancak ancak barýnacak bir yer sahibi olabilmektedir. oysa þimdi hemen tersine göç tetiklense þehirlerdeki toprak fiyatlarý bir anda satýn alýnabilir fiyatlara düþer. tabi bu arada kýrsalda para etmeyen arazi fiyatlarý da yukarýya roketler. Nitekim pandemi etkisi ile kýrsala dönüþte kýpýrdama olunca, tarým arazisinin dönümü 2-5bintl aralýðýndan 15-50bin tl aralýðýna yükseldi. O zaman soru þu? her ne olursa olsun uyanýklar bir þekilde diðer insanlarýn sýrtýndan hiç inmeyecektir ta ki, insan nüfüsunun düþüp toprak degersizleþinceye kadar.
    çoktandýr gördüðüm bir þey var özellikle gayrý menkul ama tüm alanlara sirayet etmiþ durumda...
    bir ev bakýyordum ve memleketimde bir kasaba bozmasý ( kesinlikle deniz kenarý deðil hiçbir özelliði olmayan bir yer) ilçede fiyatlar biraz yüksek geldi emlakçýya sordum abi fiyatlar çok yükseldi ederi bu deyince Ankarada ayný fiyatý kabul ederseniz takas yapabilirim dedim ... sonra itiraf geldi aslýnda ilçede o para yokmuþ ama biz dýþarýdakiler bu hale getiriyormuþuz... ev alanlara çevremde kira kriterlerinden söz ettiðimde ise sanki aldýklarý evi kýskanýyormuþum muamelesi yapmaya baþladýlar tabii ki Türkiyede 100 yýllýk kira bedeli ile ev sahibi olup dengeli davrandýklarýný düþünüyorlarsa bana ne... emlakta son faizler bir garabet ortaya çýkardý. aþýrý þiþik fiyatlar ve satýlamayan evler...
    Ankarada her apartmanda bir daire ya satýlýk ya kiralýk ve çoðunlukla aylardýr satýlmýyor ve kiralanmýyor... köylerde bile yýkýntýlarý nostaljik diye kakalamaya çalýþan köylü ve emlakçý kurnazlarýmýz var...
    pazarda alýþveriþi seviyorum pazarcýlarýn haline üzüldüðüm için ya da mahalle esnafýna oralardan alýþveriþ yapmaya çalýþýyorum ama maalesef pazarcý abi markette þu kadar diyor tabii ki markette ucuz olan fiyatlar deðil pahalý olanlar kriter olunca birbirlerini tetikliyorlar. týpký yumurta ve yað fiyatlarýnda olduðu gibi. her zaman alýþveriþ yaptýðým bir köylü bir þeyler söyleyince ona market fiyatlarýnýn daha düþük olduðunu ve onlarýn maliyetlerinin daha yüksek olduðunu bu gidiþle oralardan alýþveriþe zorlandýðýmýzý söyleyerek biraz serzeniþte bulundum ama tabii ki kendime söyledim...
    piyasalarda müthiþ dengesizlikler var ve fiyatlarý bilmeden alýþveriþ yapmamanýzý hatýrlatmak istiyorum. bir de bilenlere sormak istiyorum bu emlak fiyatlarý dengelenebilecek mi?

3.  Alýntý Originally Posted by tovbekar Yazýyý Oku
    çoktandýr gördüðüm bir þey var özellikle gayrý menkul ama tüm alanlara sirayet etmiþ durumda...
    bir ev bakýyordum ve memleketimde bir kasaba bozmasý ( kesinlikle deniz kenarý deðil hiçbir özelliði olmayan bir yer) ilçede fiyatlar biraz yüksek geldi emlakçýya sordum abi fiyatlar çok yükseldi ederi bu deyince Ankarada ayný fiyatý kabul ederseniz takas yapabilirim dedim ... sonra itiraf geldi aslýnda ilçede o para yokmuþ ama biz dýþarýdakiler bu hale getiriyormuþuz... ev alanlara çevremde kira kriterlerinden söz ettiðimde ise sanki aldýklarý evi kýskanýyormuþum muamelesi yapmaya baþladýlar tabii ki Türkiyede 100 yýllýk kira bedeli ile ev sahibi olup dengeli davrandýklarýný düþünüyorlarsa bana ne... emlakta son faizler bir garabet ortaya çýkardý. aþýrý þiþik fiyatlar ve satýlamayan evler...
    Ankarada her apartmanda bir daire ya satýlýk ya kiralýk ve çoðunlukla aylardýr satýlmýyor ve kiralanmýyor... köylerde bile yýkýntýlarý nostaljik diye kakalamaya çalýþan köylü ve emlakçý kurnazlarýmýz var...
    pazarda alýþveriþi seviyorum pazarcýlarýn haline üzüldüðüm için ya da mahalle esnafýna oralardan alýþveriþ yapmaya çalýþýyorum ama maalesef pazarcý abi markette þu kadar diyor tabii ki markette ucuz olan fiyatlar deðil pahalý olanlar kriter olunca birbirlerini tetikliyorlar. týpký yumurta ve yað fiyatlarýnda olduðu gibi. her zaman alýþveriþ yaptýðým bir köylü bir þeyler söyleyince ona market fiyatlarýnýn daha düþük olduðunu ve onlarýn maliyetlerinin daha yüksek olduðunu bu gidiþle oralardan alýþveriþe zorlandýðýmýzý söyleyerek biraz serzeniþte bulundum ama tabii ki kendime söyledim...
    piyasalarda müthiþ dengesizlikler var ve fiyatlarý bilmeden alýþveriþ yapmamanýzý hatýrlatmak istiyorum. bir de bilenlere sormak istiyorum bu emlak fiyatlarý dengelenebilecek mi?
    Ýstanbul'da muazzam bir emlak stoðu oluþmuþ, bazý illerde de benzer durumlar olabilir. Ancak bu gayrimenkullere faizlerin bu kadar yüksek olduðu ortamda talep olmasa da fiyatlar düþmüyor, bilakis sürekli artýþ eðilimi var. Nedeni de herkeste TL için negatif bir algý oluþmasý. Paramýza güven maalesef geçmiþteki dönemlere dönmeye baþladý.
    Ben emlakta ki durumun arkasýnda dediðim gibi paraya güvensizlik ve artan enflasyon var diye düþünüyorum.
    Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...

4. Konut bazý yerlerde mutlaka pahalýdýr.
    Yerine göre deðerlendirmek gerekir.
    Ama genelde kiraya göre oranlamalar yapýldýðý için çoðu kiþiyi yanýltýyor.
    Son 3-5 yýlda kira artýþ oranlarý gerçek enflasyona göre düþük kaldý.
    Buda insanlarý yanýltýyor.

Alýntý Originally Posted by tovbekar Yazýyý Oku

5. Bence tr için en uygun oranlama asgari ücrete göre yapýlan oranlama.
    Alacaðým evi, arabayý,kirayý hatta maaþýmý bile asgari ücrete göre oranlarým.
    Enflasyon aranýda muhtemelen asgari ücret artýþ oranýna yakýnsar.

SM-A505F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,851
    Gelir artmazsa kiralar artamaz..

Geliri olmayan adam kirayi odeyemez..

En dogru kira odenebilecek kiradir..

Fiyatlar artar ama kira artmazsa gm bir alternatif yatirim araci olmaktan cikar..

Asgari ucret onemli bir gostergedir..

Bir de buyuk dusunur Tebernus der ki: eurobond getirileri ile kira carpanlarini karsilastirmak gerekir..

Bugun 2029 gosterge eurobondun getirisi %6.135 ise ve siz bu getiriye razi olup eurobond aliyorsaniz paranizi geri alma sureniz

(100/6.135) 16 yildir..

Yatirim icin kira carpani 16 yili gecmeyen gm bulmaniz gerekir, kaldi ki kiralar ilerleyen senelerde dusebilir de oysa eurobondda bu getiri sabittir..

Bu nedenle biraz daha guvenlik marji birakip 13-14 yili gecmemek gerekir diyor dusunuyorum ama bu kriter ile yola cikinca bu carpanda gm bulmak su siralar sanirim cok zor..

Bu da gm fiyatlarinin su donemde sisik oldugunun en onemli gostergelerinden birisidir..

Son soz: yatirim icin gm alinmaz, kisisel kullanim icin alinabilir..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alýntý Originally Posted by tovbekar Yazýyý Oku
    Degerli dostum, ben bu yazýyý yazarken özellikle kullandýgým "parsel" kelimesi ile sadece topragý kast etmiyorum. Az bulunur dogru lokasyonda gelir getirici gayrimekul, pazar payýna sahip herhangi bir ürün vb. herþeyi kastediyorum. Yazdýklarýmdan önce biraz da kendimi tanýtayým ki, akýllara baþka bir düþünce düþmesin. Benim, hem izmirde hem malatyada hatýrý sayýlýr miktarda hem konut hem ticari garimenkul yatýrýmlarým var. Borsada bluechip þirketlerde yatýrýmlarým var. ÝTÜ elektrik mühendisliði 1987 mezunuyum. titremden de anlaþýlacagý gibi iþ piyasasýndan çekilmiþ biriyim. Özellikle sizin de yazdýðýnýz,"piyasada müthiþ dengesizlikler var" cümlesi, iþte benim de tam kast ettiðim budur. Ýnsanoglu sürü misali, biri bir þeyler yapýp da iyi bir yaþam sürdürmeyi baþardý ise, hurra herkes o yöne dogru yürüyor. Bizim dönemde Anadolunun her yerinde neredyse her aileden yüksekögrenim egitimi yoluyla insanlar yaþamlarýný kurdular. Ancak günümüzde bu öyle bir furyaya dönüþtü ki, üniversite mezunu olmayan kalmadý. artýk nereyi bitirirseniz bitiriniz alacagýnýz maaþ asgari ücretin bir týk üstüdür. Benim çocuk, Ýstanbul özyegin ünv. ingilizce hazýrlýktan sonra 1 yýl londrada kalarak ingiziceyi türkçe konuþur gibi konuþuyor. ardýndan 5 yýl arapça mütercim tercumanlýk okudu. yani türkçe dahil 3 dilde okur-yazar-konuþur. ancak teklif edilen aylýk ücret 3200tl net. Þu an piyasada mühendisler 3000-4000tl maaþlarla çalýþýyorlar. Ben ne mi yaptým Tabiki o maaþlara gidip ona buna hizmet edecegine o maaþý ben ödüyorum, ve kendisine sadece kendisine ait özel ürünler tasarlattýrýyorum, bu ürünleri test ettiriyorum piyasaya. Þu an 3 adet kendimize ait ürünümüz oldu. bunlardan en az birini piyasa ile önce butik olarak buluþturacagýz.
    Kýsaca demek istiyorum ki, Kendinize ait parsel edinin ve gelecek nesile bunu býrakýn. Çocuklarýmýzýn 15-20 yýlýný gereksiz bilgiler veren okullarda harcatmayýn. Bu cümlem çocuklarý okutmayýn demek degildir. Okullara fazlaca bir anlam yüklemeyin demektir.

8. Meehaba
    Çocuðunuzun bölümü neydi ?
     Alýntý Originally Posted by emekli2 Yazýyý Oku
    Degerli dostum, ben bu yazýyý yazarken özellikle kullandýgým "parsel" kelimesi ile sadece topragý kast etmiyorum. Az bulunur dogru lokasyonda gelir getirici gayrimekul, pazar payýna sahip herhangi bir ürün vb. herþeyi kastediyorum. Yazdýklarýmdan önce biraz da kendimi tanýtayým ki, akýllara baþka bir düþünce düþmesin. Benim, hem izmirde hem malatyada hatýrý sayýlýr miktarda hem konut hem ticari garimenkul yatýrýmlarým var. Borsada bluechip þirketlerde yatýrýmlarým var. ÝTÜ elektrik mühendisliði 1987 mezunuyum. titremden de anlaþýlacagý gibi iþ piyasasýndan çekilmiþ biriyim. Özellikle sizin de yazdýðýnýz,"piyasada müthiþ dengesizlikler var" cümlesi, iþte benim de tam kast ettiðim budur. Ýnsanoglu sürü misali, biri bir þeyler yapýp da iyi bir yaþam sürdürmeyi baþardý ise, hurra herkes o yöne dogru yürüyor. Bizim dönemde Anadolunun her yerinde neredyse her aileden yüksekögrenim egitimi yoluyla insanlar yaþamlarýný kurdular. Ancak günümüzde bu öyle bir furyaya dönüþtü ki, üniversite mezunu olmayan kalmadý. artýk nereyi bitirirseniz bitiriniz alacagýnýz maaþ asgari ücretin bir týk üstüdür. Benim çocuk, Ýstanbul özyegin ünv. ingilizce hazýrlýktan sonra 1 yýl londrada kalarak ingiziceyi türkçe konuþur gibi konuþuyor. ardýndan 5 yýl arapça mütercim tercumanlýk okudu. yani türkçe dahil 3 dilde okur-yazar-konuþur. ancak teklif edilen aylýk ücret 3200tl net. Þu an piyasada mühendisler 3000-4000tl maaþlarla çalýþýyorlar. Ben ne mi yaptým Tabiki o maaþlara gidip ona buna hizmet edecegine o maaþý ben ödüyorum, ve kendisine sadece kendisine ait özel ürünler tasarlattýrýyorum, bu ürünleri test ettiriyorum piyasaya. Þu an 3 adet kendimize ait ürünümüz oldu. bunlardan en az birini piyasa ile önce butik olarak buluþturacagýz.
    Kýsaca demek istiyorum ki, Kendinize ait parsel edinin ve gelecek nesile bunu býrakýn. Çocuklarýmýzýn 15-20 yýlýný gereksiz bilgiler veren okullarda harcatmayýn. Bu cümlem çocuklarý okutmayýn demek degildir. Okullara fazlaca bir anlam yüklemeyin demektir.

Sayfa 43/147 ÝlkÝlk ... 3341424344455393143 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •