Ukrayna da savaþ riski bile yükseltmesi altýný.Sanurim artýk risklerden kaçýnmak için para piyasalarýnda altýn yerine bir çok alternatifin olmasi,,hatta tasarruf amaçlý altýn alýmýnýn sanal olmasý sebebi ile gerçekte fazla bir fiziki talep yaratilamadigi sebeplerinden ötürü altýn da artýk büyük bir yukarý hareket beklememek gerek.Ayrica hükümetler parasal geniþlemede yaratýlan kaynaklarýn altýn yerine þirketlere ve bankalara (doðrudan tüketim,borsa,kredi, tahvil v.b) gitmesini istiyor.Gerçekte bankada altýn hesabý açýldýðýnda yada içinde altýn olan din alýndýðýnda karþýlýðýný fiziki altýn olarak alamadýðýmýz için (almak isterseniz nakliye,sigorta v.b marjlar ve minimum 2 kg gibi gosterilerek teþvik edilmiyor) fiyat büyük güçler tarafýndan yukarýdaki sebepten maniple ediliyor veya baskýlama biliyor.
'icinde altýn olan fon alindiginda' olacakti.
ons altýn aðustos ayýnda baþlayan düþüþ trendinin çizgisine yaklaþtý bakalým neler olacak
https://www.tradingview.com/x/cLDZ9Elj/
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
altýnýn son 1 haftaki yükseliþi 1.8'den 1.6'ya inen 10 yýllýklara paralel geliþti ama her türlü emtia ve gýda fiyatý her yerde uçarken muhtemelen bu düþüþ düzeltme olarak kalacak ve yakýnda 2 üzerine doðru hareketlenecek... eðer faizler bu þekilde yükselirken altýn da artýþa devam edebilirse ne ala...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Ben de katýlýyorum 10 yilliklara dikkat etmek lazim... özellikle uzun vadeli bir birikim yapilmiyorsa bir indikator bir trend cizgisi vb kabul edip ona gore islem yapilabilir...
Ama belki de 10 yilliklar beklenen kadar artmaz ve trend devam eder... bakalim neler olacak
Insallah herkes kendi sistemine gore guzel bir getiri elde edebilir.
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
Yer Ýmleri