Ben de kendi performansýmý yazayým. Aslýnda piyasalarla tanýþýklýðým eski ama uzun süre düzenli ilgilenemedim, hem iþten ötürü vaktim yoktu hem de param yoktu. Maaþla bir yere varýlamayacaðýný görünce ve bir iki baþka alandaki yatýrým denemem de hüsranla sonuçlanýnca dört yýldýr aralýksýz dolar borsa viop uðraþýp birikimimi büyütmeye çalýþýyorum.
Yatýrým hesabýma koyduðum birikimimin, bunun enflasyon/mevduata karþý reel deðerinin ve mevcut porftföy deðerimin deðerini gün gün tutarým. Yatýrdýðým para 100 lira diyelim, enflasyon karþýsýnda bugün 150 lira olmalýydý, benim portföy bugün 182 lira. Yani dört yýla bölersek yýlda %8 reel kazanç. Pek iyi durmuyor. Daha doðrusu benim hayallerimin çok altýnda kaldý. Aslýnda sürekli baþarýlý iþlem yapýyorum, performansým genelde çok iyi ama bir tane hatanýn çok büyük maliyeti oldu ve yýllara maloldu bana. Hata da paranýn tamamýna yakýnýný tek hisseye yatýrmak, çok güvendim, temel teknik istatistik.. her þey benden yanaydý ama borsa iþte þans veya kýsmet diyelim olmayacak iþ oldu ve hisse berbat fiyatlara inerken beni de aþaðý çekti. Ýki buçuk yýl uðraþtým çok inat ettim ama kurtaramadým sonunda pes edip zararýna çýktým. Buradan edindiðim dersle bir daha hiçbir hisseye büyük girmedim. Varsýn kar küçük olsun, zarar da katlanýlýr oluyor ben yeni nesil gibi yolo falan yapamam. Sonrasýnda sayýsýz karlý iþlem sonucunda toplamda artýdayým ama o zarar karadelik gibi portföyümü yuttu.
Harcadýðým zaman ve emeðin karþýlýðýný alamadým henüz, ikinci bir iþ gibi hemen her gün uðraþýyorum. Ama hem duygusal olarak kendimi geliþtirdim hem de hoþuma gidiyor hobi gibi kabul ediyorum.
Bu sene çok iyi gidiyorum, çoðunluðu tecrübeye dayanan çok iyi öngörülerim oldu, umarým yýl sonunda daha iyi bir tablo paylaþýrým.
Herkese iyi kazançlar..

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri