Bu baþlýkta en az orta vade, kiþiye göre uzun vadeli portföy yatýrýmlarýný, bu bakýþ açýsýyla tasarruf ve yatýrým felsefelerini konuþuyoruz.
Trade etmek, heyecan tatmini için iþlem yapmak olayýmýzýn özüne ters. Bu demek deðil ki kazanamazsýn, bu demek deðil ki böyle bir yöntemi hiç kimse kullanmamalý. Sadece bakýþ açýmýzýn özüne ters bu durum. Onu demek istiyorum.
Adrenalin için iþlem yapma dürtüsünü, kýsa vadede kazancý maksimize etme isteðini uzun vadeli düþünenler için virüs gibi görüyorum. Bu bir hastalýk, kimisi bu virüsle yaþayabilir, ama çoðunluk için bu hastalýk ölümcül olacaktýr. Gençken, vücut direnci saglamken öldürmeyebilir, ama ilerleyen dönemde, bünye biraz zayýf düþünce bu virüs galip gelecektir.
Ýstisnalar her zaman olacaktýr, %1-5, belki en fazla %10, bizler düþük ihtimale deðil, her zaman yüksek ihtimale göre yol çizmeliyiz ki, orta uzun vadede kazanalým. Yoksa sonumuz, vurdu vurdu, vuruldu oluyor maalesef.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri