Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
Bol kazanclar sayin turkuaz.Umarim her sey gonlunuzce olur.
Bu bahsettiginiz fonlar son 2 ayda aşırı buyudu, getirisine bakip giren cok kisi oldu.1milyar TL'ye yaklasti buyuklukleri.Bizim piyasamiza göre hareket alanlari artik kısıtli bence.Yine de fonlarin performansini donemsel olarak analiz etmekte fayda var.Eski relatif getiriler olmayabilir.Biliyorsunuz ki fon buyuklugu mutual bir fon icin dezavantaj yaratabilir.
Saygilar.Sevgiler.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sayin onurbey iyi dilekler icin tesekkurler.Fon buyukluguyle ilgili endiseyi ben de tasiyordum ancak TCD,TKF fon yoneticisi Okan Alpay'in bir roportajini izledim gecen ay. Fon buyuklugunun hareket alanlarini kisitlayacagini hisseder hissetmez yeni musteri alimina kapatacaklarini mevcut durumda boyle bir sorun yasamadiklarini acikca soyledi. Sadece mevcut getiriye bakmadan da Okan Alpay'in yatirim tarzi benim mantigima cok tutarli geldigi icin bu konuda suphem yok.

bkz: https://www.youtube.com/watch?v=f04DmyTaY7Q

Bu arada Peter Lynch'in Borsa'yi yenmek kitabini okuyorum bu ara. Peter Lynch'e muthis basarilara ragmen en fazla yoneltilen olumsuz gorus artik fon cok buyudu eski getirileri yakalayamaz oluyormus