Ukrayna da savaþ riski bile yükseltmesi altýný.Sanurim artýk risklerden kaçýnmak için para piyasalarýnda altýn yerine bir çok alternatifin olmasi,,hatta tasarruf amaçlý altýn alýmýnýn sanal olmasý sebebi ile gerçekte fazla bir fiziki talep yaratilamadigi sebeplerinden ötürü altýn da artýk büyük bir yukarý hareket beklememek gerek.Ayrica hükümetler parasal geniþlemede yaratýlan kaynaklarýn altýn yerine þirketlere ve bankalara (doðrudan tüketim,borsa,kredi, tahvil v.b) gitmesini istiyor.Gerçekte bankada altýn hesabý açýldýðýnda yada içinde altýn olan din alýndýðýnda karþýlýðýný fiziki altýn olarak alamadýðýmýz için (almak isterseniz nakliye,sigorta v.b marjlar ve minimum 2 kg gibi gosterilerek teþvik edilmiyor) fiyat büyük güçler tarafýndan yukarýdaki sebepten maniple ediliyor veya baskýlama biliyor.
'icinde altýn olan fon alindiginda' olacakti.
ons altýn aðustos ayýnda baþlayan düþüþ trendinin çizgisine yaklaþtý bakalým neler olacak
https://www.tradingview.com/x/cLDZ9Elj/
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
Bütün bu yapýlanlar insana ragmen, insan için yapýlýyor. Dogrusu ben bunlarýn insanlýðýn gelecegini karartacagý konusunda endiþeliyim. Bugün silisyum tabanlý yapay zekalý robotlar, insanlýðý tehdit eder boyuta gelmiþtir. Zaten gelir elde etmek için insan asla makinayla rekabet edemez. O zaman ne olacak? Deger nedir? sorularý öne çýkýyor. Bugün sadece bilgisayar hafýzasýndaki 0-1 lerden oluþan bilgisayar koduna coin denilip, bir insanýn 2-3 yýl emek sarf ederek elde edecegi degere eþ olan bir deger atf edeliyor. Aslýnda her þeye sadece ve sadece insan deger verdiði için o þey degerli oluyor. Yoksa coin denilen sanal rakamýn ne degeri olabilir. Ya da altýn denilen madenin, para denilen kagýdýn ne degeri olabilir. Teknoloji þu anda insanýn aleyhine ilerliyor. Sonuç insanlýk tekrar kýrsala çekilerek oluþturdugu tüm degerleri terk ederek degersizleþtirecektir. Çünkü baþka þansý yoktur. Ýnsan kýrsala çekildiðinde, oluþturulmuþ o kadar üretim kapasitesi ne amaçla ve kime üretim yapacak? Þu an bile silikon-çelik-biyoteknoloji kafa kafa kafaya vermiþ, sentetik insan üretiminde epey yol almýþ durumdalar. Hedef, bilinci olmayan köle, asker,iþçi biyorobotlar üretmektir.
Yukarýda bazý arkadaþlar mesleklerden kazançlardan bahsetmiþler. Evet o da bir bir fikirdir. ancak ben 8 milyar insan nüfusundan bahsediyorum. bahse konu mesleklerde ihtiyaç insan nüfusunun yüzbinde 1-2 kadardýr. Geri kalan insanlar ne olacak. Ya dogal olarak üremesi dogal düþerek nüfusu azalacak ya azaltýlacak. Nüfus azalýnca deger atf ettiðimiz coin, toprak, bina, para, altýn vb herþey nüfusun azalmasýna orantýlý olarak degersizleþecektir.
Ben hikaye anlatýyorum, benim hayal ürünümdür. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri