
Originally Posted by
picky
Bu hedge iþi nasil oluyor. Hissede long, viop ta short mu aciyorsunuz? Bu durumda ne kar ne zarar olmuyormu. Bir taraftan kazanirken diger taraftan zarar ediyorsunuz, yanlýþ mý anlýyorum.
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Eðer orta vade hisse portföyünüz u-30 hisseleri aðýrlýklý ise, hisse satmak yerine o hissenin vadelisinde az bir teminatla o hissede short açarak pozisyonunuzu küçültebilirsiniz.
Ama dediðim gibi, bu hisse satmak gibi bir þey oluyor zaten(baý avantajlarý var tabii ki). Ama ben öyle yapmýyorum, mesela 100 bin tl lik hisse mvarsa, u-30 endeks short açýyorum..Bu bire bir hedge deðil..Mesela u-30 %5 düþerken, senin portföyün %3 düþerse %2 karda oluyorsun (Portföyden %3 kaybedip, short pozdan %5 kazanýyorsun endeks düþtüðü için). Portföyüm endeksi yenebilmeli, aksi durumda zaten seçimlerde sorun var demektir.
Bir de 100 bin tl yi, 100 bin tl hedge þeklinde deðil de...mesel yarý oranda da hedge edebilirsin...düþüþ trendinin gücüne göre karar verirsin, ya da kademeli olarak, belirli sinyalleri takip ederek iþlem yapabilirsin..Ben genelde kýsa vade sat verince az bir miktar hedge yapýyorum, orta vade sat verince tüm portföy hedge olmuþ oluyor...Zamanlama, oranlar vs biraz da kiþinin yoðurt yiyiþine baðlý ve teknik bazý sinyallere dayalý olmalý ki duygular devreye girmesin.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri