Bu başlığın 4 sene önce ilk versiyonunu açarken bağıra çağıra şunu anlatmaya çalıştım. Tüm dünyada ekonomik krizler orta segmenti, ağırlıklı olarak beyaz yaka dediğimiz kesim, bitiriyor. Bu kesim artık iyice düşük gelirli kesime yaklaştı. Bu bir dünya trendi, kuzey avrupa dışındaki hemen tüm demokrasilerde böyle.
Sınırsız teşvikler, ve para basma faaliyetleri zengini daha zengin yaparken, orta segmenti de köleleştiriyor. En alt kesim de ,ç karışıklık çıkmasın diye bir şekilde destekleniyor. Yani olan orta segmente oluyor. Bu bozulma son yıllarda bizde çok hlzlandı ve dünyadan ayrıştık olumsuz olarak. Bu gidişatı görerek uyardım. Tasarruf, tasarruf dedim. Sonra bu tasarrufları yatırımlara yönlendirin dedim. Kendim de risk alarak 40 yaşında kurumsal hayattan ayrılma kararı verdim. Somut örnek olmak istedim.
Neyse, sonuçta geldiğimiz nokta çok acı. Kör, sağır, dilsiz taklidi yapan bir kesim var; gelecek nesiller bu kesimi kesinlikle affetmeyecek. öbür tarafta hesaplaşırlar artık.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri