Originally Posted by
varsayým
Ya hocam sormayýn. Düþündükçe üzülüyorum bazen. Anne babam (kendi ailelerinden) baya yokluk görmüþler. Ciddi fakirlermiþ. Babam memur annem iþçi olmuþ.. Kanaatkar insanlar ve hep güvenli alanda kalmak istiyorlar. Buraya kadar okey. Ama para harcamayý o kadar bilmiyorlar ki, herhangi bir hobi, lüks, sosyal hayatlarý yok. Mesela, annem babam hiç araba almadý. Ben de 26-27 yasýnda kendi arabamý alana kadar, araba kullanmadým. Evliliklerin ilk yýllarýnda biraz gezmiþler, ama çocuklar olunca ev yapalým demiþler, hiç ailece tatile çýkmadýk, dýþarýda yemek yemedik. Akraba düðünleri dýþýnda, 4 kiþi ortak yaptýðýmýz bir þey olmadý. Babam Ev-Ýþ arasý sadece. Kendi de gitmiyordu saða sola. Annem babam hiç alkol almýyorlar. Sosyal hayat da yok v.s.
Bunun þöyle bir zararý var, genciz kýz arkadaþ yapýyoruz, dýþarýda yemek yemeði bilmiyoruz. Raký balýk yapacaksan, yol yordam bilmiyorsun. Mekana gideceksin, kaç para tutar, ne kadar para harcarým bilmiyorsun? Otele gidiyorsun, nerde nasýl davranýlýr bilmiyorsun. 25-30 yaþ arasýnda bunlarý öðrendim ben. Neden? Bilmiyorum. Ama çok saçma.
cidden can sýkýcý bir durummuþ sizinki.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri