Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
132,00 10% 143,73 Mn 120,20 / 132,00
20,24 10% 133,06 Mn 17,83 / 20,24
8,92 9.99% 13,15 Mn 8,46 / 8,92
410,50 9.98% 31,19 Mn 410,50 / 410,50
52,90 9.98% 59,55 Mn 52,90 / 52,90
6,30 -10% 9,81 Mn 6,30 / 7,00
948,00 -9.97% 5,05 Mn 948,00 / 948,00
31,24 -9.87% 183,97 Mn 31,20 / 33,70
13,18 -9.73% 736,33 Mn 13,14 / 14,97
1,22 -9.63% 8,40 Mn 1,22 / 1,30
302,75 -1.78% 11,90 Mr 301,25 / 310,75
297,75 4.84% 10,97 Mr 281,00 / 303,75
440,00 4.7% 8,85 Mr 421,50 / 443,50
3,20 1.91% 8,19 Mr 3,16 / 3,27
70,75 -3.35% 6,45 Mr 70,40 / 73,60
18,88 -0.53% 430,03 Mn 18,55 / 19,18
297,75 4.84% 10,97 Mr 281,00 / 303,75
728,00 -1.82% 1,82 Mr 728,00 / 745,50
94,05 1.73% 423,53 Mn 92,95 / 95,20
109,80 -1.88% 101,84 Mn 109,40 / 112,60
31,68 0.96% 115,38 Mn 31,38 / 32,30
10,33 -2.46% 191,70 Mn 10,27 / 10,67
84,25 2.49% 389,43 Mn 82,75 / 84,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 143/147 ÝlkÝlk ... 4393133141142143144145 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 1,137 - 1,144 arasý.

Konu: Beyaz Yaka Ýçin Tasarruf ve Yatýrým Koçluðu-3

1.  Alýntý Originally Posted by diproyal Yazýyý Oku
    Hocam,

Twitter'e ek olarak forumu da unutmayýn lütfen Burada da güzel yorumlarýnýzý ilgiyle okuyorduk.

Son dönemlerde nasýl bir portföy daðýlýmýnýz var? Hisse olarak Deva'yý hatýrlýyorum onun dýþýnda neler var?

4Q22 baþlar iken genel bir deðerlendirme varlýk daðýlýmýnýzý paylaþýrsanýz sevinirim.
    BES te, sene baþýnda 1-2 hamlede %75 hisse, %25 altýn daðýlýmýna geçmiþtim. Talimat verdim, altýný tekrar arttýrmaya baþladým...1-2 aya %50-50 yapabilirim. Sonra tekrar hisse oranýmý arttýrýrým.

Aktif yönettiðim portföyde uzun süre %100 hissedeydim, hatta ara ara hisse/endeks longlarla %100 üzeri pozda olduðum da oldu. 2800-3000 arasý %80 poza inmiþtim. 3400-3600 arasý %65, geçen haftadaa %50 ye indim ov sat geldiði için.

Son durumda ov sat verdiði için, kuvvetli bir tren oluþmadan %50 net pozum deðiþmez (hisse satmýyorum, endeks short ypark net hisse pozisyonumu düþürmüþ oluyorum)

1 ay daha düþen-yatay trend devam edebilir. Yurt dýþý çok zayýf, orada toparlanma gelemeden bizim de ciddi tepki vermemiz zor. Bu bir ay konsolidasyon, hisse deðiþimi, yaralarýn sarýlmasý dönemi olarak geçer diye düþünüyorum...Yurt dýþý esas endiþe kaynaðým, çok kötü bir trendleri var ve dönüþ emaresi de hala oluþmadý, biraz daha düþüþ devam edebilir oraada.
    Son düzenleme : Cautionary; 03-10-2022 saat: 09:11.
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

2.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    BES te, sene baþýnda 1-2 hamlede %75 hisse, %25 altýn daðýlýmýna geçmiþtim. Talimat verdim, altýný tekrar arttýrmaya baþladým...1-2 aya %50-50 yapabilirim. Sonra tekrar hisse oranýmý arttýrýrým.

Aktif yönettiðim portföyde uzun süre %100 hissedeydim, hatta ara ara hisse/endeks longlarla %100 üzeri pozda olduðum da oldu. 2800-3000 arasý %80 poza inmiþtim. 3400-3600 arasý %65, geçen haftadaa %50 ye indim ov sat geldiði için.

Son durumda ov sat verdiði için, kuvvetli bir tren oluþmadan %50 net pozum deðiþmez (hisse satmýyorum, endeks short ypark net hisse pozisyonumu düþürmüþ oluyorum)

1 ay daha düþen-yatay trend devam edebilir. Yurt dýþý çok zayýf, orada toparlanma gelemeden bizim de ciddi tepki vermemiz zor. Bu bir ay konsolidasyon, hisse deðiþimi, yaralarýn sarýlmasý dönemi olarak geçer diye düþünüyorum...Yurt dýþý esas endiþe kaynaðým, çok kötü bir trendleri var ve dönüþ emaresi de hala oluþmadý, biraz daha düþüþ devam edebilir oraada.
    Hocam,

Aktif yönettiðiniz portföyde hangi þirketlere yatýrým yapýyorsunuz?

Bu þirketlerin endeksin genelinden daha iyi performans edeceði beklentiniz olacaðýndan dolayý muhtemelen oldukça iyi bir temele sahip firmalardýr. Oransal olarak paylaþým yaparsanýz sevinirim.
    Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,754
    ALARK topicinde paylaþtýðým yazý. ola ki genç arkadaþlara yol gösterebilir zannýyla karýþýk da olsa buraya kopyalýyorum

"Yükselen hisselerin ardýndan bakakalmak....
    acýtýcý bir durum olarak düþünürdüm... tekrar olacak belki ama birilerine faydasý olacak ise deðer...
    ALARKýn en yüksek deðeri gördüðü gün bir pazarlýk içindeydim... portföyüm hayal bile edemediðim bir þekilde büyümüþtü... havalýydým hayata daha rahat açýdan bakýyordum ( havalý kelimesi biraz fazla olsa da zenginlerin bakýþ açýsýný gördüm diyelim)... o zamana kadar düþük profilli evlere bakarken karþýma bir fýrsat çýktý...
    Ev için ayýrabileceðim miktarýn neredeyse 2,5 misli bir fiyatý teklif ederken buldum kendimi... teklif teklifti ve beni baðlýyordu... nasýl olsa ALARK yükseliyor ve daha da yükselir diye düþünüyordum... karþýdaki kiþi kestirip atsa dedim ama teklif reddedilmedi... ben de teklifin büyüsüne kapýlmýþ ve rahatlýðým daha bir artmýþtý... böyle bir teklifi memur olarak yapmak deðil neredeyse hayal etmek bile mümkün deðildi...demek ki ben artýk zengin bir adamdým... o hafta sonuna doðru malum ALARK zievelerden devam edecek hiç olmazsa oralarda dinlenecek gibi duruyordu... ve cumartesi teklif biraz artýrýlarak kabul edildi...

3 hafta sürem vardý ama fiyat 70 olur/geçer ise masraflar için bir marj olur diye düþündüm. pazartesi piyasayý izledim hazmetme modu... nasýl olsa zaman var. salý hazma devam biraz düþse de problem yok hafta sonuna doðru toparlar... çarþamba artýk stoploss koymalýyým diye düþündüm... perþembe günü artýk karar zamaný diye düþünürken gerçekten uyuyakaldým... bir de baktým ki hisse tabana yapýþmýþ... ve 7 milyon satýcý var... uzun vade problem var mý yok... piyasa abartýyor mu evet abartýyor ama piyasa neyi fiyatlarsa gerçek odur... 3-5 kuruþ kar edip masraflarý çýkarayým derken bir kaç bin lot hisseden olmuþtum... ve daha da olabilirdim... cuma yönetim güzel açýklamalar yapsa da toparlanmadý hisse en azýndan bir önceki haftaya göre... pazartesi her þeyi býraktým artýk ödemeleri en azýndan bir kýsmýný garantiye alayým diye ekranýn baþýna oturdum. hisse kýpýr kýpýr olan piyasada cansýz... salý günü artýk bu stres çekilmez diyerek hisse 60 larda iken 61.8 e bir miktar, 63 ve tavana bir miktar yazdým...61.8 e kadar gidip aldý tahta sahibi ama hemen arkasýndan tekrar 61 altýna doðru çekti... yukarýdaki emirlerin hepsini yarýya bölüp 62 ye çektim. gidip 62 leri aldý ve tekrar alta düþtü... sonra da ihtiyacým olan miktarý 62.15 ve 62.4 a yazdým... almadý... almazsa almasýn nasýl olsa epey bir satýþ oldu ve diðer kýsmý hallolur diye düþündüm... sonra hýzlý bir hareket aldý ve tekrar aþaðýya saldý... sonra enerjilere girdiler ve yukarýlara çektiler...

baþlangýç için düþündüðümden bir kaç bin lot daha fazla hissem gitti. hissemi tanýyorum tahta yapýcýyý da tanýyorum hissenin önü bir þekilde tarafýmdan açýldý ama ben de stresimden kurtulmuþtum. günlerdir ilk defa rahat bir nefes aldým... bizim kaþýk düþmanýný arayýp ödeme miktarý tamam merak edip durma diyerek ona da haber verdim. aslýnda hisse miktarýna üzüldü ama sanýrým o da rahatladý... sonra hisse bugün de dahil olmak üzere yükseliyor... elimde kalan hisse var. beklediðimden daha çok kar realizasyonu yaptým. ama üzgün deðilim. inanýn o stresi yaþadýktan sonra hiçbir kar beni o duruma getirmesin diye duacýyým Rabbimden...

tamah etmek sonucunda önemli bir ders aldým... borçlanmak hususunda önemli bir ders aldým... kar realizasyonu hususunda önemli bir ders aldým ( geçen haftalarda bütün günüm neredeyse hisse ile geçerken artýk daha rahatým muhtemelen bu öðrendiklerimi unutmazsam yakýnda hisse fiyatlarýnýn gün içindeki seyri beni ilgilendirmeyecek)...

ülkemiz nasýl bir sürecin içine girdi bilmiyorum ama kimse ne yapacaðýný bilmiyor... Altýn yatýrýmlarý dünyadan baskýlý, para korunma ile ilgili döviz ülkemizden baskýlý, gayrýmenkul uçuk fiyatlarda ve bazý mülk sahiplerini eþek sudan gelinceye kadar dövmek lazým... hisse senetleri zirvelerde diye düþünülse de en ihtiyaç olduðu zamanlarda farklý saikler ortaya çýktýðý için zor... yatýrým yapmak da zor aslýnda... maaþlar ancak ihtiyaçlarýn karþýlanmasýna yetiyor ve gitgide hayat daha da zorlaþacak...
    ve þükretmek lazým... toplu olsun diye onu da yazayým...

3-5 yýldýr emekliliðime yönelik hisse senedi alýyorum ( daha önceden olan yatýrýmlarým bir þekilde farklý mecralardan özel sebeplerle harcandý). nasýl olsa emekli olduðumda artýk birikim yapamam güvence olsun diye bir miktar hisse biriktirmeye çalýþtým... þimdiki fiyatla 3 liralardan ALARK almaya baþladým, 2 de aldým, 1.3 ten bile aldým... sonra pandemi öncesinde 6 liradan bir realizasyon yaptým ( 1 dolar olacak dediðimde kimse inanmamýþtý ve olmuþtu) sonra kaðýt hýzla 4 e geldiðinde geri aldým ( ev için harcadýðým miktar o realizasyon sonucu alýnandýr, yaklaþýk 5000 lot maaþtan alýnarak eklenmiþtir sonradan o miktara). o dönemde 3 e düþerse kefen paramý, 2 ye düþerse arabamý, 1 e düþerse evi satýp alýrým diyordum. 3.2 den döndü... ve o fiyatlarý daha da görmedi... hedefimi gerçekleþtiremedim ve artýk hisse senedi alacak güçte deðil benim gibi maaþlý kesim... ama 129 çeyrek altýn ile alýnan ve üzerine yukarýda yazdýðým lotu eklediðim hisse bugün bana gerçekten eriþemeyeceðim bir miktarla geri döndü... hisse senedi yatýrýmlarýnýzý ( dikkat trade demiyorum yatýrým diyorum) inanarak yaparsanýz muhtemelen amacýnýza ulaþýrsýnýz..."

4. Sabah kalktýðýmda portföy %2 yukarýdaydý. Þimdi, özellikle Ereðli saðolsun %0.5'e inmiþ (ben bunlarý yazarken tekrar %1 olmuþ).

Ereðli'nin portföydeki aðýrlýðý %38 olarak görünüyor. Zamanýnda %50 lerdeydi. Çok fazla mý aldým diye kendimi sorguluyordum (düþtükçe maliyet düþürmek için almýþtým). Olaya iyi yanýndan bakalým: Ereðli diðer hisselere göre geride kaldýkça portföydeki aðýrlýðý otomatikman düþüyor. Sorun yok

Ýþin þaka kýsmý bir yana, diðer hisseler çýkarken ben de onlara mý geçsem diyorum, sonra vazgeçiyorum. Sonuçta bu çýkýþýn tersine dönmeyeceðinin kendi kýsýtlý bilgime dayanarak güvencesi yok.

Kendi adýma bu daðýnýk portföy iþini de sürdürülebilir görmüyorum. Kafam devamlý burada. Bu da bana iþimi aksattýrýyor. Biraz karda görünsem de, sanýrým bu açýdan finansal olarak zarardayým. Bana al-unut hissesi lazým. O yüzden Ereðli konusunda biraz hevesliydim. Þimdilik biraz bekle ve gör modundayým. Galiba þu fonlarý inceleme iþini de ertelemesem iyi olacak.

Borsa serüvenine mart ayýnda baþladým. TL bazýnda %37 kar, euro bazýnda %25 kar görünüyor. Dolar bazýnda hesap tutmadým, ama %12'lere yakýn olmasý lazým.
    Enflasyon düþünüldüðünde TL bazlý pek bir kar yok (Ereðli saðolsun). Dolar bazlý bakýldýðýnda bana göre güzel. Fakat döviz bir atak yaparsa ne olur endiþesi var. Ýçimden bir ses sat hepsini, al karýný diyor. Sonra uzun vadeli emeklilik umutlarý aklýma geliyor, vazgeçiyorum. Eninde sonunda bir þekilde pasif gelir elde etmem gerekecek.

5.  Alýntý Originally Posted by diproyal Yazýyý Oku
    Hocam,

Aktif yönettiðiniz portföyde hangi þirketlere yatýrým yapýyorsunuz?

Bu þirketlerin endeksin genelinden daha iyi performans edeceði beklentiniz olacaðýndan dolayý muhtemelen oldukça iyi bir temele sahip firmalardýr. Oransal olarak paylaþým yaparsanýz sevinirim.
    Oran paylaþmýyorum, çünkü oranlarý aktif olarak deðiþtiriyorum, bu nedenle paylaþmam doðru olmaz.

Bu sene tüpraþ, pegasus ve deva vardý aðýrlýklý olarak..bunlarýn dýþýnda thy, petkim, þiþe de oldu bir ara...ayrýca küçük hisselerden oluþan ve toplam aðýrlýðý %10 u geçmeyen hisslerim de oldu...bunlar sýð olduðu için bu tip ortamlarda paylaþmayý doðru bulmuyorum. özellikle twitter de bu tür hisseleri hareket olsun diye paylaþanlar da var, niyet sorgulamak istemem ama doðru da ulmuyorum.
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

6. Merhabalar. Eþimle 30lu yaþlarýn ortalarindayiz. Þöyle bir maddi durumumuz var: eþimin memleketinde bir ev, Ankara'da bir ev, Antalya'da bir arsa, iki yaþýnda büyük bir araba ve $500bin finansal varlýk. Benim SGK'da 5000 prim günüm var, eþimin 4000 gün civarý; emekli maaþ baglanma tarihimiz 2045. Iþlerimiz oldukça stresli bu nedenle þöyle bir plan yaptýk: 450bin nominallik 80$ deðerinde 6,63 kupon ödemeli hazine eurobondu alalým. Ayda vergi sonrasý $2bin kupon geliri var. $125bin türk borsasýna yatýrým(2/3u geçmiþte borsayý ve dolarý istikrarlý yenmiþ yatýrým fonlarýna, 1/3u kendim yöneteceðim.) Çocuk yok, Allah kýsmet ederse en fazla iki adet düþünüyoruz. Eþimin memleketi Ayvaliktaki evine yerleþeceðiz, çocuklarý devlet okuluna göndermeyi planlýyoruz. Benim fen lisesi ve ODTÜ elektrik-elektronik geçmiþim var, zaman gecirme ve ek maddi gelir getirmesi için lise seviyesinde üniversite hazýrlýk fizik matematik ve Ýngilizce dersi vermeyi düþünüyorum. Ankara'daki þu anki aylýk giderimiz en fazla 20bin lira civarýnda, Ayvalikta bu rakamýn da düþeceðini düþünüyorum. Eþimin 4500 gün için eksik prim günlerini hamilelik borçlanmasý ile ödemeyi planlýyoruz. Þu an hak ettiðimiz emekli maaþý toplam 32bin lira civarýnda.

Bu senaryoda 2045e kadar yüksek seyredecek bir global dolar enflasyonu dýþýnda riskli bir durum (hazine iflasý hariç) var mýdýr? Eleþtiri ve yorumlarýnýzý alabilir miyim?

Okuduðunuz için teþekkürler, saygýlar.
    ---------------
    Paylaþtýklarým bildiðimi düþündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaþýmým yatýrým tavsiyesi deðildir. Saygýlarýmla

Alýntý Originally Posted by kirk7 Yazýyý Oku
    Merhabalar. Eþimle 30lu yaþlarýn ortalarindayiz. Þöyle bir maddi durumumuz var: eþimin memleketinde bir ev, Ankara'da bir ev, Antalya'da bir arsa, iki yaþýnda büyük bir araba ve $500bin finansal varlýk. Benim SGK'da 5000 prim günüm var, eþimin 4000 gün civarý; emekli maaþ baglanma tarihimiz 2045. Iþlerimiz oldukça stresli bu nedenle þöyle bir plan yaptýk: 450bin nominallik 80$ deðerinde 6,63 kupon ödemeli hazine eurobondu alalým. Ayda vergi sonrasý $2bin kupon geliri var. $125bin türk borsasýna yatýrým(2/3u geçmiþte borsayý ve dolarý istikrarlý yenmiþ yatýrým fonlarýna, 1/3u kendim yöneteceðim.) Çocuk yok, Allah kýsmet ederse en fazla iki adet düþünüyoruz. Eþimin memleketi Ayvaliktaki evine yerleþeceðiz, çocuklarý devlet okuluna göndermeyi planlýyoruz. Benim fen lisesi ve ODTÜ elektrik-elektronik geçmiþim var, zaman gecirme ve ek maddi gelir getirmesi için lise seviyesinde üniversite hazýrlýk fizik matematik ve Ýngilizce dersi vermeyi düþünüyorum. Ankara'daki þu anki aylýk giderimiz en fazla 20bin lira civarýnda, Ayvalikta bu rakamýn da düþeceðini düþünüyorum. Eþimin 4500 gün için eksik prim günlerini hamilelik borçlanmasý ile ödemeyi planlýyoruz. Þu an hak ettiðimiz emekli maaþý toplam 32bin lira civarýnda.

Bu senaryoda 2045e kadar yüksek seyredecek bir global dolar enflasyonu dýþýnda riskli bir durum (hazine iflasý hariç) var mýdýr? Eleþtiri ve yorumlarýnýzý alabilir miyim?

Okuduðunuz için teþekkürler, saygýlar.
    Bana göre fazla stres yapýyorsunuz.....bu durumda bile taþýnmazlar sizi çok iyi yere getirir sizi ....Yanýnda keþ paranýz var dolar yerine gümüþ veya altýn daha mantýklý.... kolay gelsin....
    Sen af yolunu tut, baðýþla, uygun olaný emret, bilgisizlere aldýrýþ etme.

Alýntý Originally Posted by atakanözbaki Yazýyý Oku
    Bu konuda tecrübesi olan arkadaþlarý bir sorum var. Yýllýk enflasyonun araba fiyatlarýna nasýl, ne kadar bir etkisi vardýr. Enflasyonun % 50 olduðu bir zamanda , Araçlar %50 oranýnda prim yaparmý.
    arabalar enflasyondan çok döviz bazlý artar......faizlerin düþük olmasý araba fiyatlarýný tetikleyen baþka bir etken....faiz artýðýnda kontrollü olmaz ise resesyona geçilir ki bu durumda altýn daha mantýklý.....altýn demek likit para demek.....

Sayfa 143/147 ÝlkÝlk ... 4393133141142143144145 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •