Bilanço ve hemen ardýndan yeni iþtirak haberleri.. huylandým bir gariplik var diye.. bu kadar güzel (!) bir bilançonun ardýndan iþtirak haberleri.. bu bilançonun yüzde 25 i gerçek olsa hisse 3. tavanýný çekmiþti sadece PD/DD ve F/K ya bakýp bilançoyu incelemeyenleri içeri alýyorlar.. ne olur? her þey mümkün ancak sonu hüsran olur.. Akýlla izanla açýklanamayan bir fiktif kardan bahsediyoruz ve þirketin kasasýnda kuruþ nakit yok. Nakit ve nakit benzeri varlýðý sadece sadece 60 bin TL, patron kasada para býrakmamýþ hepsi yatýrýmdaBunca boþ güzellik ve yeni iþtirak haberleri bana bayaðý abartýlý geldi. Ters köþe olmaktan korkarým o yüzden fiyat þimdilik 9.35 üzerine oturmadan parmaðým kýpýrdamaz. En son 2014 te bedelli yapmýþ.. bunca nakit azlýðý nedir? habire yatýrým yapýp büyüyor
iþtirak satýþlarýndan ne geldiyse Yýldýz holdinge gitti. Mart 2021 Yýldýz Gözde nin yüzde 6 sýna tekabül eden hise senedini borsada sattý. Bu iþ bence normal deðil. YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Bir çok hisse çýlgýnca yükseliyor çýlgýnca düþüyor ben o boyutta deðilim, ayný iþlemler bunda da olur, bir bedelli haberi hisseye nasýl etki yapar? Ya da olmazya çünkü kasa tamtakýr.. bir temettü haberi hisseye nasýl etki yapar. Bu tür hisselerde fiyatý patron belirler.. istediði gibi.. F/K 0.1 olsa ne yazar bana ne faydasý var, kasa boþ bir dünya fiktif kar var. YTD
Paylarý satsa fiktif gercek olacak..önemli olan patronun niyetive dolayisiyla pozisyonu
Sent from my iPhone using Tapatalk
Þahsi görüþüm, bilançoda kar gibi gözüken o rakamý KY ye hiç koklatmadan sadece bedelsiz sermaye artýþý yaparak ve kaðýt parçasý daðýtarak iþin içinden sýyrýlýr...Adam, yatýrýmcý karþýtý bir karakterde, yýllarýn þirketi Ülker bile geçen sene zorla 80 krþ temettü daðýttý ..Daðýttý da ne oldu ?? Türkiyenin en çok tanýnan markasýna ait bir hisse borsada halen 15.-TL lerden iþlem görüyor, 2013 te de yani 9 sene evvelde 15 TL idi, bu mu iyi þirket ?? güvenilen gýda þirketi ??? Piyasa bütün gýda þirketlerini ön plana koyarken Ülker 1,5 SENEDE 26,75 TEN 15 TL YE DÜÞTÜ.........Murat Ülker'in dýþardaki yaþamýný bilmem ama, Borsada ki güvenilirliði kesinlikle tartýþma götürür...
Son düzenleme : loruhlano; 05-03-2022 saat: 13:21.
Tartýþma götürmez demek istediniz sanýrýmTicaret helal diye 1 kuruþa alýp 5 kuruþa satmayý da helal sayan bunun hesabýný vicdanýna çok da huzurla verebilen kalabalýk bir sermaye grubu var. Ben bu kiþilerin müslümanlýðýný sorgularým. Burada herkesi çeþitli vesilelerle kandýrýp soymanýn adý ticaret deðil, yalan içi boþ iyi haberler pompalayýp hisseyi yükseltmek, hisse satýþý deyip hisseyi düþürürken milletin cebini boþaltmak ticaret deðil. Anlayacaklar ama ancak cehennemde
Harika özet.Tþk.ler.Say.tahminci.
Yer Ýmleri