Sonuçta borsada topun olduðu yer bizjm için pozisyon.
14 - 21 i elimde 10x lot Ülker ile yaþadým.
Simdi elimde 1.2x kaldý o da viop pozu.
Demem oki 21 - 14 yaparsa kendi bilir ama gitme ihtimali bence hala çok yüksek Ülker in.
Gözde bugun tavan, ama esas kazanç diyebilmek için 20 üstü kapanýþ almamýz lazým gelir mi gelmez mi bilinmez nasip.
Ben bu gözde nin 12 aylýk muhtemel bilançosunu merak ötesi merak ediyorum .. Penta uçmuþ tutulamýyor, þok coþmuþ katlanýyor, deðerlemeler zaten hesapsýz kitapsýz... EEE yetdi gari hadisene...
gözde giriþim sermaye 385 milyar..piyasa deðeri 385. 11.75 eþittir 4,52 milyar....Portföyünde bulunan penta serm 43 mil fiyat 644 piyasa deðeri 27,69 milyar % 32.21 i gözdenin o da eder 8,92 milyar... Yine portföyünde bulunan þok market serm 593 mily fiat 24.70 piyasa ederi 14,64 gözde payý %23.66 o da eder 3,465 milyar.. Sadece penta ve þok paylarý toplamý 12,4 milyar.. Peki bittimi; flo,makina takým, derby traþ mak,polinas,türkiye finans.. Bu iþ kedi ciðer hikayesinin on misli resmen..
Penta gercek degerinin 10 katindan islem goruyir o yuzden gozdenin ozkaynaklari yuksek gorunuyor ve bunu bile piyasa gozdeyi cok fazla yukarý tasimiyor.Ama yine de gozde 500 milyon dolar etmez mi?Eder bence.Muhtemelen þok seneye 40 civari olur yani oradan 5 milyar tl, penta ve makina takim ki her ikisi de spekulatif oldugu icin piyasa degerine degil defter degerine gore bakýyorum ve ikisinden toplam 1 milyar tl diyorum.Polinas en az1milyar tl , floya baktim cirosuna gore piyasa degerinin gozdeye ozkaynak katikisi 500milyon tl olur.Turkiye finanstan 1 milyar gelse toplam 8,5 milyar eder.Gozde tech sanirim 20 milyin dolara kuruldu.Yani toplamda 9 milyar etmeli bence.Bu da hisse degeri olarak 24 civar yapar.12 ay icinde gorulebilir.Daha fazla olmasini temenni ederek hepinize hayirli kazanclar diliyorum.Ytd.
Herangi bir kulis yok mu arkadaþlar iþtiraklerin exitiyle ilgili? Ömür çürüttürüyor bu namussuz muro bize burda
Bazen bazý hisseler kendin ni öðle nefret ettirir ki ne olduðunu anlayamazsýnýz.Borsaya spk ya hisseye speeke kendinize herþeye kýzarsýnýz.Çünkü yaa çok para kaybetmiþsinizdir yada baþkalarý kazanýrken siz yerinizde saydýðýnýz için kendinizi enayi hissederseniz.
Her karanlýðýn her þiddetli yaðmurun bir sonu olur.Yeterki beklemesini bilin ve daldan dala zýplarken kendinizi uyanýk sanmayýn.Nitekim eðer bir hissede uzun süre kalmazsanýz kaybetmeye yada yüksek iþlem hacminden dolayý kazancýnýzýn çoðunu komisyon ödemeye mahküm olursunuz.Onun için bekleyen daima kazanýr.Ve kazanma zamaný geldi diyebiliriz.Bu hafta bizim haftamýz olacak.Ama sadece bu hafta ile yetinenler sadece pastaný p harfini kazanýr.En az ocak ayýný görmek gerekir.Ozaman pastanýn diðer harflerinide görme ihtimalleri olur.Yoksa kýsada kar yazarsýnýz ORTA-UZUNDA para kazanýrsýnýz.Her koyun kendi ayaðýndan asýlýr.
SAYGILAR SEVGÝLER
Yer Ýmleri