Neden zarar yazsýnki kümaþla iþi bitti artýk iþtiraki deðil
Neden zarar yazsýnki kümaþla iþi bitti artýk iþtiraki deðil
bende ayný kanýdayým 5 ocakta imza atýlmýþ birileri kumaþ 2020de satýldý diye iddia ediyor. 3 þubatta fiiliyata dökülmüþ para alýnmýþ olabilir ama neden 151 milyon dolar olsun 340 milyon dolara satýlmýþ %51i gözdenin. belki vergisi filandýr bilemiyorum.
þurada bilanço okumayý bilmiyoruz ya ben de iyi bilmiyorum ne olacak bizim iþimiz onu da bilmiyorum. bilenlere sormak lazým bence.
*Yatýrým tavsiyesi deðildir.
2020 yili bilancosuna Kumas’in satisi kar olarak girdi. Girisim sermayeleri sene sonlarinda sahip olduklari istirakleri degerleyip, deger artisi var ise kar olarak yaziyor. Gozde’nin 2020 bilancosu aciklandigi zaman (1 Mart 2021) Kumas satilmisti ve dolayisiyla 2020 sene sonu bilancosunda Kumas satis bedeline gore degerlendi. Ozetle, Kumas’tan 2021’de bir kar gelmeyecek, o kar coktan 2020 bilancosunda yazildi.
Deðerleme 2020 sonunda 1.1 milyar TL kumaþýn satýþýndan gelir ise 151 milyon dolar mesele bu satýþýn ardýndan bilançosu o an TL ye çevrildi ise zarar ancak dolar tutuluyor ise cüzzi kar gözükebilir kimse net zarar net kar diyemez ha net olan birþey ciddi manada deðerlenen kumas in deðerlenmesi 2020 de yansýdý 2021 için kumastan bir katký olmaz
Diyelim kümaþtan yansýdý diyosunuz hesap edelim
Kümaþ 1.2 milyar diyelim
Türkiye finanstan 4 milyon
Flo 55 milyon
Ýsmet ambalaj 1 milyar
Penta 180 milyon
Azmüsebat 131 milyon
Þok 200 milyon
Burayý toplayýnca 3 milyar kar olmasý lazým ama 1.7 milyar kar
Ben hala yansýdý fikrini benimseyemedim
Bu rakamlarýn hepsi faaliyet raporunda var
Misal kümaþ 2019 da 800 milyon deðerleme varmýþ 2020 de 1.1 milyar aradaki fark 300 milyon
Gördüðünüz üzere deðerleme karý yansýmýþ kümaþýn
Satýþ bence yansýmamýþ
Yer Ýmleri