Penta fiyat tespit raporu felaket kötü alýnan baz veriler aðýlýk vs berbat ötesi fiyat düþük tutulmak istenmiþ normalde baþka bir kurum hazýrlasa 45-55 arasý olurdu abartmýyorum sýçmýþlar yýldýz nasýl kabul etmiþ akýl alýr gibi deðil
Penta fiyat tespit raporu felaket kötü alýnan baz veriler aðýlýk vs berbat ötesi fiyat düþük tutulmak istenmiþ normalde baþka bir kurum hazýrlasa 45-55 arasý olurdu abartmýyorum sýçmýþlar yýldýz nasýl kabul etmiþ akýl alýr gibi deðil
Gözde ile ilgili son haberler müthiþ.En son büyük ümitle, aylarca beklenen kümaþ satýþýnýn ,hem satýþ fiyatý ve hemde borsada oluþan hisse fiyatýyla ilgili hayal kýrýklýðýndan ve özellikle 8 li fiyatlardan 23 milyon pay gözde satýþýndan sonra,yeni beklentilere girmiþ bulunuyoruz.Gözde ile ilgili hayal kýrýklýklarý çok fazla ve yýllardýr sürmekte.Her seferinde bu sefer tamam dediðiniz an
kafanýza darbeyi yiyorsunuz.Özellikle u.v yatýrýmcýlar için.
Bu sefer gerçekten farklý olduðuna inanýyorum %55 oranla ,ama daha öncede ayný düþünmüþtük diye de ihtiyat payý býrakmak istiyorum.
Gözde bir giriþim þirketi olmasýna raðmen, uzun zamandýr ölü þirket konumundaydý, bir sýkýþmýþlýk vardý,kümaþýn iyi kötü satýþýyla
sanki bu giderildi ve yeni bir döneme girildi.
6-7 mayýstaki Penta halka arzý ile gelecek 200-300 mn tl ve eðer bir aksilik olmazsa propak satýþýndan gelecek 120 mn euro ile kasaya yaklaþýk 1,5 milyar tl girecek.
Özellikle bu salgýn döneminde, iyi kullanýldýðý takdirde bu paranýn, bir giriþim sermaye þirketi için çok büyük bir fýrsat olduðunu düþünüyorum.
Þirket yönetiminin ,kümaþ satýþý dahil,sonraki bütün bu karar ve uygulamalarýný ,bir plan ve strateji dahilinde yaptýðýný ve bunun arkasýnýn geleceðini, büyük olasýlýkla düþünüyorum.Ve ayný zamanda da yumruk almadýk yeri kalmayan kafamý korumayý.
Gelen parayla yýldýz holdingin borçlarý ödenecek. Yapýlandýrýlmamýþ sartlarindan þirket satýþlarý vardi zaten þimdi onlar gerçekleþiyor.Redmi Note 7 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gnaydýn ortaklar inþallah hisse hareketlenir bezmiþ durumdayým, bist 100 defter deðeri düþük hisselerinden biri olmasýna raðmen patron sayesinde bir türlü gidemedi. Penta ile ilgili sayýn Tarik1234 fikrine katýlýyorum 8 rakamlarý gördüðümde vereceðim artýk bir ileri üç geri bezdirdi...
Dediðiniz gibide yapabilirler,tercih ,karar ve keyif yönetimindir.O zamanda þirket ölü þirket olma konumunu devam ettirir,benim fiyatým sadece 8 tl dir der ve hisselerini de bu fiyattan satmaya devam eder.O zaman sorabiliriz ,sadece borç ödemek için mi kümaþ elden çýkarýldý,bekleyebilirdi.
Herþey siyah ve beyazdan ibaret deðildir.Þirket son kararlarýyla þu an çok avantajlý pozisyondadýr.Gelmesi beklenen paranýn rantabl bir þekilde kullanýlacaðýný ümit ediyorum.Hem borçlar ödenir hemde yatýrým yapýlýr.Bu tamamen yönetimin kaabiliyetine kalmýþ bir iþ.
gelecek para yok ismet ambalajýn 1.4 milyar civarý borcu vardý borç kapanacak
ama gözde hikaye deðiþiyor ister 5 düþsün bu engellenemez
penta halka arz baþarýlý olursa 0 borçlu temettü hissesi olacak
þok kar etmeye baþladý ve bu yýlda 300-500 milyon arasý kar elde eder þok temettü gelecek
ismet ambalaj borcu 0 ladý bundan sonra temettü daðýtmaya baþlar her sene en az 100-200 milyon arasý temettü alýr
bu saatten sonra gözde satýlmaz sadece toplanýr eninde sonunda fiyatlama normalleþir
iyi firma ederine eninde sonunda gider bizim 3 sene oldu hiç bir endiþem yok
2019 sonu grubun borcu 4.6 milyarken þuan propak satýþý ve penta halka arzý ile 1.2 milyara düþtü bir senede ödenen borç 3.4 milyar bu inanýlmaz bir rakam bu performansý hissede göremedik eninde sonunda ederine gelecek
sadece sabýr bu spek böyle yapacak yokhisse tamamen temelden kopmuþ durumda maalesef
illa 6.5 deðdirip orada býrakmak istiyor artýk finansal tablo yada þirket satýþlarýna bile tepki vermiyor spek hissenin gitmesini istemiyor yukarýdan verdiklerini 9.5-7.5 arasýnda bunu 6.5-7 den toplamaya çalýþýyor ky uyanýk olsun unutsun kaðýdý dediðim gibi bir sene önce borç içinde yüzen batak þirketler topluluðu halindeyken þuan bildiðin temettü hissesine dönüþüyor
maktk türkiye finans ve deby 3 kötü yatýrýmý var umarým kýsa zamanda bunlardan kurtulup bu ucuz fiyattan þok alýrlar
Son düzenleme : tarik1234; 04-05-2021 saat: 18:28.
Sayýn Tarýk 1234 verdiðiniz bilgiler için teþekkür ederim.Ben iþtirak bilançolarýna ulaþamadým.Siz nereden bulabildiniz.Gözdenin borcu 1 milyar görünüyor.Ýsmet ambalajý galiba konsolide etmediði için onun borcunu gözde bilançosunda göremiyoruz.Bu 1,4 milyarlýk borcu hemen ödeme mecburiyeti varmý , bu borç tl mi döviz borcumu .Bunlarý sormak istiyorum.
Gözde ile ilgili düþüncelerimizde bir fark yok,borçlarýn ödenmesi ve firmalarýn 0 borçlu hale gelmesi tabiiki çok çok güzel. Diðer iþtiraklerini saymaya bile gerek yok, son bilançolarý bende yok ama sadece Propakýn nerdeyse 4 katý fabrika büyüklüðü ve ayný oranda ciro büyüklüðüne sahip(2018 verilerine göre)Polinasýn sahibi,Þok un %22 sine sahip olan ve fiyatý sadece 6.9 tl olan Gözde hissesi tabiiki gelecek bir zamanda hissedarlarýna uzun vadede kazandýracaktýr.Þirket bu günkü konumuyla bunu zaten yapacaktýr.
Ben belki de çok þey istiyorum.Þirket yönetiminden , eðer mümkünse bu güne kadar yapmadýklarý yada yapamadýklarý iþleri yapmalarýný istiyorum.Harikalar yaratmalarýný istiyorum . Bakýn 2 satýþ ve bir halka açýlma ile yaklaþýk 2.6 milyar toplanabiliyor.
Kardeþim sende çok þey istiyorsun diyen olabilir.Bu adamlar dünkü çocuk deðil dünya çapýnda iþ yapabilen adamlar.
Sürat asrýndayýz. Bana göre beklemeye gerek yok .Ýstenirse çok þeyler yapýlabilir.
Yer Ýmleri