Alc 300 bn satc 1.5 mil tm kademeler
Ytd.
Alc 300 bn satc 1.5 mil tm kademeler
Ytd.
Dn Ahlat 3.7 milyon lot satt bugnde uan itibariyle 272 bin lotla en byk satc.Ytd
Gzdenin mevzu defter değeri değil penta borcunu kapattı polinas borcunu bayağı azalttı şok kara geti flo Avrupadaki en byk ayakkabı perakendecilerinden biri oldu , şirketin borcu 1 milyar civarı , sorunlu yerler derby makinatakım ve Trkiye finans gelişme olmalı , 2 milyar finansal borcu grnce Ereğli kmaşı bedavaya aldı bilanodan kucakta oldukları belliydi 500-600 milyon dolarlık firmayı 340 zor bela sattılar 😅😅👏👏👍 kmaş favk 60 milyon dolar civarı 12 fd/favk %20 ar iskontolusu 550 milyon dolar zerinden arz yapılabilirdi,gzde satış ncesi 1 milyar bedelli yapsa inanın kmaş 500 altına girmezdi bor azalacak vs , propakta en az 30 milyon Euro ucuza gitti , bunlar hep yksek bor neticesinde yapılan yanlışlar grupta ful iskonto var şok enaz 18 olmalı %50 lker %50 gzde %400 iskonto var , ben patron vs ok inanmıyordum ama geldiğimiz durumda 100.000 borsa seviye ile aynı (stne %40 enflasyon koy şirket 2019 gre değeri 3 tl civarında ) ise ve şirketlerde olumlu gelişmeler varken hisse değerlenmiyorsa ynetim parmağı olduğunu bende artık dşnmeye başladım , zellikle son Ahlatı operasyonu bir kağıtta gnde 5 milyon lot satılacak taban olmayacak biri tahtaya girdi anlaştılar intibası doğmakta ,penta 32 talep gelmeyince gurur yaptılar 32 almazsanız 132 size satarım 😅😅 , ama niye talep gelmediğini sorgulamazlar , polinas arzedilirse oda benzer durumla karşılaşması kuvvetle muhtemel , kendi şirketlerinin 3-5 uğraşacaklarına şirketlerin verim kar arttırp paylaşımcı olmalılar, Ereğli yneticisisiniz kmaşı almak istiyorsunuz bi bakalım kmaş finansallarına bide gzdeyi getirin hooop dur bunlar batak durumda 2 ksr milyar bor her sene 400-500 milyo faiz kur gideri ile katlanıp artıyor nakit gelir 0 bide bor dviz ooo alalım kucağa derler , bunların kmaş hari kurtarışı yok , bende derim herkes bu durumdan faydalanır ben olsam 1 milyar bedelli yapardım yıldız 750 -kk yatırımcı 250 bor 1 milyara dşrrdm byle sattığımda hop derler bedelli yapmışlar , bor azalmış bir taraftan ambalaj grubu da satışta kmaş hayati değil gzde tok satıcı olurdu dnya sektr rezervinin %15 sahip firma 7 favk satılmazdı en az 12 favk giderdi peki 500 satılsa 160 milyon dolar ek tahsilat yapılacaktı 80 yıldız 80 gzde 80*8.5 kur 700 milyon yapıyor yıldız bedelliye ne dedi 750 😅😅 50 milyon max zarar ayıp gzde 2 milyar bortan 1.8 kmaş 1 bedeli -2 bor 800 milyon net nakte dnecekti 300 zombi derby harca kalan 500 yatırım yap vs zaten bunu yap propak en az 150 milyon Euro işletme değerinden verirdin oradada zarar en az 30 milyon Euro , yıldız dahil ynetim yanlışları ile milyarlarca tl para kaybet gel kk yatırımcının 3-5 ile uğraş yapıyorlarsa hakikatten ayıp nce aynaya baksınlar
Son dzenleme : tarik1234; 14-09-2021 saat: 19:32.
2012 de kma 285 mlyon a alnd 2018 de 400 mlyon euro ya yabanc rket le anlast ama rekabet kurulu engelne takld yne de sats fyat y
2017 depropak 45 ml euro ya alnd 2017 120 ml euro ya satt. cro 76 ml euro favk 19ml euro favok marj %25
2013 derby 2013 de % 49 24 ml dolar a ald cro 245 mlyon tl favk 65 mlyon tl FAVK MARJI % 27
2013 flo nun %50 sn 500 mlyon tl 3 ortak ald
2011 de SOK U 1200 magazas var ken 600 mlyon a aldlar migrostan 8800 magaza s var
2014 polinas n %23 20ml dolar a ald suan 1.7 mlyar cro favk 329 mlyon favk marj %19
sok ve penta nn favk marj %6 larda bu senden sonra bakmak daha saglkl olur
gecen sene y bu ekilde kapatt zellikle polinasta iyileme karllk artarak devam edyor 2016 larda halka arz grsm onay verlmed haber var son 3 senede kar acklayamad dye bumdam sonra halka acarm satarm oras blnmez
polnas propak tan gelen paray temettu olarak vereblr gozde de
bu ara sehir dsna ckacagm ben donmeden kap haberler n gondersn tatili zehir etmesn geldgmde 7 uzer olsun
spek efend fazla basma malyet gstereme sakn bizi dnmyorsan muro yu dn
patronlarn aile irketi var % 68 kendlernde bize giren onada girecek yyd
ytd
Muro pek para olayna taklamaz hsse satlmsm ona bakar 4. 20 de ilem grrken 2.20 den tilkiye %5 ini satt borsaya koye olan irketlerde en fazla +- %20 ile satlr diye karar var ama pek hesap kitap blemez muro zamannda aldg irketler imdi moro nun holdng n dtg durum ortada okul yllarnda matematik le aram iyi degil diye demec vermiti. Bugun gelinen nokta da matematik asla yanlmad. Gzde cinde gecerli penta sok flo polinas derby den yksek temett veya bu irketleri iyi fiyata satabilir Trkiye finans ise 600 mlyon yaklask kar var Oz sermaye 8 mlyar D yanls hatrlamyorsam bankalara gelen kstlama kalkarsa temett getirisi veya y fiyata satabilir giriim sermayelernde irket cok oldugu cin haber aks da y olur.
Holdg n kredi yaplandrmasnda gzde nin borcu kalmad bana gre tm olumsuzluklar bitti.
Ytd.
olay tam yle deil sene sonu bor 1,1 milyar seviyesine gelmesi kuvvetle muhtemel
irket varlk satmal zellikle derby makinatakm ve trkiye finans
bu 3 irketle ilgili olumlu gelime olursa yada bedelli yaparlarsa hisse dzelir
trkiyede nad diye bir kavram kalmad
makinatakm 400 milyon derby 400 milyon trkliye finans 600 satlsa net nakit 400 milyona dnecek derby zombi irket yani rettii favk faiz kura yemiyor sermaye arttrm gerekli , maktk verimsizlik abidesi milyara yakn bugnk deer ile yatrm yaplm sonu ciro kar arttramayan verimsiz ihracat yapamayan patlak bir firma, trkiye finans kar datsa ne olur ? bu sene 600 milyon kar yapsn %15 datsn 90 milyon gzde pay %11 gelecek para 10 milyon![]()
![]()
elinde temett ald ok,temett alaca penta temett alaca polinas ve sektrnde avrupada enbyklerden olan flo kalm olacak
bu yaplrsa deerleme ok deiik yerlere gelir
ama sadece irket deerleme ile gzdenin ok ykseklere gitme ihtimali ancak ve ancak enflasyon ve faizlerin dmesi ile olabilecek bir ihtimal tabi spek izin vermesi kouluyla
kma sat yzde 1 milyar yanl kimse dnyadaki rezervin %15 sahip firmay 5-6 favk satmaz
ambalaj grubu satlmal kma bir yl daha bekletilmeliydi hatta kma satlmasa uanki fiyatlamann ok daha stnde olucaktk 2,4 milyar bor olucakt ama kma erefiyeli bir deer sat 500 milyon dolara gelsin sana 250 milyon dolar bor kalyormu hayr peki uan 1 milyar bor var imdi iyimi etmi olduk ? buna emin olun kma dolar deerlenen firma borcun artyor ama kmata dviz deeri defter deeri her sene atyor
oyak bugn kma 700 milyon dolarn altna satmaz buna emin olun
uan kma satlmasa gzde en az 10-15 arasnda olurdu buna % bir milyar eminim
Reis ben 1 yl vade de dolar zirvesini katlamasn beklyorum nasl olur orasn spek efendiye kalms ikur 2017 de hala var elimde kutpo yu 2018 de erbos u 2020 de aldm dip fiyatlardan. tek baktm blanco heps %8000 ile %800 arasnda gitti
Kredili ilem yapmyorum maliyet st beklerim
Ytd.
gzde bedelsiz verebilmesi vergi usule gre tutulan bilanodaki gemi yl zararlarnn kapatlmas gerekiyor
2020 zarar 283 milyon
2019 zarar 282 milyon
2018 zara 327 milyon
2017 zarar 124 milyon
2016 zarar 48 milyon
2015 zarar 100 milyon
2014 kar 20 milyon
2013 zarar 64 milyon
2012 kar 93 milyon
2011 zarar 6 milyon
toplamda:1.121 gemi yl zararlar var
bu dnem 200 milyon faiz kur fark
50 genel ynetim dier desek
250 milyon gider
kma maliyet 275 milyon sat 1.076 net kar 800 milyon
penta maliyet hisse ba 1,62 tl 169 milyon haslat net kar 160 milyon
maktk hisse ba maliyet 1 tl 396 milyon sat 111 maliyet 285 milyon kar
bu projeksiyonda :1245 kar-250 gider 1 milyar vuk kar bu sene aklayacak
hala 121 milyon gemi yl zarar kalacak
sermaye arttmlar ufrs bilanosuna gre yaplmaz ttk gre defterler vuk gre bilanoya gre tutulur ttk 64. madde
spk sermaye arttmnda vuk ve ufrs bilanolarndan zkayna kk olana gre arttr
yani uan iin gzde giriimin bedelsiz verme potansiyeli yok
in sene ii bir sat daha olur trkiye finans derby polinas vs ozaman farkl konuabiliriz
Yer mleri