Spek hısse si demek dogru olmaz arz talep meselesi lot az olunca talep e yetisemiyorlar
Kademeler bos halka arz da hısserın yukselmesı şirket degerıyle alakası yok talep cok sermaye düşük olunca gidiyor.
Bana göre penta nın ederi 50 TL bile cok ama piyasa istedigi gıbı fiyatlıyor Bızım gözde nin degeri sadece penta dan gelecek deger kadar olması gıbı
Ytd
arz değerlemeleri halka arz öncesi veri baz alınır
derby 45 milyon dolar öz sermayeyi arttırdı boru değil
normalde ben 50 tlden arz bekliyordum 50 den yapsa 75 gelip tüm borcu kapayacaktı ozamanda ederi 100 civarı olurdu
her sene 30-35 milyon dolar favök yaratıyor sene sonu borcu 5-10 milyon dolara düşecek 10 favök hesapla 300 milyon dolar değer yapıyor oda 70 tl felan tekabül ediyor
ama 170 ederi değilfavök marjını %8-9 çıkartır o ayrı ama 80 ederi rahat var penta fazlalık makina takımdan daha az ;) maktk ederdi max 1-1.5 olmalı penta 1-2 seneye 170 doldurdu ama maktk 2.7 sittin sene dolduramaz verimsiz kötü bir şirket
Gözde’nin sermayesi 375 milyon Nad olarak sene sonu 7 milyara çıkarmış olacak oldukça iyi bir rakam beğenmediğimiz maktk derby Türkiye finans dahil sektörlerinde ilk 3 dışında yatırımları yok bu gün derby kur en az 150 milyon dolar ödersin ülkedeki tek traş bıçağı fabrikası , maktk keza aynı bu iki firmada yönetimsel yanlışlar var beğenmiyorum. Ama 0 dan kur inanılmaz paralar ödersin , Türkiye finans çıkamıyoruz tek sıkıntısı bu ama sonuçta 375 milyonu 7 milyar yapmışsın bence büyük bir başarı var bunu sadece hisse performansında göremiyoruz
Penta nin degeri 50 TL etmezdi 30 TL den bile talep görmedı. Bunun sebebi patron un borsa da yaptıkları ile alakalı. Yıne mesaj verdi sız almaz iseniz boyle yaparım dedi ve hısse 170 lerde. Arkasından bir halka arz daha gelirse talep görürmü orası da belli degil. Sermaye ve halka acıklık düşük olursa yıne kendinde kalırsa yıne götürür
Ytd.
Gozde nin borc bitmesi ve iştraklerden gelen temettü ile önümüzdeki yıllarda aynı eczyt gıbı olacaktır
Ytd
Yer İmleri