Originally Posted by
tarik1234
pentanýn deðeri sermaye 43.724.000*38:1.661.512 max fiyat yapýyor sermaye arttýðýndan gözdenin payý %54 den %40 düþtü
1.661*%40:664 milyon gözde payý yapýyor
ben 45 civarý fiyat bekliyordum 32 göre oldukça iskonto yapmýþlar bunda yükselen faizlerin etkisi büyük umarým 38 den halka arz olur
bu olursa 2. çeyrekte 200 küsür milyon kar açýklayacak ve kasaya 200 küsür milyon para girip net borç 900 milyon civarlarýna düþecek
propak iþletme deðer 120 milyon euro hesaplandý rekabet kurumu 1 ay sonra karara baðlar ben 130-140 milyon euro nakit giriþi olacaðý kanattim va propak borcu yok kasadaki parayýda almasý gerekir
ismet ambalaj borcu 2019 da 1.4 milyar civarýndaydý borç 0 olacak bu satýþýn direk gözdeye bir etkisi yok ama polinas bu yýldan sonra her sene temettü daðýtab bir firma haline gelecek,halka arz için bir engel kalmadý
polinas düzeldi
penta bocu halka arzla bitiyor
maktk borcu yok verimsiz
þok kara geçti ve temettü daðýtmaya baþladý tek sýkýntýsý halka açýklýðý çok yüksek ederi enaz 20 ama yabancý olmadan o kaðýdýn gitmesi zor
tek sýkýntýlý þirket derby kaldý takribi 400-500 milyon arasý borcu var buda satýlabilir yada bedelli yapýlýp halka arz edilebilir
gözdenin borcu 1 milyar altýna inecek olmasý bence olumlu gerçekten bu satýþlar olmasa bile 6 tl haketmiyordu
umarým kýsa zamanda çift haneye gelir
yönetime tebrikerler iyi satýþ oldu ve ambalaj grubuda rehabilite edildi ben propaðý satmazdým ismet ambalajýn %35 halka açar tüm borcu kapatýrdým onlar varlýk satma yöntemini tercih etmiþ ama yinede olumlu
bu gelecek para yine yýldýz holding borç ödemesine gidecek umarým halka arz mayýs ayýnda sonuçlanýr ve pentada senede 150 milyon civarý net kar açýklayan 80-100 milyon temettð daðýtan bir þirket haline dönüþür
ben pentayý beðeniyorum ve arza katýlacaðým üstüne eklemede yapacaðým
0 finansal borcu olan hairka bir firma olacak
kýsaca gözdenin yüksek borçlu yatýrmlarý kendi yüksek borcu ile kötü bir hikayesi vardý
bu kötü hikayede yönetim penta,propak ve þok da baþarýlý buldum
ama kümaþ satýþ fiyatý en az 500 milyon dolar olmalýydý yarý fiyatýna gitti
makina takým 4-5 çýkmýþken hisse satmalýydý bu 2 olayda baþarýsýzlar
kümaþ 500 satýlsa bugün gözdenin borcu 1.1 milyar yerine 0 düþmüþ olacaktý yazýk oldu
Yer Ýmleri