Alarko Carrier, 2021 yýlý sonuçlarýna göre cirosunu %60 artýrdý - Basýn Açýklamasý
Kuruluþtan yapýlan basýn açýklamasý aþaðýda bulunuyor:
68 yýldýr iklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren Alarko Carrier, 2021 yýlý sonuçlarýný açýkladý. Þirketin 2021 yýlý cirosu geçen yýlýn cirosuna göre yüzde 60 artýþla 1 milyar 264 milyon liraya çýktý. Net karýný ise 72 millyon olarak açýklayan Alarko Carrier'ýn toplam özkaynaklarý ise 498 milyon lira oldu.
Alarko Carrier Genel Müdürü Cem Akan, pandemi etkisinin devam ettiði 2021 yýlýnda satýþ adetlerini artýrdýklarýný vurgulayarak, þu deðerlendirmede bulundu: "Saðlam mali yapýmýz ve doðru aldýðýmýz finansal aksiyonlar sonucunda 2021 yýlýný yüzde 60 ciro artýþý ile tamamladýk. Bu dönemi fýrsata çevirebilmek için araþtýrma ve geliþtirme faaliyetlerimize hýz verdik. Ürün gamýmýzý tamamlayacak projeler geliþtirdik. Ýklimlendirme sektörünün öncü þirketi olarak 2021 yýlýnda verimli bir çalýþma planý ve fabrikamýzdaki ürün bazlý yatýrýmlarýmýz sayesinde hem üretim hem de satýþ rakamlarýmýzý önemli ölçüde arttýrdýk. Diðer yandan dünyadaki üretim sürecindeki trendleri de yakýndan takip ediyoruz. Tasarýmdan üretime ve satýþ sonrasýna kadar tüm süreçleri bir bütün olarak görüyor, iþ süreçlerindeki ihtiyaçlar doðrultusunda geliþtirilmiþ MRP, ERP ve CRM yazýlýmlarýnýn son halkasý olan PLM (Product Lifecycle Management) yazýlýmýyla, tasarým aþamasýndan baþlayarak yaþam döngüsü boyunca ürünün takip edildiði bir sistem kullanýyoruz. Bu sayede tasarýmýný gerçekleþtirdiðimiz ürünlerimizin tüm yaþamý boyunca izlenebilirliðini saðlayabiliyoruz."
Alarko Carrier Ar-Ge yatýrýmlarýna devam edecek
Yýl içinde yapacaklarý Ar-Ge yatýrýmlarýna dikkat çeken Cem Akan; þirketin Türkiye ve dünya pazarýnýn gereksinimlerine uygun, katma deðeri yüksek, ileri teknoloji ürünleri ile sektöre yön vereceðini söyledi. Cem Akan, bu sene yapýlacak Ar-Ge yatýrýmlarý ile ilgili ise þu bilgiyi verdi: "Kurulduðumuz günden bu yana iklimlendirme sektörünün öncü markasý olarak, Türkiye ve dünya pazarýnýn ihtiyaçlarýna uygun, yüksek teknoloji ürünler geliþtiriyoruz. 55 kiþilik Ar-Ge ekibimiz tarafýndan geliþtirilen yenilikçi Ürünlerimizi 65 ülkeye ihraç ediyoruz. Bu sene ciromuzun yaklaþýk yüzde 2'sini Ar-Ge yatýrýmlarýna ayýrdýk. Ürünlerimizi sürekli geliþtirmek amacýyla Ar-Ge tesislerimizde TÜBÝTAK ve üniversiteler ile ortak çalýþmalar, testler yapýyoruz. Ayrýca Carrier'dan yapýlan teknoloji transferleri ile ürünlerimizde önemli geliþtirmeler saðlýyoruz. 2022 yýlýndaki yatýrýmlarýmýzý Ar-Ge ve inovasyon odaklý yapmayý hedefliyoruz. Carrier'ýn baðlý bulunduðu tüm bölgelerinde uygulanan Carrier Excellence iþletim sistemi bizim üretim tesisimizde de uygulanýyor. Fancoil üretimine baþladýk. Bataryasýný da kendi bünyemizde üretmek için planladýðýmýz yatýrým yýlýn ilk çeyreðinde tamamlanacak. Rooftop ve klima santrali laboratuvarýmýza ek olarak geçen yýlýn sonunda fancoil laboratuvarýmýzý da açtýk. Özellikle sirkülasyon pompasý ve ýsýtma ürünleri için Ar-Ge yatýrýmlarýmýz olacak. Yerden ýsýtma ürünlerinde iki yýldýr bir atýlým içindeyiz. Sirkülasyon pompasýnda yeni kapasiteler ve bina otomasyon uyumlu modelleri piyasaya sunacaðýz. Güneþ enerjili dalgýç pompa ürünümüzü piyasaya sunduk. Isý pompasý ve hidrojenli kombi ürünleri üzerinde Ar-Ge çalýþmalarýmýz devam ediyor. Ayrýca 2022 Eylül ayýnda yeni kombimizi piyasaya sunacaðýz."
Alarko Carrier Hakkýnda
Gebze ve Dudullu'da toplam 96.000 m2 alan üzerine kurulu üretim tesislerinde ýsýtma, soðutma ve su basýnçlandýrma sistemlerinin üretimini saðlayan Alarko Carrier iklimlendirme sektörünün önemli üreticiler arasýnda yer alýyor. Ayrýca Alarko Carrier, dünyanýn önde gelen üreticilerinin distribütörlüðünü yaparak bu ürünleri tüketicilerine sunuyor. Üretici kimliðinin yaný sýra Toshiba markasýyla bireysel klimalarýn, ýsý pompalarýnýn ve ayný zamanda Carrier ve Wolf marka ürünlerinin ithalatýný ve satýþýný gerçekleþtiriyor. Deðiþen tüketici ihtiyaçlarý ve beklentileri doðrultusunda üstün teknolojili ürünler geliþtiren Alarko Carrier, 5 kýtada 65 ülkeye ihracat yaparak global ölçekli projeleri ile Türkiye'ye deðer katmaya devam ediyor. Müþteri odaklý hizmetini yurt içinde de sürdürerek ülke genelinde 262 bayi, 290 servis ve satýþ sonrasý servis aðýyla tüketicisine ulaþýyor.
Alarko Holding çatýsý altýnda bulunan Alarko Carrier, lider ve baðýmsýz uluslararasý marka deðerlendirme kuruluþu Brand Finance'in yayýmladýðý "Türkiye'nin En Deðerli 100 Markasý" listesinde Isýtma-Soðutma-Havalandýrma kategorisinde 4 yýl üst üste yer alan tek markadýr.
Ýlk yerli kombi üreticilerinden olan Alarko Carrier, sektöründe SA 8000 ve Enerji Yönetim Standardý Belgesi (ISO 50001) alan Ýlk Türk Þirketidir.
Yatýrým tavsiyesi deðildir..
Yer Ýmleri