Merhaba,
Þirinyerli Kardeþim, Kasým bey çok önemli bir konuya deðinmiþ. Çok önceden yapýlmasý, þimdilerde de zorunluluk getirilmesi gerekiyor.
Kasým bey 40 senedir araþtýrýyormuþ da, yeterince araþtýramamýþ galiba...
Elon Musk diye bir adam var. Çoðunuz duymuþtur. Ne yaptýklarý yazmakla bitmez. Bilmeyenler, 5 dk larýný ayýrýp Google layýp okusunlar tavsiye ederim. Geçen yýl Kasým ayýnda Sn. Erdoðan ile de görüþmüþtü.
Devletten teþvik bekleyen zihniyet, Elon Musk'un solar enerjiyi artýk çatýlara kiremit gibi konulan ve o dokuyu veren ve kiremitten de daha ucuza mal edilebilen bir ürün geliþtirdiðini duymamýþ galiba...
Açýk pazar, çok yeni ve madem Zorlu'ya danýþmanlýk yapýyorsun, "Ya Kemal Abi, senin 3 tane (alt þirketlerde ne var bilmiyoruz) enerji ortaklýðýn var. Gel böyle bir þey üretelim. Bütün Türkiye'ye satalým. (Yurt dýþýna da...) Plastik fabrikan var, bunun alt yapýsý zaten plastýk..." desene...
Neyse, gelelim hisselerimize;
Yine debelendiðimiz, ayný þeyleri yazdýðýmýz için, bazen yazmadan beklemek, daha iyi seçenekmiþ gibi duruyor.
Ýyi mi gidiyoruz? Kötü mü?
Aslýnda Sayýn Köse'ye katýlýyorum. Zaman zaman "Hýzlý giden hisseleri sevmem" diye yazar.
Hisselerin dinlenmesi, bulunduðu yerleri taban yapmasý son derece önemlidir. Böyle kabul ederseniz, daha az sinirlenir, daha sabýrlý olursunuz.
Ha, diðer taraftan benim gibi, bazý þeylerin kasýtlý olduðunu düþünürseniz, yine sinirlenir, yine üzülürsünüz.
Her ne kadar, bu icra olayý-Vakýfbank anlaþmasýnýn geciktirilmesinde kasýtlar olduðunu düþünsem de, sinirlenenlerden deðil, yukarýda yazdýðým gibi düþünenlerdenim.
Hisseler tarihi zirvelerinden %50 deðer kaybetmiþler. Tam da þahlandýklarý, her gün üzerine %3-5 koyduklarý vakit. Bilanço bekleniyor, Vakýfbank anlaþmasý bekleniyor falan...
Halen kasýtlý olduðunu düþünmüyor musunuz?
Zaman zaman yazýlarýmdan alýntý yaparak, yorum da yapmadan býrakan arkadaþ bu konu hakkýnda bir yorum yapabilir mi?
Daha önceden dediðim gibi, hissenin gazýný alarak, gelebilecek haberleri deðersizleþtirdiler...
Kim yaptý? Spek mi?
Spek, manyak mý durup durup bacaðýna sýksýn? Daha önce de yazdýðým gibi, spek olsa, her haberi kullanýr.
Diðer taraftan, yine bir kaç kez yazmýþtým; fiyatý yukarýya çýkarýp, saldýktan sonra daha fazla mal toplayabiliyorlar. Adamlarýn geçerli ve haklý bir yöntemleri var. Takdire þayan. Satýcý olduktan sonra, hisseleri yükseltip de pahalýya almanýn ne alemi var ki?
Ne olacak?
Ne olacak sorusuna daha önceleri cevap yazardým ama þimdi yazmayayým. Baþýnda beri, kýsa vadede girmeyin demiþtik. Kýsa vadede girenlerin hemen hepsi, zararla çýkmýþlardýr.
Þimdilik bu kadar olsun. Yazacak þey yok diyorum ama yazdýkça geliyor bir þeyler. Sabýrlý olun...Ne diyeyim.
Saygý ve selamlarýmla,
Hfhmlf
SM-C7100 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
NE ELBÝSELER GÖRDÜM,ÝÇÝNDE ÝNSAN YOK ; NE ÝNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBÝSE YOK...
teþekkürler Sn ercanbay. herkese hayýrlý akþamlar.
MZHLD Konsolide 2018/3 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 1738973 Yýllýk Deð%:-69 Ana Ortaklýk Paylarý: 852954 Yýllýk Deð%:-69
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
sn Ercanbay deðerli yorumlarýnýzý bekliyoruz
Ben bilanço iþlerinden fazla anlamam da.Düþük geleceðini þurdan tahmin etmiþtim.hem iþlem hacmi hem de, fiyatý düþmüþtü.. Bu bilgileri elbette içerden öðrenen öðrenmiþtir. Burasý Türkiye. Haa yarýn ne olur dersen,bence geri gelmez..veya az birþey gelebilir. Belki kapanýþta tavan bile olur.Malýnýza sahip çýkýn...Çakallara, çiyanlara kaptýrmayýn....kalýn selametle...þurda tmsf ile anlaþtýk haberinin düþmesine az kalmýþtýr,tahminim.
NE ELBÝSELER GÖRDÜM,ÝÇÝNDE ÝNSAN YOK ; NE ÝNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBÝSE YOK...
Yer Ýmleri