Tum cocuklarimizin Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramini kutlarim.
Kemal Pasa yi Saygi ile Yad ediyorum.
Tum cocuklarimizin Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramini kutlarim.
Kemal Pasa yi Saygi ile Yad ediyorum.
Hayirli Ramazanlar..
Ramazan-ý Þerifimiz, hayýrlý,uðurlu, bereketli, sýhhatli olsun inþallah arkadaþlar.
NE ELBÝSELER GÖRDÜM,ÝÇÝNDE ÝNSAN YOK ; NE ÝNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBÝSE YOK...
BAKIÞ AÇISINA GÖRE STRATEJÝ...!!
Bak:
Y. Ý. P. iþlem gören ( X ) ERC. PLAS...firmasý kap'a duyuru yapar.....!!
Haber _ 1 "Senelerdir çalýþtýðýmýz ( Y ) firmasý ile STRATEJÝK tedarik anlaþmasý imzalanmýþtýr. Bir yýl içerisinde 3 milyon $ ihracat hedeflenmektedir....."
Haber _ 2 "........................ "
Haber _ 3 "........................"
Þimdi bir daha BAK "
1 _ Þirketlerin halka açýk ve borsada iþlem görmekte ise....?
2 _ Rakiplerin halka açýk olmayan büyük þirketler ise, senin gibi hesap soraný olamayacagýndan, istedikleri gibi AT ( ad ) koþtururlar. Yani diyeceðim herkes senin gibi yorumlarýný SAF ve temiz duygular beslediðinizi mi zannediyorsun....??
3 _ Rakip firma yerinde sen olsan ne türlü STRATEJÝ uygulardýn...??
Her halde SAF Duygularla ilk önce AT ( ad ) koþturmaya baþlarsýn...!!
Kimdir bu firma, Ünvaný ( AT'ý ) nedir. 3 milyon $ dolarlýk ihracat pastasýný benim almam gerekir diyerek, fiyat teklifini daha makul oranda teklif etsende....?....Ýhracat yapýlan firma veya firmalarý kazanabilmek için en son hamlen maliyetine teklif edip KDV iadesine razý olup, hem rakibinin cirosunu,hem portföyünü ve bunun neticesinde de bir taþla iki kuþ vurarak kendi üretim kapasiteni ( TON ) Artýrarak, Rakibinin üretim kapasitesini bir O kadar azaltmak.........!!
STRATEJÝK SAF'lýk içinde düþüne bilmek biraz zor olsa gerek.........!!
Þimdi bir daha iyi BAK "
Daha öncede anlatmak istediðim gibi yatýrýmcýsýný düþünen bir PATRONUN.........!!
( X ) ERC. PLAS..... örneðinde görüldüðü gibi......Þu dönemde duyurulmasý istenen ihracat ve baðlantýlarýn STRATEJÝK bir hatayý halka açýk þirketlerin, gerçek yatýrýmcýlarýnýn Kabul edebileceklerini sanmýyorum......!!
Yatýrýmcýsýný düþünen PATRON gemisini çok fýrtýnalarýn koptuðu denizlerden, zorluklar içinde geçirerek güvenli sulara getirmiþ ise, yapacaðý son STRATEJÝK hamlelerle gemisini limana yanaþtýrarak üzerinde bulunan sorumluk yükünü üzerinden atacaktýr......
SON kez BAK "
Ben sizler gibi bu þirketlerin Yatýrýmcýsý ve ayný zamanda bu geminin yolcusuyum bu gemide yolculuk yaparken kimse benim düþüncelerime, hür kalemime hitaben KAPTAN' ýn MÝÇO' luðunu yaptýðýmý sananlar, her zaman yapýlan yanlýþ beyanlarla" GOOGLE " sildiremediklerine bir yenisini daha eklediler.......
RAMAZAN'ýnýz mübarek olsun, düþüncelerimin yatýrýmla hiç bir alakasý yoktur..
saygýlar
Merhaba,
Deðerli Knsvsn, ilk kez bir kaç sene önce yazdýðýnda, yazýlarýnýn Sokrates'in savunmasýnda olduðu gibi anlaþýlmaz olduðunu yazmýþtým. Entelektüel anlamda, bilgi, sosyoloji ve felsefik anlamda senden belli ki daha aþaðýdayým.
Zira anlamýyorum ne dediðini, ne demek istediðini. Kusura bakma. Benim seviyeme inerek yazarsan, hem o sürekli yazdýðýn "Anlamlandýramama" polemiðinden de kurtuluruz. Anlamýyor ve Anlamlandýramýyorum kardeþim. Açýk yaz...
Yazýlarýnla Onore etmek istediðin insan da anlamýyordur inan. Onu da mutsuz ediyorsun. O'sun diyeceðim de, hayýr, Onun bütün yazýlarýný okudum. Demeçlerini okudum. Son derece zeki, kalemine kuvvetli bir insan. Onun tek sorunu Kap'a gönderdiði haberler, onlar anlaþýlmaz. Onu da bilerek yapýyor.
Ayný gemide falan deðiliz. Sen bu yazýlarý, ya patronla kan baðýn var yazýyorsun yada, yaz diyorlar yazýyorsun...
Zira, benim burada þikayet ettiðim konularýn tamamýnýn bir temeli var. Benim gibi bir yatýrýmcý olsan, "Yahu bazen aðýr yazýyor, abartýyor ama, adamýn haklý yanlarý var..." dersin.
Benim alýntý yaptýðýn yazýmdaki örnekte ne yanlýþ?
X firmasý böyle bir þeyi haber yapabiliyorken, senin neyin eksik? Sen neden yaptýðýn ihracatlarý bildirmiyorsun diyorum. Hatta en azýndan, yýl sonlarýnda "Þu kadar ihracat yaptýk", diye bir haber geç diyorum.
Yanlýþ mý? Deðil...
Niye zoruna gidiyor, gerçekten anlamýyorum.
Haberleri geç gönderiyorlar diyorum. Bu konuda sabýkalý deðiller mi? Biz buradan yazmasak, hiç göndermeyecekler.
Niye zoruna gidiyor?
Borç ödemesini bu seneye sarkýttýlar. Bu normal mi? Bunu sorgulamam neden zoruna gidiyor?
Her gün kademelerle oynanmasý güzel mi? Bunu "Her gün, bir gün önceki fiyatýn bir kaç kademe altýna, bir kaç bin lot alýþ koy..." Böylece fiyatla oynayamazlar, diyorum. "Alýþ yap" demiyorum. Bu fiyatlamayla oynayanlarý engelleyecek bir þey.
Yanlýþ mý? Neden zoruna gidiyor? Kötü bir þey mi söylüyorum? Bu fiyatlamalarý bizzat sen yada tanýdýklarýn yapmýyorsa.
Yazdýðým her þey makul, mantýklý ve anlaþýlýr þeyler. Yatýrýmcýyý koruyacak, fiyatlamalarý homojen tutacak, hisseye girecek insanlara da güven verecek þeyler.
Patron iyi insandýr diyorum.., Bu hoþuna gidiyor mu?
Ýyisini de söylerim kötüsünü de.
Ýyiyi tanýmlayan ve tamamlayan ayrýca isimler vardýr. Sýfatlarý da tamamlayan isimler. (Bu satýr seninkiler gibi oldu ama sen anlarsýn)
Senin derdin ne Kardeþim? Patrona o kadar yakýnsan, bir de de ki "Patron, bu adam haklý ya...En azýndan bir kulak verelim."
Neyse, uzun olunca okumayanlar var. Kendini bir tart, bir de 10-20 sene bekleyen yatýrýmcý gibi düþün.
-------------------------
Yazdýklarýnda yasaklanacak bir þey görmedim þimdiye kadar. Ancak bu arada okumadýðým bir yazýn olduysa bilmiyorum. Eplas sayfasýnda, Komodor Kardeþim araya hoþ olmayan bir þeyler yazdýðýný söylemiþ.
Sana yakýþtýramam da. Entelektüel ve sofistike birisin, bana gýcýk olman senin kaliteni düþürmemeli.
Anlaþýlýr yaz Kardeþim. Haa, bir de sen beni anlamaya çalýþ. Bu "Anlamlandýrma-Anlamlandýramama" muhabbetine de bir son ver.
Açýk yazarsan, anlarýz. Bakarsýn Anlamlandýrýrýz da. Sana kalmýþ.
Bir de açýk yazarsan, Kemal Zorlu da taktir eder seni. Belki kýzarasýn, zoruna gider de bir daha yazmazsýn diye sana bir þey diyemiyordur. Onun da anlamadýðýndan emin ol Kardeþim.
Sana da Hayýrlý Ramazanlar. Diðer arkadaþlarýma da Hayýrlý Ramazanlar diyorum.
Saygý ve Selamlarýmla,
Sayýn Ksnvsn, Vakýfbank Çiðli'yi yine satýþa koymuþ. Bunu anlamlandýramadýk. Rica etsek bir anlamlandýrýr mýsýn?
* National Geographic gibi iki forumda. Belirli bir süre sonra ibretlik okunur. Sürükleyici gerçek bir hikaye oldu.
![]()
Ama avlanan deðil de avlayan olsaydýk daha güzel olurdu. Biz tapuyu beklerken ilan çýktý karþýmýza. Serengeti'nin aslanlarý, Okavongo'nun timsahlarý bile böyle tuzak kuramaz yemin ediyorum. Nehre düþtük, bakalým yem mi olacaðýz, karþýya mý geçeceðiz? Bekleyip görelim.
Yer Ýmleri