Originally Posted by
ercanbay
Merhaba,
Beni yakalamýþsýn Batýrýk kardeþim. Þimdi google'a bakmayacaðým da, tecahüli Arif (sanatý: üstü kapalý anlatma yada bir seferde iki þey anlatma gibi özetlenebilir. Öyle hatýrlýyorum) inceden icra ettim.
Þimdi, Melasis'e hak vermiyor deðilim. O da haklý, Kemal bey de haklý ama bekleyenler daha çok haklý. 1 - 1000 lot arasý her iki senette de çok tabanlar gördük. Buna zamanýnda izin veren Kemal bey ve diðer ilgili kiþileri zamanýnda kýnadýk ve senetten çýktýðýmýzda bile kýnayacaðýz. Bunun adý ............ . Herkes dilediðini yazsýn.
Ben "Kalleþliktir" diyorum.
Herþey dört dörtlük farkýndayým. Herkes farkýnda...Ama öyle bir farkýndalýk yarattýlar ki bu "Kalleþler" hisseye haber geldiðinde bile hissede kýpýrdama olmadýðý zamanlar oldu.
Bu "Kalleþliði" yapanlar, halen iþbaþýnda. Geçtiðimiz yýl, Tmsf anlaþmasýný fiyatladýk... Haber ne zaman geldi? O haber gelinceye kadar fiyatlama yapýlmýþ mýydý? Evet. Diyelim ki, haber erken geldiðinde de bu kadar fiyatlardý. Gazete haberi ile Kap haberi arasýndaki süre içinde çýkmak zorunda olanlar ne olacak? Bunda bir kasýt yok mu?
Peki 9/2017 yi neden fiyatlamadý?
Kemal Z. nin baþýna bilmem ne gelmiþ... Biliyoruz.., Kemal için dua da ettik. Herkes etmiþtir. Ama bunlarý atlattýk. Elbette bunun bir, gerek çukurdan gerek Basmaneden karþýlýðý olacak. Ama biz Kemal Z'nin taziyesinde bulunduk. Kendisine "Kemal Abi yapabileceðimiz bir þey var mý? Al þu paralarý da lazým olur..." dedik. Zor gününde yemek daðýttýk, çay servisi yaptýk.
Cenaze ortadan kalktý...Kemal Z. bizi tokatlamanýn peþinde. Kötü gününde yanýndaydýk Kemal Z.
Sen de artýk bi Adýna yakýþýr gibi davran. Arkadaþým; Zaten zenginsin. Mezara bir þey götüremezsin. Götüremediklerin çocuklarýna ve torunlarýna kalacak. Cenazende yanýnda bulunan bu vefalý yatýrýmcýya da bir þeyler yap ki, o da ölmeden bir mezar yeri falan satýn alsýn...
Tut ki, büyük bir savaþ çýktý. (Parayý ne yapacaksýn diyenler olacaktýr.) O parayala, þimdi biraz altýn alýrsam, savaþ zamaný da geçer. Silah alýrým. Çocuklarýn güvenliði için harcarým. Bu extrem örneði attým ama olabilirliði yok mu? Ne olacak bizim hisseler? Buhar...
Demir tavýnda dövülür. Askerlikte "Alay geçti boruyu *ötüne sok" derler.
Dürüstlük, þeffaflýk ve artýk biraz da hýz bekliyoruz...
Zamanýnda, Amerika'da bir Yahudiyle iþ yapmýþtým;
"Para lazým, mevsimlik bir iþ yapacaðým, bana ortak olur musun? dedim.
"Ýþ ne " dedi. Anlattým mantýklý buldu ve istediðim parayý verdi.
Dedi ki;
"Yanlýz, ortak olmuyorum, ben sana yatýrým yapýyorum. Paramýn karþýlýðý ne kadar para vereceksin?"
Rakamlarý ve parasýna ne kadar para'faiz' vereceðimi yazmayayým. Anlaþtýk. 3 ay sonra iþ bitti ve zarar ettim. Ýþ o kadar büyüktü ki, kontrol altýnda tutamadým. Benim hatam... Yahudi, zarar ettiðimi de dinlemedi, parasýný da aldý. Ha, benimle bir daha iþ de yapmadý. Bir dahakine o parayý verememe riskini almadý.
Biz bu þirkete borsadan ortak olduk. Ama ne için? Yatýrým olsun diye...
Para kazanamadýðý zamanlarda bir þey istemedik. Kötü günlerde sabrettik. Ancak þirketin önü açýldý ve kar etmeye baþladý. Varlýklarý da deðerlenecek...
Bunu saklamaya, bunu yedirmemeye çalýþan ve geciktiren...
Ne demiþtim?
"KALLEÞTÝR"
Saygý ve selamlarýmla, Ýyi geceler.
Telefonda bir arkadaþýma "Daha ýlýmlý olacaðýmý söylemiþtim" Can çýkar huy çýkmazmýþ. Ondan özür diliyorum.
Batýrýk kardeþim, sen de beni gaza getirme kardeþim ya.
Yer Ýmleri