Merhaba,
5.60 a yazan arkadaþta iyi cesaret varmýþ. Bir seferde alýnacak güzel bir miktar. Son anda mý girildi, gören var mý?
Ýyi bir hafta sonu diliyorum.
Saygýlarýmla,
Merhaba,
5.60 a yazan arkadaþta iyi cesaret varmýþ. Bir seferde alýnacak güzel bir miktar. Son anda mý girildi, gören var mý?
Ýyi bir hafta sonu diliyorum.
Saygýlarýmla,
Sn ercanbay nerelerdesiniz özledik sizin güzel yazýlarýnýzý slmlar...
SM-G900F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba,
Deðerli Altay Kardeþim, izliyorum. Yazýlanlarý da, hisseyi de.
Dolap beygiri gibi olduk kardeþim. Ayný þeyleri yazýp duruyoruz. Hisselerin önünde herhangi bir engel kalmamýþ, müthiþ üretim ve kar rakamlarý açýklanmýþ, Þirketler hergün daha iyiye gidiyor;
Rehinler çözülmüþ, araziler deðerlenmiþ ve yeniden deðerlemeler yapýlacak.., Ancak biz deðirmen taþýný döndürmeye devam ediyoruz. Önümüze biraz saman koymuþlar, samana ulaþmak için yürü babam yürü.
Kemal Zorlu beyin, bilgilendirmeme, saklama huyu devam ediyor. Haber deðeri taþýyacak þeyleri bildirmediði gibi, asýl haberleri de nasýl geciktirsem diye çaba içerisinde.
Borsada kaç tane milyarlýk þirket varsa, tek tek inceleyip, üretimine ve ürettiði kar ve deðerlere bakmak lazým...
Bu zaman zaman yaptýðým þeydir. Hisse aramýyorum... Sadece kýyaslamak, Holding ve Fabrikanýn potansiyelini anlamak için.
Þimdiye kadar yazdýklarýmýn arkasýndayým. Ýyi iki hissemiz var, gelecekleri muazzam, her þey muntazam. Ancak, kötü niyetli insanlarla karþý karþýyayýz...
20 yýla yakýn süredir parasýný buraya yatýrmýþ insanlara "Hadi biraz daha bekleyin" diyen deðil, "Satýn çýkýn, yoksa sürünmeye devam edersiniz..." Mesajýný veren, "Kötü insanlar..."
Ýnanýn "Bir lot"a göz diken insanlar...
Foruma bakýp, yazýný görmeden önce "Yahu bunlar bir sürpriz yapar da, geçen senenin karýný, daðýtmaya karar verirler mi acaba?" diye düþünüyordum.
Ben olsam 5-20 senelik yatýrýmcýlarýmý düþünerek bunu yapardým. Bunlar yapar mý? Elbette yapmaz.
Þirketlerin karlarý ile çok rahat vakýfbank borcu bir protokole baðlanabilir... Her ay bu iþin daha da zor olacaðý ve extra faiz ödeneceði ön görülmüyor mu?
Þirketler devletleri gibidir demiþtim daha önce. Uzun vadeli planlar yapar, büyüyerek hayatta kalmaya çalýþýrlar. Yani, zaman þirketler için önemli deðildir. Onlar, takvimlerine ve hedeflerine göre çalýþýr, hayatta kalmaya çalýþýrlar.
Þirketin sahibiyseniz, hesabýnýz-kitabýnýz tuttuðu taktirde, az çok da geliriniz varsa -Ki bizimkiler her þirketten maaþ alýyorlar az bir þirketten bahsetmiyorum, sayýsýný bile tam olarak bilmediðimiz bir grup- zaman sizin için önemli deðildir. Þirketin hayatta kalmasý, gelecek nesillere aktarýlmasý önemlidir.
Zaman senin benim için, bütün borsa yatýrýmcýsý için önemlidir.
Eeee? Adam bizi önemsemiyor ki...
"Yatýrmasaydýnýz parayý kardeþim" havalarýnda dolaþýyor...
Yazmaya göreyim, çok þey yazacaðým da, yanlýþ anlaþýlýrým.
Yineliyorum;
Biz kazanacaðýz...Kemal Zorlu'nun bizzat engelleme isteðine raðmen. Fiyatlarý aþaðýda tutma çabasýna, haberleri geciktirme, yavaþlatma çabalarýna raðmen..
Mecbur kazanacaðýz; zira yeniden deðerlemeler geldiði zaman, En az 500 Milyon liralýk deðer ortaya çýkacak. O zaman hisseye gözü kapalý girecek, büyük yatýrýmcýlar olacaktýr.
Ben kendisinin normal ölçü ve zamanlama ile bir kaç milyar kazanacaðýný söylüyorum. Bunun nasýl olacaðýný basitçe anlattým da.
Daha sonraki aþamalarda daha fazlasýný da kazanacak...
Ama, Benim 10 senedir elimde tuttuðum hisselerde neden gözün var Kardeþim?
Allah (C.C.) Gözünü doyursun, en kýsa zamanda...
Doymazsan da, toprakla doyursun...
O topraða bir girdin mi, Dünyanýn hepsi senin sayýlýr...
Saygý ve Selamlarýmla,
Ýyi geldi sn ercanbay bu yazý...
Temettü daðýtmayla ilgili olarak þirketin geçmiþ dönem zararý oldugu için daðýtýlamýyor...önceki genel kurullarda bu konuyu görüþmüþtük...eplasta þuan için 25 milyon geçmiþ dönem zararý kaldý bu yýl oda bitçek önümüzdeki sene mutlaka temettü daðýtýlýr...kar edilen para ile yatýrým yaparsa buda bedelsiz olarak dönücektir...ancak 2018 yýlý kar rakamý 35 milyon gelirse ki gelmesi gerek geçmiþ dönem zararlarý 10 milyon artýya geççek ve hisse baþýna 0.50 kuruþ bürüt temettü almamýz çok büyük olasýlýktýr...mzhld geçmiþ dönem zararlarý fazla oldugu için þu koþullarda 3 yýl sonra ancak temettü vericektir...ancak þirkete olasýbir sýcak para giriþi mzhld ve eplas ý bist in temettü listesinde en üst sýralara iticektir...
SM-G900F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba,
Firavunu bilirsiniz kardeþim. Haþa kendini "Tanrý" ilan etmiþ ve sanmýþtýr...
Zulmü kime idi?
Hz. Musa A.S. kavmine...
Kendi halkýna zulmettiðine dair bir belge yok. Kuran-ý Kerim'de de geçmez.
Yani Mýsýr halkýna sorsan, Firavun iyi adamdýr...
----------------------
Kendimi Zorlu'nun ayakkabýlarý içerisine koyuyorum. Bir kaç sefer de ona son derece hak verir yazýlar yazdým...
Haklýdýr da...
Ama Firavundan farký ne ola ki?
Senelerdir yatýrýmcýsýna zulmeden, hisselerine sahip çýkmayan, "Hepsi beniiiiimmm" anlayýþýnda bir adam.
Dikkat etsin de; sonu benzemesin Kardeþim...
Selam ve saygýlarýmla,
Gram altin fiyati yukseliyor kafam rahat. Bunu altina endeksledim. Ne gun degerini bulursa elimizi opene veririz.
Kemalcimmmm
SM-C7100 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
NE ELBÝSELER GÖRDÜM,ÝÇÝNDE ÝNSAN YOK ; NE ÝNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBÝSE YOK...
Yer Ýmleri