Belki ödeyemez diye bir 100 lira da kenara koyması konusu sadece tek bir kredi müşterisi olarak mantıksız oluyor. Ancak bin Ahmetten 50 tanesi ödemiyor ve ödeyen 950 tanesinin karından 100 kira kenara konuyor diye biliyorum.
Diğer yandan son bir yıldır sektörde tahsili gecikmiş alacak rakamı 150 milyar TL seviyesinde sabit ve kanunen artamıyor.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Sizin gibi birinden böyle bir cevap (daha doğrusu yanlışta ısrar) gelmesi beni şaşırttı.
Hocam eğer kredi geri ödenmemişse batmıştır.
Siz isterseniz batma ihtimali olan 10 liralık kredinin yerine kenara 500 lira koyun fark etmez.
Batığı hangi adla muhasebeleştirdiğinizin de bir önemi yok. İster "görev zararı" yazın, ister "ben buna karşılık ayırmıştım" yazın, ister "canım sağolsun" yazın.
10 lira battı mı? Battı.
10 lira batmasaydı 510 liranız olacaktı.
10 lira battığı için 500 liranız var.
Bilançoda batık olarak görünse de görünmese de 10 lira batmış hocam. Açık ve net.
Tartışmanın asıl çıkış noktasına geri dönersek.
Karşılığında 10 liralık konut teminat alınan kredi batarsa, ve o konut ta sadece 5 liraya satılabilirse,
yine de karşılığında hiç teminat alınmayan 10 liralık batık krediden bin kat iyidir.
Çünkü günün sonunda elinizde kalan toplam para birinde 500+5'tir, diğerinde 500.
Batık kredi karşılığında konut haczedilebilmesi, hiç bir şey haczedilememesinden daha iyidir.
Buna niye muhalif oldunuz cidden anlayamadım.
Son düzenleme : djoz; 14-02-2021 saat: 21:59.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrası olacak şekilde CEZALI TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ imzalatın.
İlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Yer İmleri