
Originally Posted by
Cautionary
Önce ev alma psikolojisinden kurtulmalýsýn. Oturacaðýn evi almak iyidir, ama bunun için iyi fýrsatlar glmesi gerekir. Senin için þu an 700 tl ye oturduðun ev büyük fýrsat. Kusura bakma ama, büyük ihtimalle rayicin çok altýnda oturuyorsun, gözü gönlü tok bir ev sahibi nasip olmuþ...amcayý hoþ tut, bu kirana yýllýk tüfe kadar artýþ yap, paþa paþa otur.
hesabýný, kitabýný bilen, tasarruf etmeyi hayat felsefesi haline getiren genç arkadaþlar, ev alma yerine, birikimlerini reel olarak büyütmeye odaklanmalýlar.
Abi eyvallah.
Bizim buralarda kiralar þuan gerçekten düþüþte. Þimdi biraz yavaþ yavaþ artmýþ gibi.
Mesela adam evini 400 bine satýyor içinde kiracýsý 1000 liraya oturuyor. Tam yatýrýmlýk daire diye ilana koymuþ mesela.
Arkadaþ dubleks ev aldý 1000 liradan kiraya verecek mesela.
Ev fiyatlarý ile kira arasýnda kiracý lehine bir dengesizlik var.
Benim oturduðum dairede en üst kat içini yaptirdi ev sahibi 850 den verdi kiraya. O da il disindan gelmiþ bir kiracý. Biraz araþtýrsa daha uyguna bulurdu mesela.
ben daha önce çokça dedim kira ödemek beni zorlar ise kredi çeker krediye zorlarim kendimi. Þuan için öyle bir durum yok tabii.
Sadece motivasyonum hisse portföyü yaparken temettü verimimi artirmak onuda kiraya endekslemek.
Yeðen var yeni evli karý koca memur. 750 TL ye kirada oturuyor site içerisinde. Düðün ve araba borcu bitince yazýn maaþ birleþtirme yaparak full kredi ile ev alacak.
La oðlum yapma diyorum zaten 3900 lira kredi ödüyorsun. Bu borç bitince 3000 i ikiye böl düzenli olarak gram altin, hisse senedi al, yaþýn genc uzun vadede pasif gelirin olur diyorum dinlemiyor. Onun yaþlarýnda bize tavsiye veren olmadý. Olsa da zaten pek bir para yoktu. Hep aileme yardým etme durumundaydým.
Ev sahibi ile aram iyi. Zaten bir gün bile geciktirmedim kirayý. Eve de asla zarar vermem. Nasýl aldý isem öyle býrakýrým.
Þimdiye deðin onun teklif ettiði hiçbir zamma da hayýr demedim. 3,5 sene önce evi 550 liradan tutunca acaip þaþýrmýþtým zaten.
"politikada hiçbir þey kazayla olmaz. olmuþsa, öyle planlanmýþtýr."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Yer Ýmleri