kaç gündür izliyorum. Artýk insanlarýn gözü dönmüþ. Ýktidar küsküyü verdikçe, muhalifi - yandaþý- dindarý - kafiri hiç fark etmiyor anýnda menfaat en öne geçiyor. Bu nedenle artýk bu tarz tartýþmalara girmiyorum. Bir zamanlar sohbet ederken paylaþýlan konularý bile ortaya dökebilecek , emsal gösterebilecek karakterlere harcanan zamana yazýk.
Ýktidar ( hiç sevmesem de ) bu kez seçim hatýrýna hazýrlýk yapýyor ve detaylarý görünce dudaklarý uçuklayacak bazýlarýnýn. Oysa , ev sahibi olmak kadar kiracý olmak da bir ihtiyaçtýr. Ayrýca kiradaki konutlar aslýnda kira için deðil yatýrým içindir. Örnek otomobiller.
Bu baþlýkta son yazýmdýr. Herkes istediðini savunmakta hürdür. Sonuç deðiþmez, hak yerini bulur.
Yine kelime oyunlarý ))
Þu an yaptýðýnýz kira sözleþmesi 12 ay seneye hazirana kadar
Bu süreçte memur 2 defa, asgari ücretli en az 1 defa zam alacak, sözleþmeyi yapan ev sahibinin ise bu sözleþmesi son zammý olacak
Ben ev sahibi deðilim, kiracý da deðilim,kamu lojmanýndayým
Netice olarak, tarafsýz düþüncem, çakmasý bile 3 gün sonra %80 olan enflasyonda ev sahibine en fazla %34 zam yapabilirsin demek doðru bir hesaplama deðil.
Ülkede 4 ve üzeri ev alan kiþileri piþman edecek yasal düzenlemeler yapmadýkça bu tartýþmalar bitmez
Herkes bodrumdan kaciyor
https://www.memurlar.net/haber/10294...k-istiyor.html
Hocam 2. el evlerde 0,99 oraný mümkün mü bilginiz var mý acaba?
Bir de þu an oturduðum ev 4 yýllýk bir ev, 130 bin TL civarýnda fatura kesilmiþ bu ev gel bana sat deyince muhtemelen 1.1 milyon filan diyecek. Böyle bir senaryoda ne kadar kredi çekebilirim ve bunun oraný 1,29 mu olur? Yanýtlayabilirseniz çok mutlu olurum.
Yok 1.29da iki faiz arasýnda bu enflasyon ortamýnda büyük fark yok biri %12.5 %16.5 yýllýk maliyetli
Max 541k e kadar vergi çýkmaz karþý tarafa. Haftaya mayýs üfesi gelince biraz daha artar bu seviye. Fiyat kýrmayacaðý in Baþka bir muadil ev bakýn bence ben tek evi gördüm ama gitmeden bir çok yere tek bu soruyu sordum evi kaça aldýnýz hangi ay/ yýl aldýnýz? Bazýlarý da söylemiyor.
1.1mda 166k karþý tarafa vergi çýkar kabul ederse.
Buradan hesaplayabilirsiniz
https://deger-artis-kazanci-vergisi....t/hesaplama.do
Yer Ýmleri