Kaðýtta hareketlenme var. Meryl lehimize iyi alýcýlý. Yaparsa yine yukarý doðru da meryll yapar. 135 i görürmüyüz bu gün acaba? Görürsek iyi bir gösterge olur.
Bu yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Kozal yuksri döndü,izliyorum,asla yatýrým tavsiyesi deðildir
132 de 125býn lot satýs var orasý kalkarsa býr suprýz olabýlýr YTD
Meryl in olduðu olumlu durumdan emin olmak için seansýn kapanmasý lazým.Çünkü gördük 1 saatte durumu tersine çevirebiliyor.
Günlerdir ayný numara..yukarý gidiyor yap hergün daha çok düþür..ne yapmak istedikleri önemli
1-günlerce ayný oyunu oynayýp en dip noktalardan almakmý?
2-yakýnda haber çýkacak onu öðrenip kaðýttan bir þey olmaz havasý vermekmi?
3-Gerçekten varlýk fonu vs haberleri kaðýdý yýpratýp güvenilirliði azalttýmý?
nisanda belli olacak sanýrým..
Uzun vadede ne olacak bilmiyorum ama (ayakta kalan ve kottan çýkmamýþ her þirket nihayetinde deðerlenir enflasyon nedeniyle; ama 3 yýl, ama 7 yýl sonra), kýsa ve orta vadede (6 ay - 1,5 yýl), daha önce dediðim gibi birçok insana reklamýný yapýp aldýrdýklarý için
sýkýntýlý zamanlar söz konusu olabilir. Çünkü çevremden birçok farklý kaynaktan duydum, gördüm; bir apartmandaki komþulardan, bir cafeye gelen insanlara kadar, emeklisinden öðretmenine, balýkçýsýndan profesörüne kadar hemen her kesimden insanýn Kozal hissesini duyduðuna (önce 400, sonra 1000, sonra 4000 þeklinde reklamlarla) ve aldýðýna þahit oldum. Bu insanlarýn çoðunun borsayla alakasý yok. Argo ve basit bir ifadeyle, tokatlanmak için buradalar, tokatlarýný efendi gibi yiyip gidecekler. Çünkü 2+2=4, borsada para kazanmak öyle kolay bir þey deðil. Hele hele reklamý yapýlan hisseler bariz bir baskýn habercisi.
Ama uzun vade olarak ele alacaksak, güncel görüþüm þu þekilde; temettü geliþmesi olursa, kaðýda olumlu yansýyabilir. Ne kadar olumlu yansýyacaðý, piyasa yapýcýnýn kararý. 170'ler yeterli olur, sonra tekrar mý geri gelir; yoksa daha yukarýlara mý çýkar, bilinmez. Ama en azýndan 2 yýllýk süreç için birkaç yatýrým kuruluþunun raporlarýna da baktým; 2022 sonuna kadar üretimde azalma öngörüyorlar (200.000 onsun altý), eðer böyle olursa, kiþisel düþüncem, kaðýdýn yeniden yukarý doðru kalýcý bir trend baþlatmasýnýn ilerleyen yýllar itibariyle mümkün olabileceði yönünde; bunun zamanýný kestirmek kolay deðil. Çünkü yeni kaynaklar açýklansa da, faaliyete geçmesi zaman alacak. Bu esnada, eldeki belli kaynaklarsa çýkarýla çýkarýla azalacak.
Sonuç; öyle herkese anlatýlan hisselerle para kazanmak mümkün deðil. Çoðunluðun olduðu yerde para kazanmak mümkün deðil. Borsa ise sabýr iþi. Bir hisseye girdiðinde, ilk 5 yýl daha ilk gün gibidir. Daha kýsa zaman dilimleri referans alýnmamalý. Daha önce de söyledim, moralinizi bozmak istemiyorsanýz tahtayý takip etmeyin. Süreç uzun. Buraya 150'lerden atlayanlarýn çoðu kýsa vadede bir þeyler olacak düþüncesiyle atladý. Gerçekten hayat o kadar kolay mý? Kazanç bu kadar kolay mý? Her sabah iþe giden herkes enayi mi?
...
Demeye kalmadý bu iletiden 1 saat sonra iþ tamamen tersine döndü.! Ýki kez 126 dan döndü bence 3. de döner. Ve 134 e kadar gene pazarlarlar.
Kaðýt ne yapýyor? Kaðýt 155 ten beri ayný tradeyi yapýp duruyor iþte. Ve bence bu son haliyle deðiþik ileriye dönük hiç bir þey söylenemez. Muhtemel olacak þeyde alým ilgisi sürdükçe ayný þeye devam ederler.
Korkarým BIST genelinde yaz sonunda belli pivotta doldur boþalt yeni tarz oldu. Ne kadar devam eder gerçekten o bile belirgin deðil. Belki dip yaptýðý varsayýlan hisseler ne olacaðýný gösterir. Ama o dip yapma sürecide kýsa sürmez. Sanýrým pek sonu belli olmayan bir sürecte bu yavan tarz devam edecek gibi..
Yer Ýmleri