knockmaster nasýl 1/6 kazanc var kac para kazanacak bý acýklarmýsýn yatýrým tavsýyesý degýldýr
5 yil civari rezerv olmasi fena degil. 20 ton altinda Sogut'te elden kacan toplam rezervin 5'te biri ancak, sondajlar devam edecek bu sonbahara dogru isin sekli semali ortaya cikacak. Eger rezervler, 50, 60 tona ilerlerse Sogut'te Kozal'in elinden giden rezervi geri almis olur.
Buna ilaveten dusuk profil giden diger sondajlar var Canakkale'de yakinda devreye girer. Ben encok Giresun Konakli'dan olumlu ilerleme bekliyorum. Zaten altin cikarmak icinde cok aceleci davranmadan 'pipeline' yaparak ilerlemek dunyanin onumuzdeki donemde girecegi enflasyonist surecte dogru yaklasim olur. Uzun vadede altinin ilerleyisi bugunden son derece olumlu gozukuyor.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir, yatirim kararlarinizi kendi degerlendirmeleriniz isiginda aliniz.
Merhaba Hocam
Biraz basit bir matematik olmuþ benimki hatam varsa kusura bakmayýn
Elde edilecek altýnýn bugünkü deðeri 1.2 Milyar Dolar Gümüþ vs eklersek bu rakam daha da artar
Yatýrým 200 Milyon Dolar olarak açýklandý ki bunun bir kýsmý da devletten teþvik alýnacak
Bu altýn 15 yýl da çýkarýlacak diye okumuþtum.Bu süredeki harcamalarý da verilen teþivðe saydým burdan da 200 milyona 1.2Milyar dolar hesabý 1/6 kazanç gibi geldi yanýlýyor olabilirim hesabýmda ama benim hesabým bu
YTD
Mahkeme kararý için 21 Haziran söylemleri var ama bu duruþma tarzý bir durum olmadýðý için tarih konusunun kesin olduðunu söylemek zorYTD
21 Haziran haftasýnda mutabýkýz bu da önümüzdeki haftayý önemli kýlýyor bu durumda...Sorun þu bu karar sonrasý temettü/bedelsiz kararý alýnabilir mi yoksa Yargýtay,AYM ve AIHM mi bekleyeceðiz...Öyle ise ölme eþeðim ölme...
knokmaster altýn cýkarma malýyet bý 900 dolar býde 750 dolar oluyo emýn degýlýmde 900 olsa 1.2 nýn yarýs gýdýyo gýbý 600 mýlyon 200 malýyet kaldý 400 mýlyon dolar calýsan lar yukarýdýaký 900 ons dahýlmý yoksa ayrýyaten mý hesaplanacak 10 sene calýsma ongoruluyo 500 kýsý yanlýs mý hesap yapýyom 1/6 kalmýyo gýbý boyle olursa jonathan sen de hakým sen konulara cevaplarsan sevýrým anlamadýgýmdan soruyum rahatsýzlýk verdýysem ozur dýlaerým anlamaya calýsýyom yatýrým tavsýyesý degýldýr
Yer Ýmleri