Resmen mal çakýyorlar bence,kaç gündür izliyorum bende ciddi bu kanaat oluþtu ,iyi bilanço yu kullanmýþ görünüyorlar, dikkatli olmalý, tabiki asla tavsiye deðil benim fikirlerimi...
ANALÝZ-Koza Altýn 2.Çeyrek Finansal Sonuç Deðerlendirmesi(Ziraat Yatýrým)
Ziraat Yatýrým Menkul Deðerler Tarafýndan Hazýrlanan Analiz Raporu:"Þirket'in 2Ç2021'deki net dönem karý geçen yýlýn ayný dönemine göre %45,3 oranýnda artarak 682,9mn TL olmuþ ve hem bizim tahminimiz olan 608mn TL'nin, hem de piyasanýn ortalama kar tahmini olan 639mn TL'nin* üzerinde gerçekleþmiþtir. Tahminimizdeki sapmada satýþ gelirlerinin* beklentimizin üzerinde, satýþ maliyetlerinin de beklentimizden düþük* gelmesi etkili olmuþtur. Diðer yandan, genel yönetim giderleri ise* beklentimizin üzerinde gerçekleþmiþtir. Ýkinci çeyrek karý sonrasýnda Þirket'in Ocak-Haziran dönemi net dönem* karý 1.345mn TL olmuþ ve yýllýk %55,7 oranýnda artýþ kaydetmiþtir. Þirketin satýþ gelirleri, üretimin %20 oranýnda artarak 72,9bin ons* altýna çýkmasý ve TL bazýnda ortalama ons baþýna altýn fiyatýndaki %29'luk yükseliþ ile birlikte 2Ç2021'de bir önceki yýlýn ayný* döneminde %55,5 oranýnda büyüme göstererek 1.122mn TL'ye (beklenti: 962mn TL) yükselmiþtir. Brüt kar ise %67,1 oranýnda yükselmiþ ve 831,3mn TL olmuþtur. Ons baþý parasal maliyetler %46,2 oranýnda* artarak 829 USD'ye çýkmýþtýr.* Diðer yandan, Koza Altýn'ýn faaliyet* giderleri 263,9mn TL ile 2Ç2020'deki 62,5mn TL faaliyet giderlerinin* oldukça üzerinde gerçekleþirken, FAVÖK 613,5mn TL (Beklenti : 497mn TL) ile yýllýk %28,6 oranýnda yükselmiþtir. FAVÖK marjý ise %54,7 ile* yýllýk 11,4 puan düþmüþtür. Ek olarak, yatýrým faaliyetlerinden* gelirler %147,3 oranýnda artmýþ ve 361mn TL'ye yükselerek (286,2mn TL* faiz gelirleri,* 74,7mn TL kur farký gelirleri) karý desteklemiþtir. Þirketin net nakit pozisyonu önceki çeyreðe göre 525mn TL artarak 7,2milyar TL'ye yükselmiþtir. Yabancý para net pozisyonu ise 1.472mn TL olarak (Büyük kýsmý USD* 172,7mn USD)* gerçekleþmiþtir. Þirket'in dört üretim prosesinden Ovacýk'ýn 2Ç2021'deki üretimi* geçtiðimiz yýlýn ayný çeyreðe göre %82,3 oranýnda artarken, Kaymaz* madeninde üretim %24,8 oranýnda düþmüþtür. Himmetdede'nin üretimi* hafif düþerken, Mastra tesisinde üretim gerçekleþmemiþtir." Analizin tamamý için:http://lb.ziraatyatirim.com.tr/eu/c/...556f1ba0******
Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...
Sondaj giderleri genel yönetim gideri olarak mý sayýlýyor?
Her aracý kurum raporunda:
-satýþlar beklentilerin üzerinde arttý
-ons maaliyetleri azaldý
-genel yönetim giderleri beklentilerin üzerinde arttý
cümleleri standart olarak yer alýyor.
Bu arada þu BofA'dan satanlara niye sattýklarýný sormak isterdim.
100 altýna seans içi inip trend desteðinden geri dönse teknik rahatlayacak, inmiyor bir türlü. 102.70 altýna inmeden yatayda kalsa bile en geç eylül ortasý üçgen kýrýlýmýyla yönü belli olacak artýk.
Hisse donmus toplama asamasi dolayisi ile 109 ve 112 ye git geller yapip yukselis trendine gececek formda halen umursuzluk hali var artik uyanipta baligami gitsek diyorum.
Mi A3 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gunaydin aydan hocam ben dun 5 bin lot kadar alim yaptim tabi hissenin donusunu gordugum icin. Bir hisse gordugu zirvenin ucte birini vermisse donus yerlerinden birine gelmis demektir. Ýnsallah oyle olacak olmasa ne olur, ben cok hos bir yerden alim yapmis olurum. Bol kazanclar diliyorum.Mi A3 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri