TMSF'ye deðil yönetim kuruluna dava açmalýsýnýz. Ben þu dönemde dava taraftarý deðilim. Ancak SPK'ya baþvurulabilir. Zaten yaptýklarý baðýþ SPKanununun 19/5 maddesine aykýrý yani SPK nýn takip etmesi þart. Söz konusu madde baðýþ sýnýrýnýn genel kurul tarafýndan belirlenmesini þart koþuyor. En son 2015 yýlýnda yapýlan genel kurulla o yýl için sýnýr belirlenmiþ. Sonraki yýllar için uygulanacak sýnýrýn yine genel kurul kararý ile belirlenmesi gerekiyor. Genel kurul sýnýr belirlemediði için sýnýr yoktur gibi saçma bir cevap verme gafletinde bulunabilirler ancak böyle bir deðerlendirme ancak genel kurulun yapýldýðý ancak sýnýr konusunda karar almadýðý bir durum için zorlanabilecek bir yorum olur. Burda genel kurul toplanmamýþ yani böyle bir irade ortaya koymuþtur denemez. Baðýþ sýnýrýnýn amacý kanunun gerekçesinde ifade edildiði üzere yatýrýmcýnýn ve þirketin malvarlýðýnýn korunmasý. Genel kurul yapýlamýyorsa baðýþta yapýlmamalý bu durumda.
Sadece baðýþ olsa hadi dersiniz hayýr iþi eðer suistimal etmemiþler helal hoþ olsun dersiniz ama sadece baðýþ deðil ki, 2019'da üretim hat safhadayken çalýþan sayýsý bir sonraki sene %50 artmýþ ama üretim o yýl %30 düþmüþ, gübre fabrikalarýna söðütü kaybetmiþ üstelik artýk fetöcülerin elinden þirket alýnmýþ olmasýna raðmen, diyadindeki yatýrým için açýklamýþ olduðu yatýrým harcamasý sonraki sene iki katýna çýkarmýþ. Üstelik ödenen katký payý artmýþ. Zaten kurumlar vergisi ve stopaj yoluyla bir sürü vergi ödeniyor, fetö hisseleri devlete geçince onlara isabet eden temettü de hazineye geçecek. Arge harcamalarý alýp baþýný gitmiþ ortada açýklanan yeni maden rezervi yok. Buna raðmen bi de baðýþ iþte bu sömürmeye girer. Artýk yeter deniyor ya iþte öyle biþey. Yönetimin cesaretini de takdir etmek lazým zira herhangi bir þekilde bu konularda þirkete zarar verdikleri ve kusurlarý bulunduðu ortaya çýkarsa önce devlet sonrasýnda rücu suretiyle kendileri sorumlu olacak.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri