dün deli gibi alanlar bu haberi bilmiyorlarmıydı?? kargalar güler...15 tona neyle çıkartacaklar...bana baya adi bir oyun gibi geldi...asla kimseyi etkilemek istemem ama büyük bir oyun oynanıyor...tmsf başkanı müjdeyi böylemi verdi?? bu tamamen mahkemelik bir durum olur..
Herkeste bu rapor ne imajı yarattı? rezerv artışı falan olmayacak. Hakikaten öylemi anlamak lazım, müjdeli haber verebiliriz diyenlerin işte bunu açıklamaları lazım.
2020'de ek rezerv bulunmuş olsaydı 2020 de açıklanırdı. 2020 raporunu farklı beklemek hata olur. Zaten yeni rezerv bulmak suretiyle rezerv artışı bekleniyorsa bu raporla beklememek gerekirdi. 2020 sonuçları zaten vergi dairesine verilen beyanname ile üç aşağı beş yukarı biliniyordu ve buna kimse olumsuz tepki vermedi. Şu anki rezervlerle 2020 yılı üretimi gibi en az 8 yıllık üretim imkanından bahsedebiliriz. Asıl olan bu müjdeli haberlerin artık rezerv miktarlarıyla birlikte gelmesi. Ben olumsuz olarak görmüyorum
Örneğin gübre fabrikaları o kadar değeri altın ürettiği için mi yaptı yoksa üretebilme imkanından dolayı mı yani rezerv bulunması nedeniyle mi. İşte ben de bunu kozal için bekliyorum kapasitenin artması .İyi Rezerv bulunsun da bir yıl veya iki yıl sonra üretime geçsin.
Rezervlere ilişkin beklentileri değiştirecek bir şey göremedim. Raoprda geçen "Burada açıklanan bilgiler şirketin 12 projesi ile ilgilidir. Şirket 31 Aralık 2020 tarihi itibari ile Türkiye genelinde 272 maden ruhsatını elinde bulundurmaktadır." şeklindeki açıklama da sanki yeni gelişmeler çıkabilir demeye çalışıyor gibi. Ama dediğim gibi tek başına bu raporu verip yapılan arama çalışmalarına ilişkin ek açıklama yapmamak yanlış.
Yer İmleri