Aslýnda konunun cevabýný, yazýnýn kendi içinde vermiþsiniz. Birkaç yýl içinde 15 tona çýkarmanýn hesaplarý.. Mesela, bugün 2021'deyiz, birkaç yýl demek, mesela 3 yýl desek, 2024 yýlý.
Peki o halde, geçtiðimiz 2 saatte 145'lerden 138'lere kadar geri gelen kaðýt için neden yüzlerce insan aðlýyor

Çünkü bunlarýn borsada iþi yok. Bunlar ne aldýðýný, neye yatýrým yaptýðýný bilmeyen, borsa geçmiþi olmayan, "Çiftlik Bank'a yatýrým yapanlarýn" mantýðýyla ayný mantýkta olan, kýsa zamanda voleyi vurma heveslisi insanlar. Alýyorlar, iki ayda parayý 5'e katlayacaklarýný zannederek ekran izlemeye baþlýyorlar. Kýsa zamanda voleyi vurma heveslisi insanlarý, kýsa zamanda tokatlar ve geçerler. Bu borsanýn kuralý. Bunlarýn borsada yeri yok. Gelirlerse de, kýsa zamanda yok edilir giderler. Twitter'a biraz baktým; Kozal'ýn 272 tane madeni var zannedenler falan var
Bugün aynýsý Sasa'da oluyor. 52'den bütün birikimini yatýran insanlar varmýþ

Adamlarýn borsayla alakasý yok geçmiþte. Duymuþ almýþ

Bir tane yoruma denk geldim; þirket ne hata yaptý da iki günde deðerinin %28'ini kaybetti diyor. Yahu deðerinin 2-3 katýna kýsa sürede çýkmýþ, balon yapmýþlar, enayi avlayacaklar, belli. Sormuyor da, bu deðerinin niye 2-3 katýna çýktý diye, neden düþtü diyor

Bakýn, bu insanlar borsa konusunda daha bebek. 1-2 aydýr tanýyorlar borsayý. Malý bunlara çaktýlar iþte ve bu daha baþlangýç.
Geçmiþte, Goody bölünmeden önce benzerini duymuþtum. Kaðýt tavan tavan 70'lere gidiyor, bir tanesi 10 binlerce lot hem bütün parasýyla, hem de açýktan alýyor. Tam zirveden

Tabanlar baþlýyor tabii, adamlar zirvede öyle bir enayi bekliyor, haberi de yaymýþlar, 100 olacak, 300 olacak, mis. Tabanlardan sonra, aracý kurum adamý kredisini kapatmaya çaðýrýyor, sýfýrlayýp gidiyor.
Kozal'da da, her yerden duyuyorum; borsayla alakasý olmayan adama 1500 olacak demiþler

Almýþ bekliyor.
Yer Ýmleri