Þirketimiz Yönetim Kurulunun 14.06.2021 Tarihinde Aldýðý Karar Gereðince' Þirketimizin %.21,15 oranýnda iþtirak ettiði
AkedaþElektrik Daðýtým A.Þ. ile yine %.21,15 oranýnda iþtirak ettiði Akedaþ Elektrik Perakende Satýþ A.Þ.
þirketleriningüçlü yapýsý, temettü ödeme verimliliðinin yüksek olmasý ve þirketimizin karlýlýðýna olumlu etkileri
deðerlendirilmiþve yine Farsan Ýnþaat Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Þ.’ne ait Akedaþ Elektrik Daðýtým A.Þ. (%.6,35
oranýndapay sahibi) ile Akedaþ Elektrik Perakende Satýþ A.Þ. (%.6,35 oranýnda pay sahibi) iþtirak hisselerinin satýn
alýnmasýnailiþkin hukuki ve temel prensipler konuþulmuþ ve tartýþýlmýþtýr. Neticesinde EPDK, Rekabet Kurumu ve diðer
Kamukurum ve kuruluþlarýndan gerekli izin ve onaylarýn alýnarak þirketimiz ile Farsan Ýnþaat Tekstil San. ve Tic.
A.Þ.’ninAkedaþ Elektrik Daðýtým A.Þ. ile Akedaþ Elektrik Perakende Satýþ A.Þ. þirketlerinde bulunan paylarýnýn satýn
alýnmasýnýnþirket menfaatlerine uygun olduðuna karar verilmiþtir. Sonuç olarak Hisse Satýþ Sözleþmesi düzenlenerek
imzalanmasýnave her iki þirketin toplam hisse bedelinin DRT Kurumsal Finans Danýþmanlýk Hizmetleri A.Þ. (DELOÝTTE)
tarafýndanhazýrlanan, 07.05.2021 Tarihli Deðerleme Raporunda tespit edilen toplam 117.214.650 TL deðerine kadar hisse
alýþbedeli olarak dikkate alýnarak'-Farsan Ýnþaat Tekstil Sanayi Ve Ticaret A.Þ.’ne ait bulunan Akedaþ Elektrik
PerakendeSatýþ A.Þ. þirketinin 127.000 adet, 127.000 TL nominal deðerli % 6,35 hissesinin 49.809.400.TL. bedelle satýn
alýnmasýna,(Satýn alým iþlemi neticesinde Arsan Tekstil San. Tic. A.Þ.’nin Akedaþ Elektrik Perakende Satýþ A.Þ.’deki
hisseoranýnýn %27,50 oranýna ulaþacaðý bilgisinin verilmesine.)-Farsan Ýnþaat Tekstil Sanayi Ve Ticaret A.Þ.
mülkiyetindebulunan Akedaþ Elektrik Daðýtým A.Þ. þirketinin 63.500 adet, 1.587.500 TL nominal deðerli % 6,35
hissesinin67.405.250.TL. bedelle satýn alýnmasýna, (Satýn alým iþlemi neticesinde Arsan Tekstil San. Tic. AÞ.’nin
AkedaþElektrik Daðýtým AÞ.’deki hisse oranýnýn %27,50 oranýna ulaþacaðý bilgisinin verilmesine.)-Ödemelerin,
þirketimiztarafýndan finansal durum göz önüne alýnarak 30.09.2021 Tarihine kadar taksitler halinde Farsan Ýnþaat
TekstilSanayi Ve Ticaret A.Þ.’ne yapýlmasýna, -Söz konusu sözleþmenin imzalanmasýný müteakip KAP’ta ve þirket kurumsal
internetsitesinde kamuoyuna bilgi verilmesi ve diðer tüm bilgi verme, izin alma ve duyuru iþlemlerinin tamamlanmasýna
kararverilmiþtir.
[B]cuma akþamý gelen bu KAP dan sonra 12 yýldýr besleyip büyüttüðüm evlatlýðýmdan soðuttular beni. 3 gündür elimdekileri çýkýyorum, %75 satýþý tamamladým. Arsanýn patronlarý arýkanlar,þirketin kasasýndaki nakiti kendilerine çekip, arsana akedaþ hisselerini ederinin çok üzerinden kakalýyorlar. az bi ihtimal spk dan dönerse hisse toparlar spk kabul ederse ki þu ana kadar arsanýn hiçbir isteðine hayýr denmedi, hisse cehennem deresine iner. yukarý bir hareket yaparsa elimdekileride verip sýfýrlamayý planlýyorum.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri