Originally Posted by
Culpable
Uzerinize alinmayin yazacaklarimi
Tabiki genelde yazilan alimlar en dipden satislarda hep tepeden olur
2018 yilinda dip noktasindan alim yapildi ise suan $ bazinda biraz karlidir
2018 yilindan 2020 pandemi surecine kadar olan zaman diliminde tupras alan kisilerin portfoyu $ bazinda %40 erimis durumda
bankalari felan yazmamam gerek yok
e o zaman nerede kar ?
Ben kendi adıma tüpraş ı 85-70TL arasından aldım. Burada kendi sayfasına da yazdım...Bedava tüpraş veriyorlar, niye almıyorsunuz diye. Ama 45 bekleyen arkadaşlar vardı o zaman. Olmadı onlar adına... Sonunda hepsini 90-100 arasındanda sattım. Şimdi en son düşüşte tekrardan geri aldım, sattığımın üstüne 103TL ortalama gibi...
Bir de 70TL den aldın, 90TL dan sattın...kar %30 mu? Eh değil. Ben sürekli trade ediyorum zaten işlem yaptığım her tahtada. Bugün aldım, yarın %2 yukarı yapsın. Hemen parçalı satışa başlarım. Tüp yatayda çok daha büyük karlar bıraktı sonuçta. Hele rte nin o zaman ki 2 fasa fiso müjdesi harika oldu. Ama tüpde sonuçlar iyi oldu tabii. Onun dışında yukarı trend yapan hisselerde de erken iniyoruz trenden. Bizden alanda kazanıo diyelim 
Borsaya girerken de dolarımı 6.5 civarında bozdum. Bugün dolar nerde...7TL ... çok daha fazlasını kazanmışız işte bist de... ki ben de 20 yıldır bu işleri yaptığım için çok kazıklar yediğimdem, hem de artık portföy de belli bir büyüklüğe ulaştığından yan tahtalara HİÇ bulaşmadım. IMKB100 dışında bir tane hisse almışlığım yoktur bu süreçte... O yüzden diyorum bizim kazançlarımız çok mütevazi. Bir çok arkadaş 5 e 10 a katlamış, duyuyoruz etraftan. Ama tabii çöküş geldiği zaman ne yapacaklar, asıl o önemli...
“Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche
Yer İmleri