Originally Posted by
ERDEMÝR
sayýn T/A.hayýrlý akþamlar.sanýyorum mayýs itibariyle gri çimentoda %75 ,beyaz çimentoda %44 artýþ var.çimsa'nýn bilançosu çok iyi geldi.açýklanan bazý çimento firma karlarý iyi gibi görünüyor.(akçansa,afyon)haziran ayýnda kanal istanbul ihalesinin olacaðý söyleniyor,ne kadar doðru bilemem.oyakc adeta çimento holdingi gibi.gittikçe daha çok ilgimi çekmeye baþladý.küçük bir yatýrýmcý olarak yatýrým yapmayý düþünüyorum.bursa ve oyak sanki ucuz kaldýlar gibi geliyor bana.fikrinizi belirtirseniz minnettar kalýrým.ayrýca size zahmet olmazsa müsait olduðunuzda papil'e bakmanýzý rica ediyorum.güçlü mali yapýsý var.%11 hissesini 18TL 'den kafein almýþtý.bir türlü beklenen þýçramayý yapamadý. affýnýza sýðýnarak biraz yüzsüzlük yaparak yksln hakýndaki düþüncenizi de öðrenmek isterim.baþarýlar ve hayýrlý kazançlar.saygýlarýmla.
Çimento olarak bence en ucuzu OYAKC 'dir. Yaklaþýk 10 yýl boyunca yatayda ve dipte gezindikten sonra daha yeni yeni primlenmeye baþladý...
5 adet çimento fabrikasýný OYAK boþu boþuna birleþtirmedi diye düþünüyorum. Büyük bir proje olmasa buna hiç gerek yoktu....
Bu proje Kanal Ýstanbul gibi görünse de bence aslýnda arka planda daha büyük projeler peþ peþe gelecektir...
Örneðin Suriye ve Irak 'ýn yeniden inþâ dönemi yakýnda baþlayacaktýr. Libya 'da baþladý bile. Karabað baþladý denebilir...
Devamýnda Afrika açýlýmý ile oralarda da inþâ dönemleri olacaktýr. Önümüzdeki 6-7 yýlý ben OYAKC için olumlu görüyorum. O nedenle portföyün büyük bölümünü hep bu hisseye ayýrýrým...
Zamanýnda çok bekletti ve hâlen bekletiyor. Ýstediði kadar bekletsin, sonunda nasýlsa açýðý fazlasýyla kapatýyor...
Hisseler için grafik çalýþmalarýný akþama paylaþýrým. Gündüz kafam daðýnýk oluyor çalýþamýyorum. Sabit hisseler için önceden çalýþýldýðý için sorun olmuyor ama yeni hisse için biraz çalýþmam lâzým...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Yer Ýmleri