Aleyküm Selam Sn. @yörük@ ...
Aslýnda o kadar kolay ki anlamasý. Benim tüm yaptýðým çalýþmalar hep iþi pratikleþtirme üzerine inþâ ediliyor...
Daha önceki TA_Sistem çalýþmam da ayný þekildeydi. Bir þey bilmeye gerek yoktu. Ana grafik üzerinde oklar vardý. Buna göre AL/SAT yapýlabilirdi. Hissenin durumunu görebilmek için de yukarýda bir gösterge vardý. Ýçeriði bilmeye hiç gerek yoktu. Ýnanýn bir süre sonra ben bile içeriði hatýrlamýyorum sadece görsel olarak bakýyorum...
Þimdi de ayný þekilde. Önemli olan yön ve bölgeler...
Yön saat yönünde ilerliyorsa herþey yolundadýr. Yön Leading bölgesinde ve yukarý ise ballý kaymaktýr...
Tam tersi Lagging bölgesinde de aþaðý ise o zaman kaçmak lâzým; tâ ki kafayý yukarý kaldýrana kadar...
Yani görsel olarak olay çözülmüþ durumda. Bir bakýþta hissenin röntgenini çekiyoruz...
Çekinmeden "þu þöyle mi, doðru mu anlamýþým...?" türü sorular sorulsa, zaman içerisinde zaten olay çözülür...
Ben sayfalar dolusu anlatmýþým. Bir arkadaþ hasbel kader bizim sayfaya uðramýþ. Grafiklere bakmýþ bir þey anlamamýþ! "Ben anlamadým!" dediðinde de tekrar baþtan anlatmak pek de doðru deðil. Biraz araþtýrma ile geçmiþte açýklamalar var. Yetersiz ise o zaman sorulabilir. Eðer ben cevaplamaz isem o zaman ben suçlu olurum...
Zaman içerisinde anlaþýlacaðýný düþünüyorum. Henüz yolun baþýndayýz. O nedenle normal karþýlýyorum ama soru sorulmadýkça da anlaþýlamayacak ve süreç uzayacaktýr, belki de bitecektir. Týpký TA_Sistem 'deki gibi.....

Yer Ýmleri