Originally Posted by
@yörük@
hocam dediklerinize aynen katılıyorum...
beklentinin yapacağınız çalışmadaki tablolar kısmından sonra artacağını düşünüyorum.
örneğin; bist 100 hisselerinin h-h4-günlük zamanlarda 4 bölgeye göre taranmış tabloları insanlar gördüğünde...
yapılan çalışmanın değeri anlaşılmış olacak...
çoğu insan tabloya bakarak, dediğiniz gibi saatlikte leading olanların(bu arada türkçelerini yazmanız daha anlaşılır olabilir),
h4- ve günlükte leading veya improving olmasına göre karar vermeleri daha kolay olabilir...
merak ettiğim husus, hisseleri belirlenen zaman dilimine göre örneğin saatlik-günlük haftalık,
weakening bölgesinde çapraz köşegeni yukarı kesen veya weakening bölgesinden sıfırı yukarı leading bölgesine doğru,
kesenleri taraya biliyor musunuz? bu şekilde tarama tabloları yayınlamayı düşünüyor musunuz?
teşekkürler...selamlar....
Bölgelerin isimlerini Türkçe yapmam çok kolay ama alışkanlık olarak kodlama sırasında genelde İngilizce kullanırım. Okul yıllarından kalma bir alışkanlık. Program bittikten sonra hâlâ anlaşılmaz ise o zaman Türkçe yaparız...
Yeri gelmişken hemen belirteyim ben H4 kullanmıyorum ve benim açımdan da bu yeni sistem için zaten lüzumsuz olacaktır. MTF yani çoklu zaman dilimi kullandığımız için bir anlam ifade edebilmesi için en azında 3 ve 4 bar içeren zaman dilimleri olması lâzım...
Örneğin; Aylık için 4 tane haftalık bar gerekir; haftalık içinse 5 günlük bar gibi... En az 15dk. lık için gerekli oluyor. Onda da 3 tane 5dk.lık kullanılıyor...
4 saatlik için ise 4 tane 1 saat kullanılırken, günlük için 2 tane 4saatlik kullanılacak. Yani birbirine çok yakın oluyor... Yine de çok talep olursa eklemesi çok da zor değil. Onu da ekleriz...
Dediğiniz gibi tablo işin içine girince ilgi artabilir. O nedenle tablolama kısmını mükemmel yapmam lâzım...
Programa sürekli eklentiler ve güncellemeler yaptığım için tablolamaya bir türlü sıra gelmedi. Cuma günü tam bitirdim derken, istirahat anında aklıma olmadık fikirler geldi ve 2 gündür onları da eklemekle zaman geçirdim...
Örneğin tıpkı Golden Cross gibi, bizim de Güç ve Momentum kesişimlerimiz var. Bunları da grafik üzerinde göstermek istedim. Çok fazla kullanmayacağız ama AL/SAT yaparken ne durumda olduğumuzu bilmek açısından faydası olacaktır...
Çok fazla sinyal üretmez, üretiyorsa büyük bir zaman diliminde yata gidiyoruz demektir... Az ürettiği durumlarda ralli var demektir. trendden inene kadar istersen, hiç ara duraklarda indi/bindi yapmayabilirsin gibi anlamları olacağını düşünüyorum...
Örnek aşağıdaki grafik. Bu ara durakları "*" ile grafik üzerinde gösterdim...
Tablolama kısmında ise düşüncem; akla gelebilecek en önemli her şeyi göstermek. Grafikteki açıları bile göstermek mümkün ve inşaAllah göstereceğim...
2 çeşit tablo olacak gibi:
- 1.sinde tüm herşey olacak,
- 2.sinde ise sadece bizim belirlediğimiz spesifik olanlar gösterilecek.
Aksi halde tarama yapmış olmayız...
Bunları tabii ki, hemen yarın en mükemmel şekli ile yapmam mümkün değil. Programda artık ekleyeceğim husus kalmaz ise, o zaman ilk adımı atarım ve ilk sonuçları da buradan paylaşırım. Gerçi buradan tablo paylaşmak da ayrı bir sorun ama bakalım nasıl halledeceğiz...?
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Yer İmleri