Hocam ben arkasýnda durduðum fikrimi bir kaç görselle açýklamak istiyorum 
2008 yýlýndan itibaren tüm dünyada ciddi para basýldý ama plandemi döneminde basýlan para miktarý inanýlmaz boyutlara ulaþtý ve kimsenin karþý çýkmasýna izin verilmedi, para bollaþtý tabiki mal ve hizmetlerin bedeli aratacak bunlarý üretenlerinde bundan nemalanmasý kaçýnýlmaz, ama burada üretim yapan þirketlerin bu mallarý satamamak gibi riskleri de var sonuçta maliyetlerde arttý ve iþin kötüsü bu ürünü alacak olanlarýn alým gücü artmadý, çok basit bir þey söyleyeyim mahalledeki 2 bakkaldan biri geçen aylarda kapandý, zincir markette çalýþan 4 genç vardý birini iþten çýkardýlar, eniþte marangoz normalde Cumartesi Pazar bile iþi olurdu oðlu, kendisi ve hatta bazen yanýnda yevmiyeli adam çalýþýrdý, þuan dükkan boþ kalmasýn diye bir hafta kendisi bir hafta oðlu dükkana gidip bekliyor, vatandaþ artýk minimal yaþýyor yaþamak zorunda, bunlar üretim yapan tüm þirketler için risk, bu ortam devam ederse çokta iyiye gitmez, tarýmsal konularý artýk herkes bir nebze farkýna vardý ben yazýn fiyatlarýn pek düþeceðini sanmýyorum çünkü gübre fiyatlarý uçtu, gübre olmadan üretim miktarý çok azalýr ve fiyatlar artar diye düþünüyorum,
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Yer Ýmleri