Dandan abi; o kadar da olmaz dediðimiz ne varsa yaptýlar. Hatta yetmedi üstüne ýslatýp ýslatýp dövdüler. Adamlar yoruldu.
Beklediler,
Üstümüz kuruyunca bir daha baþtan baþladýlar.
Elimdekileri satmaya fýrsat kalmadan bir daha bastýlar.
Beni tanýdýlar, arkadaþlar siz kaçýn bari.
Ben artýk kenarda çekirdek fanta takýlýrým..
Çok uzun süreceðini sanmýyorum. Ýyimser tavrým devam ediyor. Ama siz gene de bana bakmayýn.
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Abi þu konuda ne dersin
Seninde dediðin gibi emekli memur zamlarý artý eyt parasý piyasaya girince bu dolara mi gider yoksa borsaya mi faize mi , bu enflasyonu kesin artýracak bu durumda þirketler ucuz kalmis olmayacak mi , ayrýca bankalar dolar bazlý hala ucuz deðil mi , bu düþüþ reel ama temel anlamda derinleþmesi makul mu , kalýcý olabilir mi , ne dersin ?
Abi sana ne desem bilemedim.
Þimdi ortaya çýkacaðýný düþündüðümüz para eðer dolara giderse dolarý yukarý iteler bu bir gerçek
peki bu para eðer yahu borsa düþtü, deyip yada ne bileyim baþka bir bahaneyle borsaya gelirse......
dur bak ben sana bi fýkra anlatayým en güzel cevap orada
Yeni evli iki çift gerdek gecesi seviþmek için hazýrlanýrken kadýn birden eþine
-Yapamayacaðým, der.
Eþi sebebini sorduðunda
-Bu papaðan bana bakarken rahat davranamýyorum, yanýtýný verir. Bunun üzerine adam papaðana doðru yönelir. Papaðana
- Þimdi arkaný dön. Eðer bizim tarafa dönecek olursan senin ***** ....., der.
Bunun üzerine papaðan arkasýný döner. Karý kocanýn iþi biter, sabah olur. Papaðanýn arkasý hala dönüktür. Çift ise balayýna gitmek için
valizlerini toplamaya baþlarlar. Fakat son bir parça valize sýðmamaktadýr. Ýçeride þu diyalog geçer:
- "Ýttir ittir..."
- "Olmuyor ittiriyorum."
- "Biraz daha zorla, girdi girecek."
- "Dayanamayacaðým, gücüm kalmadý."
- "Ha gayret, sýk diþini, az kaldý giriyor."
- "Yok bu böyle olmayacak.Ben en iyisi gardolabýn üstüne çýkýp oradan atlayiim, belki o zaman girer."
Bunun üzerine papaðan arkasýný dönerek
- "Valla diil anamý, sülalemi ........ bu pozisyon kaçmaz..."
Aslýnda bir sinir harbi içinde olmamýz gerekirken nasýl bu kadar rahat olabileceðimi sormayý aklýndan geçiriyor olabilirsin. Bak abi basit bir þey söyleyeceðim. Bundan bir sene önce bizim bu fabrikalarý kurmak için mesela 1 milyon Tl lazýmken. þimdi þartlarda, yani ekonomik olarak bu fabrikayý kurmak için en az 5 milyon TL lazým. Þimdi fabrikanýn sahibi bunu biliyorken, yeniden fabrika kurmaya da kimse cesaret edemeyeceðine göre, piyasada olan iþleri gene bu fabrikalar ve onlarýn istediði fiyattan yapacaklar. Dolayýsýyla enflasyondan kaynaklanan büyüme devam edecek. O yüzden ben dert etmiyorum. He dersen ki zaman.
O da bizde bol be abicim. Emekli edecekler bizi. Biz bekleriz tekkeyi. Meselenin özünde yeni gelenler yani son 2-3 ayda borsa yükseliyor diye gelenler ne zaman paralarýndan vazgeçerler.![]()
Yer Ýmleri