Hayýrlý Günler...
Saðlýk ve mutluluk dolu bir hafta sonu olmasýný diliyorum...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Allah kýsmet eder bitirebilirsem, bugün yeni bir projeye baþlýyorum...
Bu proje diðerlerinin birleþimi ve sonuç çýkartma ile ilgili olacak...
Sýrf bunun için tüm Ramazan boyunca yazmýþ olduðum kodlarýmý modüler hâle getirebilmek için güncelleme yaptým...
Sonuçlar çýkmaya baþladýkça paylaþýrým ve sizlerin de fikirlerini alýrým...
Yapmak istediðim:
- AKD verileri ile Takas verilerini karþýlaþtýrmak...
- Saklamasý olmayan kurumlara kimlerim mal gönderdiðini veya oradan satýþ yaptýðýný bulmak...
- Virman olaylarýný çözmeye çalýþmak...
- Tahtacýnýn kurumlarýný ve ne yaptýðýný anlamaya çalýþmak...
Þu ana kadar yaptýðýmýz çalýþmalar sadece verileri almak ve düzenleyip paylaþmaktý. Sonuç çýkartma ve analiz iþlemleri yoktu. Ýþte þimdi bu konulara giriþ yapýyoruz...
Baþarabilir miyim veya ne kadar yol alabilirim þu an için emin deðilim ama yýllardýr hep aklýmda olan bir proje idi. Hiç bu kadar yaklaþmamýþtým. Baþarýlý olmadan bir aksilik çýkmaz inþaAllah. Sonuçlarý ben de merakla bekliyorum...
Artýk derin sulara yelken açmaya baþlýyoruz. Þu ana kadar yaptýðým çalýþmalarý anlamsýz bulanlar olabilir. ÝnþaAllah, bundan anlamlanabilir...
Projeye giriþ yapalým. Sabahleyin modülerlik konusunda nihâyete ulaþtým. Artýk verileri birleþtirebileceðim...
Ýlk olarak modüler olarak Takas verilerini alýyorum. Mukayese yapacaðým dönem:
01-01-2023 ile 29-04-2023 tarihleri arasý...
Dikkat edilecek olursa baþlangýç ve bitiþ tarihleri tatil günlerine denk geliyor. Modüler yapýdaki uygulama, bunlarý otomatik olarak en uygun iþ günlerine ayarlýyor...
Daha sonra ayný dönemin AKD verilerini benzer þekilde alacaðýz. Fakat dikkat edeceðimiz nokta T+2 meselesi. Bunu da otomatik olarak düzenlemek gerekecek. Çünkü yarým iþi günü olan günlerde Takas günü T+3 oluyor. Bunlar iþi zorlaþtýran durumlar. Bunlarýn alt yapýsýný hazýrladýðýmý düþünüyorum. Uygulamada sorun çýkmaz ise bunlar problem olmayacak iþler. Tedbiri buna göre aldým. Yine de akýlda olmadýklar iþler çýkýyor...
Örnek çýktý:
![]()
Bitince modüler olarak AKD verilerini de paylaþýrým...
Sonra bunlarý birleþtireceðiz...
Ýþin en heyecanlý kýsmý iþte burasý...
Çok heyecanlýyým ve meraklanýyorum...
Modüler olarak ayný tarihlerdeki AKD verilerini de çekmeyi hazýrladým...
Zaten daha önce çekebiliyorduk ama modüler olmasýndaki avantaj, her ikisini birleþtirebileceðim için tek çatý altýnda toplayabileceðim forma dönüþtürme iþlemi oldu...
Hâlen dikkat ederseniz T+2 olayý dikkate alýnmýyor. Þimdi birazdan onu da düzenleyip birlikte paylaþmaya çalýþacaðým...
![]()
Yer Ýmleri