L.Elvan: Kasýmdan beri döviz satýþý yapýlmadý.
Hadi bakalým...
Halk 8,50 ye yaklaþýnca elindekileri boþaltýyor anlaþýlan.
Hele, adamlar 1 milyona kýlçýksýz 365 günde GARANTÝLÝ 200 bin kazanç verirken,
Bu dolar nasýl çýkacak?
L.Elvan: Kasýmdan beri döviz satýþý yapýlmadý.
Hadi bakalým...
Halk 8,50 ye yaklaþýnca elindekileri boþaltýyor anlaþýlan.
Hele, adamlar 1 milyona kýlçýksýz 365 günde GARANTÝLÝ 200 bin kazanç verirken,
Bu dolar nasýl çýkacak?
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
AKP li belediyeler aracýlýðýyla insan kaçakçýlýðý iddiasý.
Malatya Yeþilyurt Belediyesi aracýlýðýyla Almanya ya gidenlerin Türkiye ye dönmediðinin ortaya çýkmasý ile baþlayan insan kaçakçýlýðý iddiasý, diðer AKP li belediyelere de sýçradý.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...ddiasi-1829139
Hazine ve Maliye Bakaný Elvan:
-Bütçede yer almayan ancak COVÝD-19 nedeniyle harcama yapma zorunluluðu olan alanlar ortaya çýktý, þu an 2021 yýlý için 46,5 milyar TL ekstra bir harcama yapýlmasýný bekliyoruz
-Kamu maliyesi alanýnda oldukça disiplinli bir þekilde hareket ediyoruz
Elvan:
-Bütçe açýðý hedefiyle mali disiplin alanýndaki kararlýlýðýmýzý net bir þekilde ortaya koymak istedik
-Bütçemizde kalýcý gelir artýþýný saðlayýcý bazý tedbirler aldýk
Elvan:
-Enflasyonla mücadeleye kararlý bir þekilde devam edeceðiz
-Güven ortamýný tesis etmek bizim en temel ilkelerimizden biri, kýsa vadeli kazanýmlar uðruna asla orta ve uzun vadeli kazanýmlarýmýzdan vazgeçmeyeceðiz, asla popülist yaklaþým içinde olmayacaðýz
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Bu kadar mý yüzsüzlük olur?
https://www.memurlar.net/gazeteler/2021/4/19/turkiye/
Hala betoncular devlet desteði bekliyormuþ...
Yine 2022 de 064 lü faizlere geri dönüþ yaþanýr mý?
Þimdi parayý yüzde 20 den faize yatýr.
Vadeli gayrimenkul al.
2022 de 0,64 gibi bir oran olursa bu gayrimenkulu iyice þiþmiþ fiyattan sat ve dolara geç .
Yüzde 20 den kazan+ sonra gayrimenkul deðer artýþýndan kazan + ve finalde seçim sonrasý devalüsyondan kazan.
Ülke ne hale gelmiþ...
BU ARADA GAYRÝMENKUL de HER TÜRLÜ TÝCARETTE de FÝYATLARI ÞÝÞÝRENLER ARSA SAHÝPLERÝDÝR.
Hükümetin bunlara aðýr vergiler getirmesi gerekir.
https://www.memurlar.net/gazeteler/2021/4/19/turkiye/
Morgage ile kredi kullanalar için saadet zinciri sona eriyor.
300 milyar kredide geri ödeme oraný yüzde 9 muþ.
Pegasus yurtdýþý tahvil ihracý için bankalarla anlaþma imzalamýþ.
Diðer yandan yeni halka arz olan þirket sayýsý artýþ gösteriyor. Halka arz olan olana.
Bazý þirketler de bedelli sermaye artýrýmýna gidiyor.
Tüm bunlar canlýya ulaþmak için. Tahvil ihraç et gelsin para, halka arz et gelsin para, bedelli yap gelsin para.
Nakit’in kral olduðu bir dönemdeyiz bana göre.
Elvan: Fiyat istikrarýnýn olmadýðý bir ortamda saðlýklý büyümeden, yatýrýmdan, üretimden, istihdamdan bahsedemezsiniz
Elvan:
-Temel problemimiz büyümenin finansmanýnda yatýyor, iç tasarruflarýmýz yatýrýmlarýmýz için yeterli deðil
-Bunu dýþ tasarruflarla saðlamak durumundasýnýz, herhangi bir aksaklýk olduðunda kurlarda bir oynaklýk görüyorsunuz, bu da enflasyon üzerinde bir baský oluþturuyor
Elvan: Artýk bölgesel tedarik merkezleri oluþturulmasý yönünde bir kanaat oluþtu, Türkiye burada çok önemli bir avantaja sahip
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Elvan : Merkez Bankasý Rezerv Tartýþmasý) Hazine ile Merkez Bankasý arasýnda yapýlan protokol ve yapýlan iþlemler tamamen yasaldýr
Elvan: Burada kesinlikle yasal olmayan bir durum söz konusu deðil, kesinlikle bir yolsuzluk söz konusu deðil
Elvan: Bu iþin gerçek sahibi Merkez Bankasýdýr, teknik düzeyde bir açýklama yapmadan Benim bir açýklama yapmamýn MB'nin baðýmsýzlýðý üzerinde bir gölge oluþturabileceðini düþünerek açýklama yapmadým, MB'den teknik açýklama geldiði için ben de açýklama yaptým
Elvan: Döviz satýþý ile oluþan TL, APÝ ve swap üzerinden bankalara kullandýrýldý
Yer Ýmleri