Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Merkez bankasý baþkaný Enflasyon raporunu açýklýyor
Kavcýoðlu:
- Küresel ekonomi toparlanmaya devam etmektedir
- Önemli ihracat pazarlarýmýzda belirgin bir iyileþme öngörülmektedir
Kavcýoðlu:
- Yükselen küresel enflasyon beklentileri dalgalanmalara yol açýyor
- Para politikasýnda ihtiyatlý duruþun öneminin arttýðý bir döneme girdiðimizi deðerlendiriyoruz
Kavcýoðlu:
- Salgýnýn kýsýtlayýcý etkilerine raðmen sanayi ve ciro endeksleri artýþýný sürdürdü
- Ýmalat sanayinin genelinde olumlu bir seyir izlenmektedir
- Önümüzdeki dönemde salgýnýn gidiþatý ve aþýlamaya baðlý olarak iktisadi faaliyette her iki yönde riskler bulunmaktadýr
Kavcýoðlu:
- Ýkinci çeyrekte iktisadi faaliyetin yavaþlayacaðý tahmin edilmektedir
- Ýþsizlik oranýnýn yüksek seyrini koruduðu görülmektedir
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
16 MÝLYON KÝÞÝ ÇALIÞMAYA DEVAM EDÝYOR..
kim nereyi tammý yarýmmý kapattý anlayan varmý ?
DÖVÜNMEYÝN.NEYE LAYIKSANIZ O ÞEKÝLDE YÖNETÝLÝRSÝNÝZ
Kavcýoðlu:
- Güçlü iç talep ve artan emtia fiyatlarý ithalat faturasýný olumsuz etkilemektedir
- Mevcut eðilimler yýlýn ilk çeyreðinde yataylaþan yýllýk cari dengenin ikinci çeyrekten itibaren iyileþmeye baþlayacaðýna iþaret etmektedir
Kavcýoðlu:
-Vakalarýn azaldýðý bir görünümün turizm faaliyetleri ve dýþ dengeyi destekleyeceðini öngörüyoruz
-Altýn ithalatý Mart'ta tarihsel ortalamanýn altýna indi
-Tedarik sorunlarý bazý sektörlerde hammadde ve ekipman yetersizliðine yol açarak, üretim ve ihracatý etkiliyor
Kavcýoðlu:
- Yýlýn ikinci yarýsýnda arz kýsýtlarýnýn da zamanla giderileceðini tahmin ediyoruz
- Öngörülenin üzerinde bir performans sergilediðimiz ihracatta geliþmeleri memnuniyetle karþýlýyoruz
- Kredilerin büyüme hýzý ve kompozisyonu kritik önemdedir
Kavcýoðlu: Sýký para politikasý duruþunun enflasyonda düþüþ önceliðiyle kararlýlýkla sürdürülmesi, oylaklýklara karþý önemli bir tampon iþlevi görecektir
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Kavcýoðlu: Tüketici enflasyon sepetinde yapýlan aðýrlýk güncellemesinin ocak tahmin patikasýna etkisinin nisan'da 0,5 puana ulaþtýktan sonra, kademeli azaldýktan sonra yýl sonunda ortadan kalkacaðý öngörülmüþtür
Kavcýoðlu:
- Enflasyonda ilk çeyrekte görülen yükseliþte temel mal ve enerji gruplarý öne çýkmýþtýr
- Çekirdek göstergelerin eðilimleri bir miktar iyileþmekle birlikte yüksek seyretmeye devam etmiþtir
Kavcýoðlu:
-Eþel mobilin sýnýrlayýcý etkisine raðmen uluslararasý emtia fiyatlarýndaki artýþa baðlý maliyet unsurlarý önemini koruyor
-Arz sýkýntýlarýnýn ne kadar süreceðine dair belirsizlikler söz konusu olmakla birlikte, yýlýn 2. yarýsýnda kademeli hafiflemesini bekliyoruz
Kavcýoðlu:
- Enflasyonun 2021 yýl sonunda %12,2 olarak gerçekleþeceðini tahmin ediyoruz (Önceki %9,4)
- Enflasyonun 2022 yýl sonunda %7,5 olarak gerçekleþeceðini tahmin ediyoruz (Önceki %7,0)
Kavcýoðlu:
- Gýda enflasyonu varsayýmlarýný 2021 ve 2022 yýllarý için yukarý yönlü güncelledik
- Gýda enflasyonu tahmini 2021 yýlý için %13,0 (önceki %11,5)
Kavcýoðlu: Enflasyonun, %70 olasýlýkla 2022 yýlý sonunda %5,0-10,0 aralýðýnda -orta noktasý %7,5- gerçekleþeceðini öngörüyoruz (Önceki %4,6-9,4 aralýðý ile %7,0)
Yer Ýmleri