Kavcýoðlu: Enflasyonda kalýcý düþüþe iþaret eden güçlü iþaretler oluþana kadar politika faizi gerçekleþen ve beklenen enflasyonun üzerinde oluþmaya devam edecek
Kavcýoðlu: Enflasyonda kalýcý düþüþe iþaret eden güçlü iþaretler oluþana kadar politika faizi gerçekleþen ve beklenen enflasyonun üzerinde oluþmaya devam edecek
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
vatandaþa 60 MÝLYAR TL DESTEK verilmiþ þu ana kadar..
çok önemli kýsmý ÝÞSÝZLÝK FONUNDAN
DÖVÜNMEYÝN.NEYE LAYIKSANIZ O ÞEKÝLDE YÖNETÝLÝRSÝNÝZ
Kavcýoðlu: TCMB güçlü bir kurum kültürü ve geleneðine sahiptir
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Kavcýoðlu:
- Bizim analizlerimiz döviz kurunda fiyatlara geçiþ etkisinin yüzde 20'nin bir miktar üzerinde olduðuna iþaret ediyor
- Baz senaryomuzda Nisan enflasyonun zirveyi oluþturacaðýný öngörüyoruz, bu aydan sonra aþaðý geleceðini tahmin ediyoruz
Neden komedi?
Adamlar SSK pirimlerinin nereye yattýðýný bilmiyor. SSK vezneler kapatýlmýþtýr. PÝRÝM TAHSÝLATI YAPILMAZ.
Sigorta primleri nereye ödenir?
Sigorta prim ödemeleri Ziraat Bankasý þubesinde, ATM'lerinden veya internet þubesinden ödenilebilir.
Prim alacaklarý, postaneler, Kurumun anlaþmalý olduðu bankalar veya katýlým bankalarý aracýlýðý ile ödenebilir.
Bu kapsamda prim alacaklarýnýn,
a) Çizgili çek kullanmak suretiyle,
b) Prim ödeme yükümlüsü veya borçlu hesabýndan Kurumun anlaþmalý olduðu banka veya katýlým bankalarýndaki hesabýna aktarma suretiyle,
c) Kurumun anlaþmalý banka veya katýlým bankalarýndaki hesaplarýna ödeme suretiyle,
ç) Postaneler aracýlýðý ile,
d) Banka kartý, kredi kartý ve benzeri kartlar kullanmak suretiyle,
ödenebilmesi mümkündür.
Aþaðýdaki öngörülerden ve gerçekleþenlerden bihaber olduðu açýk.
One Bank, Yükselen Gýda Fiyatlarýnýn Sosyal Huzursuzluða Yol Açacaðý Konusunda Uyardý.
"Özetle, Asya'daki gýda ,CPI sepetlerinin büyük bir bileþeni olduðu için bu bir sorundur ve "dünya nüfusunun yarýsýndan fazlasýný barýndýran bölgedeki bu büyük enflasyonist dürtü, dünyanýn fabrika tabanýnda daha yüksek ücret maliyetleriyle sonuçlanmalýdýr. Asya'da TÜFE ve ÜFE yükseldikçe, önümüzdeki aylarda enflasyon küresel olarak beslenecek. "
"Gerçekten de, grafikten 2010'un ortasýndan 2011'in baþýna kadar olan son büyük artýþýn, gýda enflasyonunun katkýda bulunan bir faktör olarak görüldüðü Arap Baharý'nýn baþlamasýyla ayný zamana denk geldiðini fark edeceksiniz."
"Toplumsal huzursuzluða yol açan bu yüksek gýda fiyatlarý eðilimi, tarihin çok gerilerine uzanýr ve birçok kilit dönüm noktasýný kuþatýr. Ancien'i deviren 1789 Fransýz Devrimi Rejime, gýda fiyatlarýnda büyük artýþlara yol açan bir dizi kötü hasattan sonra geldi. 1840'larda patates mahsullerinin baþarýsýzlýðýný ve bununla baðlantýlý þiddetli kýtlýðý takip eden 1848 devrimleri sýrasýnda da benzer bir hikayeydi. Avrupa. Ve Rusya'daki Çarlýk rejiminin 1917'de devrilmesi, gýda kýtlýðý baðlamýnda gerçekleþti. "
Bu nedenle, bugün gýda fiyatlarýndaki artýþýn sonuçlarýnýn ne olabileceði görülmeye devam ederken, Reid, "salgýn nedeniyle zaten meydana gelen zorluklar göz önüne alýndýðýnda, yeni bir huzursuzluk dalgasýnýn tarihsel olarak þaþýrtýcý olmayacaðýna" dikkat çekiyor ."
https://www.zerohedge.com/markets/on...-social-unrest
ABD’de Biden asgari ücret artýþýný imzaladý.
ABD'de Joe Biden yönetimi, federal devlet kurumlarýnda çalýþan sözleþmeli iþçiler için saatlik asgari ücreti 10,95 dolardan 15 dolara yükseltti.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/abdde-biden-asgari-ucret-artisini-imzaladi-6400296/
Sadece sesli düþünüyorum ! Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir !
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE !!!
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Yer Ýmleri