Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
''Sevgili Arkadaþlarým,
Bir arkadaþýmýn baþýna Facebook'da çok tatsýz bir olay geldi. Bir arkadaþýnýn sayfasýnda bir gazete haberine bir yorum yaptý. Aslýnda yaptýðý yorum suç da içermiyordu ancak biraz sert bir eleþtirel yorum sayýlabilir belki. Bir süre sonra arkadaþýmýn kapýsýna bir polis geldi. Hakkýnda suç duyurusu yapýlmýþtý. Karakola gidip ifade verdi. Daha sonra suç duyurusu yapan avukat kendisi ile iletiþime geçti. Arabulucu müessesesi aracýlýðý ile kendisinden 4 bin tl talep edildi. Bu sebeple benden destek ve yardým istedi. Ben de burada izinim olmadýðý için adýný açýklayamayacaðým Avukatým ve arkadaþým ile iletiþime geçtim danýþmak üzere. Ýlgili Avukatým biliþim suçlarý ve yasalarý konusunda alt uzmanlýk alanýna sahip ve bu konuda çok ciddi çalýþmalarý olan önemli bir isim. Bu vesile ile ben de neler olup neler bittiðini öðrendim ve sizinle bu bilgileri paylaþýyorum.
1. Bir grup avukat , ne týynette ve hangi baronun avukatlarý olduðunu tahmin edersiniz, bunu belirtmiyorum, Facebbok 'da araþtýrmaya giriþmiþler. Ýþleri tüm sayfalarda, gruplarda kullanýlan ve miminum suç dahi teþkil etmeyecek hakaret, eleþtiri vs tespit etmek.
2. Ellerinde Uyap gibi bir sistem olduðu için kiþilerin kayýtlarýna rahatlýkla ulaþabiliyorlar. Dolayýsýyla kayýtlarýnýz eriþilebilir.
3. Sözde hakarete maruz kalan kiþilerle de iletiþime geçiyorlar ve onlar adýna sizin hakkýnýzda suç duyurusunda bulunuyorlar.
4. 5000 TL'ye kadar olan suçlara uzlaþma öneriliyor yasalara göre. mahkeme katiplerinde bile varmýþ bu uzlaþmacý belgesi, gerisini sizler düþünün.
5. 5000,- TL'nin altýnda rakamlar sizden talep ediyorlar uzlaþmacýlar aracýlýðýyla, aksi takdirde mahkemeye baþvuracaklarýný bildiriyorlar tehditle. Yasayý tehdit unsuru olarak kullanýyorlar bir baþka deyiþle.
6. Mahkemeden kaçýnmak adýna siz de mecburen Uzlaþmacý üstünden anlaþýyorsunuz zira mahkeme masraflarý da çok yüksek. Nitekim Avukatýmdan öðrendiðim bu bilgiler sonucu ilgili arkadaþým da karþý tarafla anlaþmak zorunda kaldý. Baþlangýçta 4000,- TL tazminat talep edilirken kendisi 1000'er liralýk taksitlerle 3000,TL 'ye anlaþtý. Bu uygulamalar maalesef yasal. Dolayýsý ile karþý tez getiremiyorsunuz da. Hukukun mesleki etikten yoksun bir þekilde kullanýlmasý bir anlamda. Milyonlarca lira dönüyor þu sýrada insanlardan bu þekilde toplanan. Lütfen yaptýðýnýz yorumlara dikkat edin. Suç unsuru teþkil edecek yorumlardan kaçýnýn. Bir baþka arkadaþýmýn baþýna ayný þey 2014 yýlýnda Sözcü gazetesinin bir haberine yaptýðý yorum dolayýsýyla dün geldi. Tüm kayýtlarý tarýyorlar ve amaç sadece etik olmayan yöntemlerle para kazanmak ve halký yine soymak. Lütfen dostlarýnýzý da uyarýn. Durumu fark ettim, bilgilendirildim ve bu bilgiyi paylaþmayý görev bildim.
Paylaþýn bu yazýyý kopyala&yapýþtýr yaparak. Hepinize sevgi ve selamlar. Baro göreve ! ''
alýntý
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Bayram ikramiyeleri SSK emeklileri için 6 Mayýs'ta, Bað-Kur ve Emekli Sandýðý emeklileri için ise 7 Mayýs'ta yatýrýlacak.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri